16 / 05 / 2024

Eminönü hakkında bilgi

Eminönü hakkında bilgi

1935 yılında İstanbul Belediyesi, Eminönü ile Keresteciler arasındaki sahayı açmak, caddeyi genişletmek ve Eyüp ile Eminönü arasında tramvay hattı için bazı binaları istimlak etmeye karar vermiş.

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Kilosu 250 bin TL'den satılıyor. Bu mücevherle yarışır. Ektiği yerdeki topraktan bereket fışkırıyor

Çiftçi vatandaşlar hangi ürünlerin ne kadar değerli olduğunu merak ediyor. Vatandaşların çok dikkatini çekecek bir ürün hakkında bilgi verildi.

Gram altın hakkında analistlerden flaş açıklama geldi. Analistler hemen baksın

Gram altın fiyatları hakkında analistlerden flaş bir açıklama geldi. Analistlerin gram altın fiyatları hakkındaki görüşlerini herkes merak ediyor. İşte analistler tarafından yapılan açıklamanın detayları.:.

İslam Memiş'ten gram altın hakkında flaş açıklama

Yaklaşan seçimler öncesinde çok sayıda vatandaş bankalardaki parasını çekerek ya altın ya da dolar aldı. Altın uzmanı İslam Memiş'ten gram altın hakkında önemli açıklamalar geldi.

Altın hakkında bomba tahmin. Daha zirveyi görmedi dedi. Altın 1, 5 ay sonra bu kadar olacak

Ekonomist Selçuk Geçer'den altın fiyatları hakkında bomba bir tahmin geldi. Geçer, altın fiyatlarının henüz zirveyi görmediğini dile getirdi. Analistlerden ise altına ilişkin yeni bir tahmin var.

Altın dibi görecek! Altın hakkında flaş bir açıklama geldi

Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmayla ilgili önemli bir açıklama geldi. Uzmanlar altın fiyatlarının önümüzdeki günlerde dip yapacağını düşünüyor.

Alibeyköy- Eminönü Tramvayı 2023'te tamam! 10,1 kilometrelik hatta çalışmalar tam gaz! 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Alibeyköy- Eminönü Tramvayı'nda çalışmaların 2023'te tamamlanacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında 3194 sayılı İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması, arazi ve arsa düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulabilmesi amaçlanıyor.

Kapalıçarşı kapılarını açmaya hazırlanıyor!

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş gerçekleştireceği toplantıda açılışa hazırlık dönemi, alınan önlemler ve açılış günü hakkında bilgi verecek

Eminönü-Alibeyköy hattı 2020 yılının sonunda açılacak!

Eminönü-Alibeyköy hattı tamamlanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eminönü-Alibeyköy hattı hakkında bilgi aktardı.

Süleyman Soylu konteyner kent hakkında bilgi verdi!

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katıldı. Soylu ve Kurum Elazığ depremi sonrası yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu...

Mansur Yavaş'tan Sinan Aygün hakkında suç duyurusu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski CHP Milletvekili Sinan Aygün hakkında suç duyurusunda bulundu....

Ekrem İmamoğlu Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nı inceleyecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı hızla süren Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nda saha gezisi yapacak ve basın mensuplarına çalışmalar hakkında bilgi verecek.

Eminönü hakkında bilgi Haberi

Eminönü hakkında bilgi



Eyüp yolu


Belediye gelecek sene istimlake başlayacak


    Belediye Eminönü ile Keresteciler arasındaki sahayı açmak ve caddeyi genişletmek için burada bazı binaları istimlak etmeye karar vermiş, istimlak edilecek binaların sahiplerine de tebligat üzerine bina sahipleri kanuni müddet içinde itiraz edebileceklerdi. Bina sahiplerinden hiçbiri itiraz etmediğinden istimlaka başlanması kararlaştırılmıştı. Fakat istimlak için lüzumu olan para olmadığından bu istimlak geri kalmıştı. 

    Belediyenin yapacağı istimlak, Eyüp ile Eminönü arasında tramvay hattı içindi.

    Belediye, şehir planı yapılmadan yeni istimlakler vücuda getirmemeyi bir prensip olarak kabul ettiğinden istimlak işi şimdilik geri bırakılmıştır. Şehir planı üç yıl içinde tamamıyla meydana gelecektir. Fakat plan...