14 / 05 / 2024

istinat duvarları denetimi

istinat duvarları denetimi

Altındağ Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, istinat duvarlarının denetlenmesi en önemli konu başlığı olarak dikkat çekti. Toplantıda, Altındağ'da örnek teşkil eden istinat duvarları katılımcılarla paylaşıldı.

Bir haftada 3 istinat duvarı çöktü! Uzman isim uyardı! Eski istinat duvarlarını gözlem altına almalıyız

Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hakan Erdoğan, Kocaeli'de bir haftada 3 farklı istinat duvarının çökmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

İstinat duvarının çökmemesi için nelere dikkat edilmeli?

Binaları korumak için yapılan istinat duvarları doğru inşa edilmediği taktirde yıkımlara sebep olabiliyor. Peki, istinat duvarı neden çöker, istinat duvarının çökmemesi için nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

İlçe ilçe yarım kalan inşaatlar tespit ediliyor!

Kağıthane’de çöken bina ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. İlçe ilçe yarım kalan inşaatlar ve risk oluşturan istinat duvarları tespit ediliyor. Yapılacak tespitler sonrası duvar güçlendirme ya da çukur doldurma çalışmaları başlayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan duvar talimatı!

3 ay içinde 8 farklı noktada çöken istinat duvarlarının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Son olarak İstanbul Kağıthane'de göçen ve iki binanın da yıkılmasına yol açan istinat duvarının ardından İstanbul Valiliği'ne talimat verildi.

İzmir Körfezi Evleri'nin temeli bu ay atılacak!

Ege-Koop'un 13 projesi olacak İzmir Körfezi Evleri'nin temeli bu ay içinde atılacak. Projenin inşaat alanında hafriyat, istinat duvarlarının imalatı ve yol düzenlemesinde sona gelindi...

İzmir'e yeni plaj geliyor!

İzmir Büyükşehir ve Urla Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşen “Zeytinalanı Sahil Düzenlenmesi” son sürat devam ediyor. İnşaatın başladığı sahilde deniz ve kıyı arasındaki beton istinat duvarları yapılmaya başlandı.

Erzurum Büyükşehir'den yeni istinat duvarları!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kent merkezine bağlı yerleşim yerleri ile ilçe merkezlerinde menfez ve istinat duvarı yapıyor.

İzmit Belediyesi'nden istinat duvarı ihalesi!

İzmit Belediyesi’nce Orhan, Zabıta, Tavşantepe, Yeşilova ve Yenidoğan mahallelerinde istinat duvarları yapılacak. İstinat duvarları için açılan ihaleye 7 firma katılırken firmalardan biri ihale aşamasında elendi.

Antalya'da heyelanla kapanan yola istinat duvarı!

Kış aylarında toprak kaymalarının yaşandığı Konyaaltı’na bağlı, Hacısekililer, Çitdibi ve Yarbaşçandır grup yollarında istinat duvarları yapılıyor.

Trabzon'da istinat duvarı inşaatlarına 3 milyon TL harcandı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, il genelinde ihtiyaç duyulan alanlara istinat duvarları inşa ediyor. Büyükşehir'in sürdürdüğü çalışmalar kapsamında 2015 yılında 3 milyon 29 bin TL maliyetle 21 bin metreküp istinat duvarı inşası gerçekleştirildi.

İzmir Narlıdere Narbel Yolu'nda istinat duvarı yeniden yapılıyor!

Narlıdere'de 2 Ocak'ta çöken Narbel Yolu'nun yeniden kullanılabilmesi için istinat duvarı yapımına başlandı. Ancak çevre sakinleri, göstermelik inşa edilen duvarın yine çökeceği görüşünü taşıyor.

İzmir Narbel yolunda istinat duvarı çöktü!

Narbel Yolu, yüksek eğim nedeniyle güvenlik riski taşıdığı yönündeki uyarılar dikkate alınmadan 2008'de açıldı. Kocaoğlu'nun "İzmir'in en pahalı yolu" diye nitelediği yolda dün istinat duvarı çöktü

BTicino Axolute Swarovski ile duvarlarınıza mücevher ışıltısı!

BTicino, Axolute Swarovski serisi ile duvarlarınıza mücevher ışıltısını taşıyor. Her biri el yapımı anahtar prizler, Crystal ve Light Peach olmak üzere 2 seçenekle kullanıcılarının beğenisine sunuluyor

istinat duvarları denetimi Haberi

istinat duvarları denetimi

İstinat duvarlarının yıkılması karşısında olası can ve mal kaybını önlemek amacıyla gerçekleştirilen toplantıya 87 kişi katıldı. Toplantıda, birçok il ve ilçede yıkılan ve büyük facialara yol açan istinat duvarlarının görüntülen, slayt gosterisi şeklinde sunuldu. Personellerin daha donanımlı bir hale gelmesinin amaçlandığı toplantıda konu ile ilgili fikir alışveri içinde bulunuldu. Toplantıda. Altındağ Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü nün istinat duvarlarını hem proje, hem ruhsat, hem de imalat aşamasında özenle denetlediği resmi kayıtlarla ortaya kondu. Güncel imar mevzuatıyla ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda bu tur projelerde yer alan mimar ve mühendisler uyarıldı. 




Ankara...