03 / 05 / 2024

İSTKA

İSTKA

İETT’nin İTÜ ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “İstanbul’daki Dizel Motorlu Toplu Taşıma Araçlarının Egzoz Filtrelerini Temizlemeye Yönelik Yeni Bir Sistem Geliştirilmesi” adlı proje İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenmeye layık görüldü.

Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi'ne İSTKA'dan destek!

Teknopark İstanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation'ın, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) Kovid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında "Girişimcilik Ekosistemi Yenilenme Projesi: Rejenerasyon-20" ile destekleneceği açıklandı.

Türkiye, beton AR-GE’sinde önemli bir konuma yükseliyor!

İstanbul Kalkınma Ajansının (İSTKA) Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı'nca çalışmaların sürdürüldüğü “Türkiye Hazır Beton Birliği Beton Araştırma Geliştirme ve Teknoloji Danışma Merkezi” projesi, Türkiye’yi beton AR-GE’sinde önemli bir merkez hâline getiriyor...

Kale Grubu, Karaköy'deki binasını sanat tasarım merkezine dönüştürdü! 

Kale Grubu ilk genel merkezi olan Karaköy'deki binasını, İSTKA'nın desteğiyle Kale Tasarım ve Sanat Merkezi'ne dönüştürdü. Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, merkezin açılışı töreninde konuştu.  

İSTKA 10 yılda 773 projeye 693.9 milyon TL’lik destek verdi!

İstanbul’un dev projelerine destek veren İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), 10 yılda 693.9 milyon TL değerindeki 773 projenin hayata geçmesine öncülük etti.

Tek durak ofis sistemi yayılıyor!

Yabancı yatırımcıya kolaylık için İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) çatısı altında hizmete giren Invest in Istanbul (Tek Durak Ofisi), Kalkınma Bakanlığı’nın belirlediği 8 kentte daha açılıyor ve yayılmaya başlıyor. 

İstanbul'un ilçe ve mahalle ölçeğinde hane halkı gelirleri açıklandı!

İÜ İktisat Fakültesi tarafından yürütülen ve İSTKA'nın desteklediği ''Mahallem İstanbul'' projesinin sonuçları açıklandı.

Yabancı yatırımcıya 'anahtar teslim' destek!

İSTKA Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Valisi Şahin: "Hedefimiz mümkünse anahtar teslim, herşeyini, dosyasını, müracatlarını, ruhsatlarını temin edip yabancı yatırımcıyı çok fazla üzmeden, vakit kaybettirmeden yatırımını yapar hale getirmek" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bağcılar'a 13 milyon liralık yatırımla 20 proje kazandırıldı!

Bağcılar'a, Avrupa Birliği (AB), İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) ve dış ülke temsilcilikleri gibi kurumlardan sağlanan 13 milyon 100 bin lira tutarındaki fonla, 6 yılda 20 proje hayata geçirildi.

YTÜ Siber Güvenlik ve Biyometrik Araştırmalar Merkezi açıldı!

Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde Türkiye'nin ilk "Siber Güvenlik ve Biyometrik Araştırmalar Merkezi" açıldı.İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteği ile kurulan merkez, 1 milyon 300 bin liralık yatırımla hayata geçirildi.

Üsküdar İnovasyon Merkezi açıldı!

İSTKA 2014 Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında desteklenmeye değer görülen ‘Üsküdar İnovasyon Merkezi’ projesi Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin de yer aldığı törenle birlikte açıldı.

Enerji Verimli Gezici Ev Projesi Büyükçekmece’de!

Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği’nin, İSTKA desteği ile Verimli ve Temiz Enerji programı kapsamında hazırlanan Enerji Verimli Gezici Ev Projesi 28 Şubat ve 01 Mart tarihlerinde Büyükçekmeceliler ile buluşuyor.

İETT ve İTÜ egzozdan arınmış İstanbul için el ele verdi!

İETT’nin İTÜ ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “İstanbul’daki Dizel Motorlu Toplu Taşıma Araçlarının Egzoz Filtrelerini Temizlemeye Yönelik Yeni Bir Sistem Geliştirilmesi” adlı proje İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenmeye layık görüldü.

Hilti’den kentsel dönüşüme çare olacak inovasyon!

Ülkemizde, özellikle Marmara Bölgesi’nde gerçekleşen 17 Ağustos 1999 depremi ile çok sayıda can kaybı yaşandı. Tüm illerde binaların röntgenini çeken Hilti, İTÜ ve İSTKA’nın deprem projesinin de çözüm ortağı oldu.

İSTKA Haberi

İSTKA

İETT ve İTÜ projesi, İSTKA tarafından “Verimli ve Temiz Enerji Mali Destek Programı” kapsamında desteklenmeye layık görüldü.   

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) yürütücülüğünde gerçekleştirilecek proje;  İstanbul başta olmak üzere tüm Marmara Bölgesindeki ulaşım ve toplu ulaşım kaynaklı hava kirliliğinin azaltılmasının yanı sıra ulaşımda enerji verimliliği konularında bir dizi bilimsel ve inovatif teknik çalışmadan oluşuyor. 

Proje sayesinde toplu ulaşımda kullanılan araçlarda yakıt tüketimi ile egzoz emisyon konularındaki mevcut sorunlar ortadan kaldırılacak, toplu taşıma uygulamalarında enerji verimliliği değerleri artırılacak ve egzoz emisyonlarının tüm zararlı etkilerinin en aza indirilmesi sağlanacak.  

Bir yıl sürecek proje ile enerji tasarrufu, enerji verimliliği ve temiz enerji uygulamalarının yaygınlaştırılması, İstanbul’da çevre dostu ulaşım sistemlerinin yaygınlaştırılarak egzoz emisyonu salınımının azaltılması, enerji verimliliği ve temiz enerji konusunda kamuoyunun bilinçlendirilmesi ve tüm...