05 / 05 / 2024

ısuzu arazi davası

ısuzu arazi davası

Anadolu Isuzu Otomotiv, arazi satışı ile ilgili açılan davanın satış sürecini etkilemeyeceği yönünde açıklama yaptı...

Adana'da arazi anlaşmazlığı cinayeti davasının sanığına 31 yıl hapis cezası!

Adana'da arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıktığı iddia edilen kavgada tabancayla ateş ederek bir kişiyi öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı gerekçesiyle yargılanan tutuklu sanık 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yonca Evcimik ipotekli arazi davasını kazandı!

Şarkıcı Yonca Evcimik, Kocaeli-Gölcük’te bulunan ipotekli arsasıyla ilgili icra takibi başlatan Özden Akaryakıt şirketine açtığı davayı kazandı.

Hindistan'daki Babri Camisi'nin arazi davasında son durum!

Yıkılan Babri Camisi'nin mülkiyeti için 27 senedir yasal olarak mücadele veren Tüm Hindistan Babri Camisi Eylem Komitesinin (AIBMAC), enkazının kendilerine verilmesi için dava açacağını belirtti...

Muğla'da arazi davası protestosu!

Muğla Marmaris'e bağlı üç mahallenin sakinleri, yıllardır süren arazi davalarında aleyhlerine verilen karara tepki gösterdi...

Tatlıcı Ailesi, STFA Grubu'na arazi davası açtı!

Tatlıcı Ailesi ve STFA Grubu'na, Nova Baran Plaza’nın hemen bitişiğinde bulunan arazi için dava açtı.

Batman'da 150 yıllık arazi davası çözülmeyi bekliyor!

Batman’da yaklaşık 500 mirasçısı bulunan ve mahkemelik olan 900 dönümlük arazinin mirasçıları, arazinin birkaç kişi tarafından ekilip biçildiğini ve haksız kazanç elde edildiğini iddia ediyor. 

Mark Zuckerberg'den 100 milyon dolarlık arazi davası!

Dünyanın en zengin altıncı insanı olan facebook kurucusu Mark Zuckerberg, 2014 yılında 100 milyon dolara arazi aldığı adanın yerlilerine dava açtı.

Yalı Ataköy arazi davası sonuçlandı!

Ataköy’de 16 katlı 5 bloğun yükseldiği arazi hakkında 6 yıldır süren dava sonuçlandı. “Yeşil alanın betonlaşma riski” konusunda yeniden yargılama yapılacak.

Kadastro geçmiş arazi için tapu iptali davası açılır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu 'Kadastro geçmiş arazi için tapu iptali davası açılır mı?'' sorunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Fener Rum Patrikhanesi arazilerine tapu iptal davası açıldı!

Azınlık gayrimenkullerinin iadesinin yarattığı sevinç, endişeye dönüştü. Patrikhane’nin 4 yıl önce kavuştuğu Göksu’daki 98 dönüm arazi ile Ümit Tepesi için ‘tapu iptal’ davası açıldı. Bartholomeos, bütün yaşananlara rağmen umudunu koruyor

Mevlana Üniversitesi'ne arazi davası açıldı!

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, sadece turizm amaçlı kullanılabilecek alışveriş merkezinin "eğitim" ibaresi de eklenerek Mevlana Üniversitesi'ne devriyle ilgili yargılamanın yenilenmesi için dava açtı.

Batman Beşiri Kuşçukuru köyündeki arazi davası sonuçlandı!

Kuşçukuru köyünde tapulu arazilerin hak sahiplerine verildiğini belirten Avukat Abdullah Akın; “Ezidilere ait taşınmazlara yönelik karar çıktı. Yaklaşık 1400 dönümlük arazi işgal atındaydı. Bu arazilerin vekaleti bana verildi” dedi.

Taşkın yapı davası nasıl açılır?

Bir yapının başkasına ait araziye taşırılan kısmı, eğer yapıyı yapan malik taşırılan arazi üzerinde bir irtifak hakkına sahip bulunuyorsa, ona ait taşınmazın bütünleyici parçası olur. Peki, taşkın yapı davası nasıl açılır?

ısuzu arazi davası Haberi

ısuzu arazi davası


Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin açıklaması;



09 Ekim 2012 Tarihli Yönetim Kurulu toplantısında Şirketimizin aktifinde bulunan İstanbul Kartal'daki taşınmazların satışa konu edilmesi amacıyla değerleme dahil çalışmalara başlanması ve bu iş ve işlemlerin yürütülmesi ile ilgili şirket yönetiminin yetkili kılınmasına karar verilmiş ve bu husus aynı gün Özel Durum Açıklaması ile duyurulmuştur. 


14 Aralık 2012 tarihli ek Özel Durum Açıklamamızda da belirtildiği ve 31 Aralık 2010 tarihinden itibaren mali tablo dipnotlarında "imar durumundaki ciddi belirsizlik" şeklinde vurgulandığı üzere, taşınmazlara ilişkin imar planlarına  çeşitli hukuki gerekçelerle itiraz edilmiş ve itirazlarımız karşılanmadığından dava açma yoluna gidilmiştir. Bu davalar henüz sonuçlanmamış olmakla birlikte taşınmazın satışına engel teşkil etmemektedir. Ayrıca bahse konu taşınmazın mülkiyeti ile ilgili herhangi bir sorun da...