23 / 12 / 2024

İşveren risk analizini kendisi yapabilir mi

İşveren risk analizini kendisi yapabilir mi

Birden fazla işveren olması durumunda risk değerlendirmesi çalışmaları nasıl yapılıyor? Risk değerlendirmesi çalışmaları ayrı ayrı mı yapılıyor yoksa yine tek bir risk değerlendirmesi mi hazırlanıyor?

Risk kontrol adımları!

Risklerin kontrolünde uygulanacak adımlar, İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliğinde yer alıyor. Yönetmeliğe göre, risk kontrolü dört adımdan meydana geliyor. İşte risk kontrol adımları...

İşveren risk analizini kendisi yapabilir mi?

Bilindiği üzere işçi çalıştıran tüm işyerlerinde risk analizi yapılması İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile zorunlu hale getiriliyor. Peki işveren risk analizini kendisi yapabilir mi?

Son dakika: İstanbul'da alarm veren ilçeler!

İzmir depreminden sonra Bayraklı'da meydana gelen yıkım İstanbul'daki riskli zeminleri akıllara getirdi. Peki İstanbul'da olası büyük bir depremde büyük risk altında olan bölgeler neler? İşte İstanbul'da alarm veren o ilçeler...

Murat Kurum riskli yapı konusunda vatandaşlara seslendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Vatandaşlarımızdan ricamız, riskli binalarıyla ilgili risk tespiti talebinde bulunsunlar. Gelsinler bizim bakanlığımıza, belediyelerimize binaların risk analizini yaptırsınlar" dedi...

Bina risk analizini kim yapar?

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlar 1 Ocak 2013'ten itibaren risk değerlendirmesi yapmakla yükümlü oluyor. Peki, bina risk analizini kim yapar?

Apartman yöneticisi risk değerlendirmesi yükümlülüğü!

Risk analizi, meydana gelebilecek riskleri önceden tespit ederek, risklere sebebiyet veren durumları ortadan kaldırıcı önlemler almak için yapılıyor. Peki, apartman yöneticisi risk değerlendirmesi yükümlülüğü nedir?

İnşaatlarda risk analizini kimler yapabilir?

Remi Gazetede yayınlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda yer alan hükümlere göre, tüm işyerlerinde risk analizinin yapılması zorunlu tutuluyor. Peki, inşaatlarda risk analizini kimler yapabilir?

John Cunliffe: İngiltere için en büyük risk konut sektörü!

Londra'da ortalama bir evin fiyatının 400 bin sterlin'i aşması üzerine, İngiltere Merkez Bankası BaşkanYardımcısı Jon Cunliffe bir açıklama yaparak, konut sektörünün İngiliz ekonomisi için en büyük risk oluşturduğunu ifade etti

Apartman yönetiminde risk analizi!

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanların 1 Ocak 2013′ten itibaren risk değerlendirmesi yaptırması zorunlu hale getirildi. Peki, Apartman yönetiminde risk analizi nasıl yapılır?

Jon Cunliffe: İngiliz ekonomisi için en büyük risk konut sektörü!

Jon Cunliffe “İngiliz ekonomisi için en büyük risk konut sektörü. Bu risk konut fiyatlarının kendisi ile alakalı değil. Asıl risk konut fiyatlarının insanların gelir artışından hızlı bir şekilde artıyor olması” dedi.

Bergama'da tarihi kalıntılarına zarar veren trafik kent dışına çıkarılacak!

Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, " Bergama'nın 2 bin yıllık tarihi kalıntılarına zarar veren trafiğin acilen kent dışına çıkarılması gerekir " diyerek ilgililerden destek istedi.

Türkiye genelinde 140 bin 325 konut ve iş yeri risk altında!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamında, vatandaşların talebi üzerine, ülke genelinde toplam 140 bin 325 konut ve iş yerinde risk tespiti yaptı. Tek başına İstanbul'da ise 96 bin 48 birim risk altında çıktı...

Binasına risk analizi yaptırmayana 22 bin TL ceza!

İzmir Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Kadri Kabak acı bir olay yaşanmadan ya da idari para cezasına muhatap olmadan iş yerlerinin risk analizlerini yaptırmaları gerektiğini dile getirdi.

Mithat Yenigün: İhalelerde en düşük teklifi veren firma işi alıyor!

TÜRKİYE Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, "Türkiye’deki inşaat kalitesinden memnun değilim, ihalelerde en düşük teklif veren firma işi alıyor, bu durumda malzeme ve işçilik kalitesi düşüyor” dedi.

Apartmanda risk değerlendirme raporu!

Apartmanların risk değerlendirmesi kapsamına girebilmesi için sadece bir çalışanının bulunması yeterli oluyor. Peki apartmanda risk değerlendirmesi nasıl yapılır? Apartmanda risk değerlendirmesini kim yapar? Apartmanda risk değerlendirme raporu!

İşveren risk analizini kendisi yapabilir mi Haberi

İşveren risk analizini kendisi yapabilir mi

Birden fazla işveren olması durumunda risk değerlendirmesi çalışmaları!

Risk değerlendirme çalışmaları, işyerinde muhtemel riskleri belirlemek ve bu riskler için önceden alınması gereken önlemleri belirleyip uygulamak için yapılıyor.


İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre işçi çalıştıran tüm işyerlerinde yapılması zorunlu olan bu risk değerlendirme çalışmaları; işyerinde birden fazla işveren olması durumunda nasıl yürütülüyor?


İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliğine göre, birden fazla işveren olması durumunda risk değerlendirmesi çalışmaları ayrı ayrı yapılıyor. Söz konusu yönetmelik hükümleri aşağıda sıralanıyor:


MADDE 14 – 

(1) Aynı çalışma alanını birden fazla işverenin paylaşması durumunda, yürütülen işler için diğer işverenlerin yürüttüğü işler de göz önünde bulundurularak ayrı ayrı risk değerlendirmesi gerçekleştirilir. İşverenler, risk değerlendirmesi çalışmalarını, koordinasyon içinde yürütür, birbirlerini ve çalışan temsilcilerini tespit edilen riskler konusunda bilgilendirir.


(2) Birden fazla işyerinin...