08 / 07 / 2024

İşveren tazminat yerine ev

İşveren tazminat yerine ev

YENİ yılda işçi ve işveren arasındaki uyuşmazlıklar mahkemeye taşınmadan zorunlu arabuluculukla bir satte çözüme kavuşturulabilecek. İşveren tazminat yerine ev verebilecek.

Otopark ücretlerinde akıllara durgunluk veren detay! Ceza yemek daha ucuza geliyor!

İstanbul'un bazı noktalarında 12-24 saat arasında otopark ücretinin 300 lira olduğu görülürken insanlar yüksek otopark ücretlerine tepki gösterdi. Diğer taraftan, otopark ücreti vermek yerine aracı hatalı yere park edip ceza yemenin daha ucuza geldiği fark edildi. İşte akıllara durgunluk veren o hes

Emekli olmadan kıdem tazminatı alınabilir mi? İşte merak edilen o yanıt

2023'te ocak-haziran sürecinde kıdem tazminatı tavanı 19 bin 982,83 TL oldu. Yaş dışındaki emeklilik koşullarını yerine getirerek kıdem tazminatı alınabilir mi? İşte yanıtı...

İstifa edip tazminat alma hakkı doğdu! Ancak bu şartları yerine getirmelisiniz! İşte detaylar!

Kıdem tazminatı, işten çıkarılma durumunda işverenden talep edilen ücrettir. Ancak bu durum değişiyor. İşte detaylar!

Çalışanlar dikkat! Hemen buraya bakın! Kıdem tazminatında herkesin gözden kaçırdığı detay!

Çalışan ve işveren milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiyor. Hemen buraya bakın, yoksa işverene tazminat ödemek zorunda bile kalabilirsiniz. Konuyla ilgili kırmızı kodlu uyarı geldi...

EYT’de kıdem tazminatı krizine çözüm! Bakan Nebati işveren için atılacak adımları açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,  Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili sosyal medya hesabından kritik açıklamalarda bulundu. Nebati EYT’lilere işveren tarafından ödenecek kıdem tazminatları konusunda yeni bir adım attıklarını açıkladı.

EYT düzenlemesinde şok! İşveren ve çalışan hakları neler? İstifa, kıdem tazminatı ve prim desteği... Hemen bakın!

EYT'den faydalanmak isteyen vatandaşların ve işverenlerin akıllarında birçok soru var. İstifa, kıdem tazminatı ve prim desteği... Peş peşe açıklandı. İşte EYT ile ilgili merakla araştırılan o soruların yanıtları...

Kıdem tazminatı nasıl alınır? İstifa etmeden bunlara dikkat edin

İş Kanununa tabi olan çalışanlar, aynı işverene bağlı bir veya birden fazla işyerinde en az bir yıl boyunca çalışmaları durumunda kıdem tazminatına hak kazanırlar. Hak kazanmakla birlikte kıdem tazminatını da alabilmek için bazı koşulların yerine getirilmiş olması gerekiyor.

Yargıtay'dan kıdem tazminatı ile ilgili emsal karar! Binlerce işçiyi ilgilendiriyor

Yargıtay'dan kıdem tazminatı ile ilgili emsal bir karar geldi. Bir taşeron firmasında çalışan işçi, iş dışında karıştığı bir suçtan dolayı hapis cezası aldı ve bunun üzerine işveren çalışanın anlaşmasını feshetti. Yargıtay ise işçiye tazminat verilmesine hükmetti.

Bayraklı'daki Rıza Bey Apartmanı'nın yerine ne yapılacak?

Rıza Bey Apartmanı yerine park ve anıt yapılacağı sözünü veren projeden vazgeçildi. Depremzede aileler duruma tepki gösterdi.

Taksim Alman Hastanesi'nin yerine ne geliyor?

Alman Hayır Cemiyeti’nin katkılarıyla 1852 yılından beri hizmet veren ilk sağlık kurumlarından biri olan Taksim Alman Hastanesi tarih oluyor. Peki Taksim Alman Hastanesi'nin yerine ne geliyor?

İşveren tazminat yerine ev verebilecek!

YENİ yılda işçi ve işveren arasındaki uyuşmazlıklar mahkemeye taşınmadan zorunlu arabuluculukla bir satte çözüme kavuşturulabilecek. İşveren tazminat yerine ev verebilecek.

Bursa Gürsu'daki sağlık ocağının yerine spor kompleksi mi yapılacak?

Bursa Gürsu Belediyesi'nin Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan 1 nolu aile hekimliğinin kapatılacağını söyledi. 40 yıl önce inşa edilerek 9 mahalleye hizmet veren 1 nolu sağlık ocağı yıkılarak yerine spor kompleksi yapılmasının planlandığı açıklandı

Kahramanmaraş Pazarcık Kapalı Cezaevi'nin yerine ne yapılacak?

SEÇİM vaatleri arasında ilçedeki cezaevini kaldırma sözü veren Yakup Hamdı Bozdağ, yıkılan 35 yıllık Pazarcık Kapalı A-1 Tipi Ceza Evi'nin yerine kreş yapılacağını söyledi.

İşveren tazminat yerine ev Haberi

İşveren tazminat yerine ev

YENİ yılda işçi ve işveren arasındaki uyuşmazlıklar mahkemeye taşınmadan zorunlu arabuluculukla bir satte çözüme kavuşturulabilecek. Arabuluculuk yöntemiyle işçi ve işveren arasındaki uyuşmazlıklarda işçinin çocuğunun veya bir yakınının işe alınması, işçiye ev alınması gibi ilk kez öngörülen farklı yöntemlerle anlaşma sağlanabilecek.


ADALET Bakanlığı’nca hazırlanan ve milyonlarca çalışanı ilgilendiren İş Mahkemeleri Kanunu Tasarı Taslağı’nda sona gelindi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı Üçlü Danışma Kurulu toplantısında taslak tartışıldı. Öneriler doğrultusunda taslağa son şeklini Adalet Bakanlığı verecek.


Taslağa göre kanundan, bireysel ve toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan işçi ve işveren alacak ve tazminatları ile işe iade taleplerinde dava açmadan önce arabulucuya başvurmak zorunlu olacak. Tarafların ilk 2 saatlik arabulucu huzurunda görüşme ücreti Hazine tarafından, iki saati aşan kısmın...