18 / 05 / 2024

işyeri alım işlemleri

işyeri alım işlemleri

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun ticari kredilerle ilgili “son dönemde iç taleplerdeki nispi gerilemenin etkisiyle canlılığı koruyabilmek adına, BDDK tarafından, kurumsal ve taksitli ticari kredilerde uygulanan; gayrimenkul değerinin yüzde 50’si sın

Tapu işlemleri vatandaşı çilenden çıkardı! ATEM Başkanı'ndan tapu dairelerindeki uzun işlemlere çözüm çağırısı!

Mesken, işyeri, arsa ve arazilerin alım satım işlemleri ilgili tapu müdürlüklerinde yapılıyorken tapu dairelerinde işlemlerin uzun sürmesinden vatandaşlar şikayetçi.  Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam çözüm çağrısında bulundu.

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?

İzmir Büyükşehir Belediyesinden işyeri hekimi personel alımı var! Hem de ikamet şartı olmadan, bu ilan kaçmaz!

İzmir’de yaşayıp da iş arayanlar için harika bir fırsat geldi! İzmir Büyükşehir Belediyesinde ikamet şartı olmadan işyeri hekimi personeli alımı başladı. Bu kadroda yer alabilmek için istenen başvuru şartlarını taşıyanlar için bir şans mevcut. İşte habere dair detaylar...

Tapu işlemlerinin adresi değişti! 1 Ocak’tan sonra tapu alım satım işlemleri artık böyle olacak!

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde geçerli olacak yeni dönem yaklaştı. İşte tapuda yeni dönem detayları!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda alım satım işlemlerinin nasıl olduğu araştırılan konular arasındadır. Peki Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapu denilince gayrimenkul ve arsa işlemleri gelmektedir. Özellikle Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen ayrıntılar!

Emlak alım satım sözleşmesi örneği 2022!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin satışının emlakçı vasıtası ile gerçekleşmesi durumunda emlakçı ve taraflar arasında alım satım sözleşmesi imzalanıyor. Peki, emlak alım satım sözleşmesi nasıl olur? İşte tüm detaylar...

Konut alım satımlarında yeni dönem! Tapu işlemleri noterde de yapılabilecek!

Konut alım satımlarında yeni dönem başlıyor. Bu kapsamda artık alım ve satım işlemleri noterlerde de yapılacak.

Avcılar Belediye binası için yıkım işlemleri başladı!

51 sene önce inşa edilen Avcılar binası için yıkım işlemleri başladı. Yapılan çalışmalarda binada çok sayıda demir olduğu ve beton kalitesinin çok düşük olduğu belirtildi.

Kuveyt Türk'ten konut alım-satımı yapmak isteyenler için Alacağım Güvende Sistemi!

Müşterilerinin hayatını kolaylaştırmaya öncelik veren Kuveyt Türk’ün araç ve konut alım-satımında işlemleri güvenli şekilde gerçekleştirmek amacıyla yılın ilk çeyreğinde “Alacağım Güvende Sistemi”ni geliştirdi.

Zümrüt Selçuk: İş yeri sayımız 1,9 milyona ulaştı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, iş yeri ve çalışan sayısına yönelik veri paylaştı. Selçuk, "2002 yılında 720 bin olan iş yeri sayımız 1,9 milyona ulaştı'' dedi.

Kentsel dönüşüm tapu harcı iade işlemleri 2018!

Kentsel dönüşümde alınan gayrimenkuller için ödenen tapu devir harçları geri alınabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl alınır? İşte kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi işlemleri..

Ev alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Ev satın almaya karar veren kimseler bu işlemi tapu dairesinden gerçekleştiriyor. Peki, ev alım satım işlemleri nasıl yapılır?

işyeri alım işlemleri Haberi

işyeri alım işlemleri

2008 yılında Amerika’da meydana gelen gayrimenkul krizi nedeniyle, ülkemizde de BDDK bazı önlerler almıştı. Buna göre; bankalar tarafından konut edinmeleri amacıyla tüketicilere kullandırılacak krediler ile konut teminatı altında kullandırılacak tüketici kredilerinde, kredi tutarının yüzde 75’i, ticari gayrimenkul alımı amaçlı kullandırılacak taksitli ticari kredilerde ise kredi tutarının, teminata konu olacak gayrimenkulün değerinin yüzde 50’si ile sınırlandırılmasına karar verilmişti. Buna göre ticari kredi kullanacak olan kişiler şayet ekspertiz değerinin yüzde 100’üne kadar kredi kullanmak istiyorlarsa, kredi miktarının 2 katı kadar değerde bir gayrimenkulü ipotek ettirmek durumunda kalıyorlardı.


Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun ticari kredilerle ilgili “son dönemde iç taleplerdeki nispi gerilemenin etkisiyle canlılığı koruyabilmek adına, BDDK tarafından, kurumsal ve taksitli ticari kredilerde uygulanan; gayrimenkul değerinin yüzde 50’si sınırlamasının; 10.04.2013 tarihinde alınan...