08 / 05 / 2024

İşyeri boşsa çevre temizlik vergisi ödenir mi

İşyeri boşsa çevre temizlik vergisi ödenir mi

Konutlarda su tüketim miktarı esas alınarak su faturalarına dahil edilen Çevre Temizlik Vergisi, işyerlerinde ise her yıl 2 taksitte ödeniyor. Boş bulunan, hiçbir şekilde kullanılmayan işyerleri için ise çevre temizlik vergisi ödenmiyor.

İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi! 25 bin TL'lik katkı sağlanacak!

İzmir'de meydana gelen kuvvetli yağışlardan sonra deniz taştı. Bu kapsamda İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi. Hasar tespit çalışamalarından sonra vatandaşlara 25 bin TL'lik katkı sağlanması planlanıyor.

Kira ödemekte zorluk çekiyorsanız bu habere dikkat! Aylık 5 bin 250 TL kira yardımı yapılacak

Kirasını ödemekte zorlanan vatandaşlar için tek şartla aylık 5.250 TL kira yardımı yapılacak. Kira yardımı haberiyle binlerce kişi sevince boğuldu! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, aylık 5 bin 250 TL kira katkısının verileceğini ilan etti.

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar 2022 nelerdir?

6306 sayılı kanun kapsamında, riskli olarak tespit edilen bir konut veya iş yeri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kira yardımı veriliyor. Peki, kira yardımı alabilmek için gereken evraklar nelerdir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Boğaziçi Üniversitesi açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Boğaziçi Üniversitesi'nin imara açılacağı yönündeki iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

İş yeri çevre temizlik vergisi 2021!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisinin 2021 yılında ne kadar tahsil edileceği geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, iş yeri çevre temizlik vergisi 2021 ne kadar oldu?

Arnavutköy Boğazköy Aile Sağlığı Merkezi'nin temeli atıldı!

Boğazköy Aile Sağlığı Merkezi'nin temel atma töreni, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın katılımıyla düzenlendi. Aile sağlığı merkezinin 2 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 86 yeri daha 'doğal sit alanı' ilan edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 10'u İstanbul'da olmak üzere Türkiye genelinde 86 yeri daha "doğal sit alanı" olarak ilan edecek.

İş yeri çevre temizlik vergisi 2020!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisinin 2020 yılında ne kadar tahsil edileceği geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, iş yeri çevre temizlik vergisi 2020 ne kadar oldu?

Çapa Tıp Fakültesi'nin Hasdal'daki yeni yeri kısa sürede tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, İstanbul'da yaşanan deprem sonrası İstanbul Üniversitesi ile yapılan protokol çerçevesinde Çapa Tıp Fakültesinin Hasdal'da yeni birimlerini inşa ettiklerini söyledi. Kurum, "Birinci etabın yıl sonuna kadar ihalesini yapacağız" dedi...

Bitlis'te dere üzerindeki 700 iş yeri boşaltıldı!

Bitlis'te "Dere ıslah projesi" kapsamında, valilik tarafınca kendilerine tebligat gönderilen dere üzerinde bulunan riskli 700 iş yeri tahliye edildi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler!

6306 sayılı kanun kapsamında, riskli olarak tespit edilen bir konut veya iş yeri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı alabilmek için hangi belgeler gerekiyor?

Emlak ve iş yeri çevre temizlik vergisi ödemeleri başladı!

Belediyelerin verdiği çevre temizlik hizmetleri karşılığında ev ve iş yeri sahiplerinin yılda iki kere vergi ödemesi gerekiyor. Çevre temizlik vergisi 1. taksit ödemeleri başladı.

Elazığ Maden'de 278 konut ve 232 iş yeri boşaltılıyor!

Elazığ Maden'de heyelan riski bulunan afete maruz alanlardaki 278 konut ve 232 iş yeri için tahliye kararının ardından binaların boşaltılmasına yönelik hazırlıklar yapılıyor.

İşyeri boşsa çevre temizlik vergisi ödenir mi Haberi

İşyeri boşsa çevre temizlik vergisi ödenir mi

Çevre ve Temizlik Vergisi (ÇTV) Belediye Gelirleri Kanunu’nda madde 44’te düzenlenen bu vergi, belediye ve mücavir alanları içinde bulunan ve belediyelerden çevre, temizlik ve kanalizasyon hizmeti alan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor.

Büyükşehir Belediyelerinde Yüzde 25 Daha Pahalı

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, konutlarda su tüketim miktarı esas alınarak metreküp başına büyükşehirler ve diğer yörelerde farklı maktu tutarlarda alınıp ve su faturalarına dahil edilerek tahsil edildiğine dikkat çekerek işyerleri için uygulanan vergilendirmeyi şöyle anlatıyor: “işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait Çevre ve Temizlik Vergisi (ÇTV), miktarı, binaların grup ve derecelerine göre değişiyor. Her yıl 2 taksitte, emlak vergisi ödeme aylarında (1: Mart, Nisan, Mayıs / 2: Kasım) alınır. Büyükşehir belediyelerinde ÇTV, diğer belediyelerde uygulanan ÇTV...