05 / 05 / 2024

işyeri için ödenecek çöp vergisi

işyeri için ödenecek çöp vergisi

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun Mükerrer 44’ncü maddesi gereği Çevre Temizlik Vergisi alınıyor. İşte, işyeri çevre temizlik vergisi 2015!

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

TOKİ, Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için 4 Aralık tarihinde ihaleye çıkacak.

TOKİ Ankara projesi için yeni tarih resmen belli oldu! 78 yeni konut ve 138 yeni iş yeri geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın başkent Ankara projesi için yeni tarih resmen belli oldu. Kalecik ilçesine 78 yeni konut ve 138 yeni iş yeri geliyor...

Dev yaşam merkezi için start verildi! Otel, konut, İş yeri Rezidans ve AVM! Algün Center geliyor!

Düzce İli, Merkez İlçesi, Metek Mahallesi, Namazgah Mevkii sınırları içerisinde, tapuda 2948 ada, 1 parsel numaralı toplam 31 bin 232 metrekare alan üzerinde Nişa Yapı tarafından “Algün Center” projesi kapsamında Otel, Konut, İş Yeri, Rezidans ve AVM'nin olduğu dev yaşam merkezi için start verildi.

Emeklilikte son dakika! 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? Aman dikkat! 

Emekli maaşlarına yapılacak zam öncesinde, erken emekli olmanın yolları ve emeklilik tarihi hesaplama gibi konular sık sık gündeme geliyor. Peki 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? İşte o merak edilen soruların yanıtları...

Çiftçilere müjde: Buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için ne kadar mazot gübre desteği verilecek?

Çiftçilere bu sene için ödenecek tarımsal destekleme ödemeleri tek tek açıklandı. Peki buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için ne kadar mazot gübre desteği verilecek? İşte o rakamlar..

2023 emekli ikramiyeleri için çekmecedeki rakam sızdı! Ödenecek bu ikramiye tutarını duyan zevkten adeta dört köşe oldu

2023 emekli ikramiyeleri için çekmecedeki rakam sızdı... Ödenecek bu ikramiye tutarını duyan zevkten adeta dört köşe oldu... Hemen bakın...

EYT'liler hemen siz de yapılandırmaya bakın! EYT'liler için son dakika fırsatı! Tam bu kadar ödenecek!

Milyonlarca vatandaşın dört gözle beklediği borç yapılandırma paketi bugün Kabine Toplantısı'nda masaya yatırılacak. EYT'liler hemen siz de yapılandırmaya bakın! EYT'liler için son dakika fırsatı! Tam bu kadar ödenecek!

Ev, iş yeri ve arsa alacaklar dikkat! Takibe düşmemek için bunları sakın gözden kaçırmayın!

Ev, işyeri, arsa gibi gayrimenkuller satın alınırken genellikle hukuki ve teknik riskler gözden kaçırılabiliyor. İmara ve projeye aykırılıklar nedeniyle binlerce gayrimenkul idari takibe alınabiliyor. Peki, gayrimenkul alırken ya da satarken riskleri en aza indirmek için neler yapılabilir?

TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuruları başladı! Taksitli ve faizsiz arsa fırsatı için hemen başvurun!

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında arsa ve iş yeri başvuruları bugün başlıyor. Elektrik, su ve stabilize yol altyapıları tamamlanmış, imar planı yapılmış ve inşaat yapmaya hazır 1 milyon arsa ile 10 bin iş yeri için başvuru 7 Kasım tarihine kadar sürecek. İşte ayrıntılar...

TOKİ'den Konyalılara son dakika müjdesi! Ucuz konut için başvurular az önce başladı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya Cihanbeyli projesi için başvurular bugün itibariyle başladı. Proje için ödenecek taksit bedelleri 2 bin 130 TL'den başlıyor. İşte TOKİ Konya Cihanbeyli projesi detayları...

Ön ödemeli konut satışında teslim edilmeyen her konut için 70 bin lira ödenecek!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ön ödemeli konut satışında devir ya da teslim süresinin sözleşme tarihinden itibaren 48 ayı geçmesi halinde teslim edilmeyen her konut için 70 bin TL ceza ödenecek...

Elazığ'da 50 deprem konutu ve 58 iş yeri için kuralar çekildi!

Elazığ'da, geçtiğimiz sene 24 Ocak'ta yaşanan depremde ağır hasar gördüğü için konut ve iş yerleri yıkılan depremzedeler için yaptırılan 58 iş yeri ve 50 konutun kura çekimi yapıldı.

işyeri için ödenecek çöp vergisi Haberi

işyeri için ödenecek çöp vergisi

İşyeri çevre temizlik vergisi 2015!

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun Mükerrer 44’ncü maddesi gereği Çevre Temizlik Vergisi alınıyor. Bu vergi konutlarda su faturalarına yansıtılıyor. 


Ancak iş yerleri Çevre Temizlik Vergisi ödemek için bildirge vermeleri gerekiyor. Ayrıca işyerlerinden İşyeri Çevre Temizlik Vergisi ile birlikte İlan ve Reklam Vergisi de tahsil ediliyor. 


Belediye gelirleri Kanunu gereğince, 2015 yılı İşyeri Çevre Temizlik Vergisi, İlan ve Reklam Vergisi, Emlak Vergisi ile Harcamalara Katılım Payı’nın ilk taksitlerinin son ödeme tarihi, hafta sonuna denk geldiğinden dolayı 01 Haziran 2015 olarak belirlendi. 


Vatandaşların Harcamalara Katılım Paylarını peşin ödemeleri halinde yüzde25 oranında indirimden yararlanabiliyor. Peşin ödeme yapamayacak olan vatandaşlara 4 eşit taksit imkânı da tanıyor. 


İşyeri çevre temizlik vergisi 2015 tarifeleri!

İşyerleri ve Diğer Şekilde Kullanılan Binalara Ait Çevre Temizlik Vergisi


İşyerleri ve diğer...