16 / 05 / 2024

İşyeri İşletme Belgesi

İşyeri İşletme Belgesi

İşyerlerinin sağlık ve güvenlik mevzuatına ve kabul edilmiş normlara uygun kurulması sağlamak için, İşyeri Kurma İzni ve İşletme Belgesi Alınması Hakkında Yönetmelik 17 Aralık 2004 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı...

Tekirdağ Çorlu'da satılık 2 iş yeri!

Mülkiyeti S.S. Çorlu Koordine Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi’ne ait olan 2 iş yeri satışa çıkarılıyor. Satış ihalesi 13 Aralık tarihinde yapılacak.

Son dakika! Elektrikli araç şarj istasyonlarına iş yeri ruhsatı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, müstakil elektrikli araç şarj istasyonları için iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, diğer iş yerleri ve toplu yapılarda kurulacak olan istasyonlar için faaliyet izin belgesi düzenlenmesine ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Yalova’da 10 ticari işletme kiraya veriliyor! Uygun fiyata iş yeri sahibi olmayı kaçırmayın! İhale 25 Ocak 2023’te…

Yalova Belediye Başkanlığından kiralık ticari işletmeler: 10 ticari işletme 3 yıl süre ile kiraya veriliyor. Söz konusu ihale 25 Ocak 2023’te gerçekleştirilecek.

Çatalca'da 21.6 milyon TL'ye 20 yıllığına kiralık mesire yeri!

Çatalca Orman İşletme Müdürlüğü İstanbul Çatalca'daki Fındıkdere B Tipi Mesire Yeri işletme hakkını 20 yıl süre ve 21 milyon 600 bin TL bedelle kiraya verecek.

Taşınmaz kiralaması ve işletme hakkı kiralaması arasındaki farklar nelerdir?

İş yeri kiralamalarında KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e, gelir vergisi stopaj oranı da yüzde 20’den yüzde 10’a düşürüldü. İndirimlerde, kiralamanın iş yeri olarak bir taşınmaz (çatılı işyeri) kiralaması mı, yoksa bir işletme hakkı kiralaması mı olduğu inceleniyor. Peki ikisinin arasındaki fark ne?

İş yeri ruhsatı için 'yapı kullanma izin belgesi' şartı resmen kaldırıldı!

İş yerlerine 'yapı kullanma izin belgesi' olmadan ruhsat alma hakkı verildi. Yönetmelik kapsamında, ticari amaca yönelik yapı kayıt belgesi alınmış iş yerlerinde gerekli can ve mal güvenliği koşullarına sahip olması durumunda yapı kullanma izin belgesi aranmayacak...

Taşınmaz ticareti yetki belgesi sorgulama sayfası açıldı!

Taşınmaz ticareti yetki belgesi alan işletme bilgilerine ulaşılabilecek olan Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi Sorgulama sayfası açıldı...

Emlakçılar için yetki belgesi başvuruları başladı!

Emlak işletmelerinin taşınmaz ticaretiyle iştigal edilebilmesi için, işletme adına bir yetki belgesi almaları gerekiyor. Yetki Belgesi başvuruları bugün itibariyle başladı.

Çanakkale'de 25 yıllığına kiralık feribot terminali ihalesi!

Çanakkale İl Özel İdaresi Encümeni, Çanakkale Gelibolu'da 25 yıllığına feribot terminali yapım ve işletme belgesi alarak işletme işini ihale edecek. İhalesi 13 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Bazı meslekler için ustalık belgesi istenmeyecek!

3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun 4. maddesinde yapılan değişikliğe göre iş yeri açmak için gerekli bazı meslekler için ‘Ustalık Belgesi’ olması şartı kaldırıldı.

Eminönü'ndeki pansiyon evleri kayıt içine alacak!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Eminönü ve çevresinde kayıt dışı yapılan pansiyonculuğa standart getirdiklerini söyledi. Demir, “Belgesi olmayan pansiyonlar, mevzuata uygun düzenleniyor ve işletme belgesi verilerek kayıt içine alınıyor” dedi

Eminönü'nde pansiyonculuğa standart geliyor!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Eminönü ve çevresinde kayıt dışı yapılan pansiyonculuğa standart getirdiklerini söyledi. Demir, “Belgesi olmayan pansiyonlar, mevzuata uygun düzenleniyor ve işletme belgesi verilerek kayıt içine alınıyor” dedi.

İmar durumu belgesi ücreti 2015!

Bir arsanın imar planları kapsamındaki yeri, imar durum belgesinde belirtiliyor. İmar durumu belgesi gerekli belgelerin temini ve harcın ödenmesi halinde bağlı olunan belediyeden alınabiliyor. Peki, imar durumu belgesi ücreti 2015 ne kadar?

İşyeri İşletme Belgesi Haberi

İşyeri İşletme Belgesi

Yönetmelik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:


İşyeri Kurma İzni ve İşletme Belgesi Alınması Hakkında Yönetmelik!

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

             Amaç

             Madde 1 – Bu Yönetmelik, işyerlerinin sağlık ve güvenlik mevzuatına ve kabul edilmiş normlara uygun kurulması ve işletilmesini sağlamak için alınması gerekli işyeri kurma izni ve işletme belgesi ile ilgili usul ve esasları belirler.


             Kapsam

             Madde 2 – Bu Yönetmelik;

             a) 28/2/2004 tarihli ve 25387 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sanayi, Ticaret, Tarım ve Orman İşlerinden Sayılan İşlere İlişkin Yönetmelikte belirtilen sanayiden sayılan işlerde 10 ve daha fazla kişinin çalıştığı işyerlerini,


           ...