02 / 05 / 2024

işyeri kirası stopaj hesaplama

işyeri kirası stopaj hesaplama

Taşınmaz sermaye iradına konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununda sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar stopaj ödemek zorunda oluyor. Peki, stopaj nasıl hesaplanır? İşte işyeri kira stopaj hesaplama formülü...

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!

İş yeri kiralarından alınan yüzde 20'lik stopaj gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Murat Batı, kiracıları bu yükten kurtarmak için iş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

İş yeri kiralamalarında stopaj kaldırılıyor mu?

TBMM'ye sunulan Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında iş yeri kiralamalarında stopaj uygulamasının kaldırılması öngörülüyor. 

KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor!

Mevduat stopaj indiriminin son durumu merak ediliyor. KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor. 

Fuat Oktay: İş yeri kira stopaj oranında indirim yaptık!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 2021 yılı bütçe planını sundu. Oktay, bütçe sunumu sonrası yaptığı açıklamada pandemi döneminde iş yeri kira stopajlarında indirim yapıldığını açıklandı. 

KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indiriminde son durum!

İş yeri kira ödemelerindeki stopaj oranı (yüzde 20 veya indirimli yüzde 10), nakden/banka kanalıyla veya hesaben ödeme zamanı dikkate alınarak belirlenecek.

Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, "Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik" dedi ve oranın yüzde 20’den yüzde 10’a düştüğünü belirtti...

İş yeri kiralarında KDV ve stopaj indirimi!

Kira ödemelerinde Katma Değer Verisi ve Stopaj oranlarında değişiklik yapıldı. Yeni düzenleme ile 31 Aralık 2020'ye kadar işyeri kiralama hizmetinde yüzde 18 olan KDV yüzde 8’e, yüzde 20 oranında uygulanan gelir vergisi stopaj oranı ise yüzde 10 oldu. 

İş yeri kira stopajı yüzde 20'den 10'a indi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Bayram öncesinde başta esnafımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza müjdemiz var. İş yeri kira stopajını yüzde 20'den 10'a indirdik." diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazan esnaftan 'iş yeri kira stopajına son' talebi!

2.5 milyon esnafın temsilcisi TESK'in Başkanı Bendevi Palandöken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yolladı ve 11 ayrı istekte bulundu. Palandöken, "Esnaf ve sanatkârlarımızca ödenen işyeri kira stopajı uygulamasına son verilmeli" dedi...

İş yeri kira ödemelerinde stopajın kaldırılması için teklif verildi!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında iş yeri kira ödemelerinde stopajın kaldırılması amaçlanıyor. 

CHP'den iş yeri kira ödemelerinde stopajın kaldırılması teklifi!

CHP'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik hayata olan etkilerinin azaltılması amacıyla hazırladığı kanun teklifiyle iş yeri kira ödemelerinde stopajın kaldırılmasını öngörüyor

Kirasını ödemeyen iş yeri tahliye edilmeyecek!

Koronavirüs kapsamında geliştirieln torba yasaya yeni maddeler ekleniyor. İş yeri kiralarıyla ilgili yapılan yeni düzenlemede, iş yeri kirasının ödenmemesi tahliye sebebi sayılmayacak...

İş yeri kira geliri elde edenler için vergi avantajı!

Birçok iş yeri sahibi, vergi ödemek yerine vergi iadesi de alabilecek. İade alamayan mülk sahipleri ise, en azından kiracı iş yerinin ödediği stopajı hesaplanan vergiden düşebilecek... 

işyeri kirası stopaj hesaplama Haberi

işyeri kirası stopaj hesaplama

İşyeri kira stopaj hesaplama formülü!

Taşınmaz sermaye iradına konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesinde sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar, kira ödemeleri üzerinden gelir vergisi kesintisi (tevkifat) yapmak zorunda oluyor.


Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehberde yer alan bilgilere göre, kiracı olan bu kişi ve kuruluşlar, yaptıkları kira ödemelerinin brüt tutarı üzerinden % 20 oranında gelir vergisi kesintisi yapıyor.


Bu vergi kesintisi, gelecek aylara veya yıllara ait olmak üzere peşin ödenen kira bedeli üzerinden de yapılacaktır. 


Örneğin; 3 aylık veya 1 yıllık işyeri kirası peşin tahsil edildiğinde, bu durumda peşin tahsil edilen kiranın tamamı vergi kesintisine tabi tutulacaktır.


Aylık vergi tutarının brüt 1.500 TL olduğunu düşünelim. Üç aylık kira stopajı hesaplaması şu şekilde olacaktır;


1.500 * 3 = 4.500 TL

4.500...