05 / 07 / 2024

İşyerleri acil durumlar

İşyerleri acil durumlar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Acil durumlar için plan hazırlama zorunluluğu getirdiği işyerlerinden, planının uygulama adımlarının takip edilebilmesi ve uygulanabilirliğinden emin olunması amacıyla yılda en az bir defa tatbikat yapacak...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan son dakika açıklaması! Büyük İstanbul depreminin etkileyeceği yerleri tek tek saydı!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan son dakika Marmara depremi açıklaması geldi. Övgün Ahmet Ercan, beklenen büyük İstanbul depreminin etkileyeceği yerleri tek tek saydı... Acil bakın...

Aile Bakanlığı bu kişilere yardım edecek! 4 bin, 5 bin ve 200 bin TL veriliyor!

Aile Bakanlığı, afet ve acil durumlar karşısında mağdur olan vatandaşlara destek olmak amacıyla yardım programlarını başlattı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla gerçekleştirilen yardımlarla, vatandaşların temel ihtiyaçları karşılanacak. 

Zor durumlar için kenarı ne kadar para konulmalı? İşte detaylar

Ekonomik istikrarsızlık dönemlerinde, acil durumlar için tasarruf oluşturmak hayatî bir önem taşıyor. Finans uzmanları bu biriktirme miktarının evlerin gelirleri ve harcamalarına göre değişebileceği düşünülüyor...

Merkez Bankası'ndan sözlü dolar talimatı! Şirketlere dolar satışında sınırlama getirildi!

Merkez Bankası (MB) tarafından ‘acil durumlar’ haricinde firmalara dolar satışının sınırlandırılması için bankalara sözlü talimat verildi. 

AFAD Acil Çağrı Uygulaması nedir, nasıl kullanılır?

AFAD’ın Acil Çağrı mobil uygulamasından acil durumlar ve afetler için yardım çağırılabiliyor. Peki, AFAD Acil Çağrı Uygulaması nedir, nasıl kullanılır? İşte ayrıntılar..

Acil toplanma yerleri için yeni çözüm!

Acil Toplanma Yeri Yoklama Çözümü yangın, deprem ve benzeri acil durumlarda bina içinde kalanların sayısının ve kimler olduğunun görülebilmesine imkan sunuyor.

Rusya, Beyrut'ta seyyar hastane kurdu!

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, bakanlık uzmanlarının büyük patlamaya sahne olan Lübnan Beyrut'ta seyyar hastane kurduğunu açıkladı.

Ankara kazı sezonu 3 Nisan'da açılıyor!

Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Genel Kurulu kararıyla, 31 Ekim'den beri arıza ve acil durumlar dışında altyapı çalışmalarına kapalı olan kazı sezonu 3 Nisan'da açılıyor.

Ankara'da kazı sezonu 31 Ekim'de sona eriyor!

Başkent’te 1 Nisan’da başlayan 2016 kazı sezonu, 31 Ekim Pazartesi günü sona eriyor. Bu tarihten itibaren acil durumlar dışında yeni sezon açılıncaya kadar kazı yapılmayacak.

Ankara'da kazı sezonu ay sonunda sona eriyor!

Ankara’da 1 Nisan’da başlayan 2016 kazı sezonu, 31 Ekim’de sona erecek. Bu tarihten sonra yeni kazı sezonu açılıncaya kadar, acil durumlar ve arızalar dışında kazı yapılamayacak.

Ankara'da kazı sezonu 31 Ekim’de kapanıyor!

Ankara’da 1 Nisan’da başlayan 2016 kazı sezonu, 31 Ekim’de sona erecek. Bu tarihten itibaren acil durumlar ve arızalar dışında kazı yapılamayacak.

İmar planları acil durumları düşünülerek yapılmalı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görevli Mimar Aynur Okçu, imar planı yapılırken oluşabilecek yangınlara karşı binalarda dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı.

Ankara'da kazı sezonu 30 Eylül'de sona eriyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Genel Kurulu’nda alınan kararla, 1 Nisan'da başlayan kazı sezonu 30 Eylül'de sona erecek. Acil durumlar ve arızalar dışında kazı yapılamayacak.

İşyerleri acil durumlar Haberi

İşyerleri acil durumlar

Bakanlığın İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmeliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Yönetmelikle, işyerlerinde acil durum planlarının hazırlanması, önlemesi, koruması, tahliyesi ile yangınla mücadele, ilk yardım ve benzeri konularda yapılması gereken çalışmalarla bu durumların güvenli olarak yönetilmesi ve bu konularda görevlendirilecek çalışanların belirlenmesiyle ilgili usul ve esasların düzenlemesi amaçlanıyor.


Acil durum; işyerinin tamamında veya bir kısmında meydana gelebilecek yangın, patlama, tehlikeli kimyasal maddelerden kaynaklanan yayılım, doğal afet gibi acil müdahale, mücadele, ilkyardım veya tahliye gerektiren olaylarını kapsarken, Acil Durum Planı; işyerlerinde meydana gelebilecek acil durumlarda yapılacak iş ve işlemler dahil bilgilerin ve uygulamaya yönelik eylemlerin yer aldığı plan olarak tanımlanıyor.


Acil durumlara ilişkin işverenler ile çalışanların çeşitli yükümlülükleri ve sorumlulukları bulunacak. Acil Durum Planı, tüm işyerleri için tasarım veya kuruluş aşamasından başlamak...