04 / 05 / 2024

Zor durumlar için kenarı ne kadar para konulmalı? İşte detaylar

Zor durumlar için kenarı ne kadar para konulmalı? İşte detaylar

Ekonomik istikrarsızlık dönemlerinde, acil durumlar için tasarruf oluşturmak hayatî bir önem taşıyor. Finans uzmanları bu biriktirme miktarının evlerin gelirleri ve harcamalarına göre değişebileceği düşünülüyor...



Acil durum fonları finansal planlamaların en önemli aşamasını oluşturmaktadır. Bu fonlar, ekonomik belirsizlik dönemlerinde bireylerin ayakta kalabilmesi için hayati öneme sahip olan varlıklar arasında yer almaktadır. CNBC ve Momentive tarafından yapılan anket araştırması, birçok Amerikalının finansal acil durumlar için yeterince hazırlıklı olmadığını göstermektedir. 

Ankete katılanların çoğunluğu, kara gün akçesi bulundurmayı tercih etmemekte ve bu akçeye sahip olanların da %40'ı 10 bin doların altında birikim yapabilmektedir. Finans uzmanları ise, doğru miktarda acil durum fon birikiminin, bireylerin finansal durumlarına ve mesleklerine göre değişebileceği konusunda uyarıda bulunmaktadırlar.

The Planning Center Yeminli Mali Müşaviri Andy Baxley, CNBC’nin haberine göre yaptığı açıklamada acil durum fonlarıyla ilgili temel kuralların önemli faktörleri gözden kaçırdığını belirtti. Baxley, çalışılan sektörün oynaklığı gelir akışının istikrarı ve öngörülebilirliği, serbest meslek sahibi olunup olunmaması gibi faktörlerin de dikkate alınması gerektiğinin altını çizdi. Bu faktörlerin sadece birkaç örnek olduğunu vurgulayan Baxley, bireysel finansal duruma göre doğru miktarda acil durum fonu birikiminin belirlenmesinin önemine dikkat çekti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön