07 / 07 / 2024

İtalyada 5 liman satışa çıktı

İtalyada 5 liman satışa çıktı

İtalya, 5 yat limanını özelleştirerek, satışa çıkarma kararı aldığını duyurdu. İtalyan basınında yer alan haberlere göre 5 turistik yat limanı, ekonomi bakanlığı bünyesindeki Invitalia şirketi aracılığıyla satılacak.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için 2.5 milyar TL'lik teklif!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi ihalesi yapıldı. İhalede en yüksek teklifi 2 milyar 531 milyonTL ile TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ sundu.

Bodrum'a yeni yat limanı yapılıyor!

Kovid-19 salgınının turizmdeki genel olumsuz etkisine karşılık Bodrum'da son 1.5 senede birçok yeni otel hayata geçirildi. Yeni oteller şu anda da yapılmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra konut üretimi de rekor seviyeye ulaştı. Kentte yeni bir yat limanı için de adımlar atıldı.

Filyos Liman Projesi ile ilgili 5 soru meclis gündeminde!

Filyos Liman Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul’un ikinci cruise limanı için ihale hazırlığı!

İstanbul, 5 Nisan’da açılması planlanan Galataport limanını beklerken, ikinci bir cruise limanı için de ihale hazırlığı başladı. Global Ports Holding’in CEO’su İstanbul’daki liman ihalesine hazır olduklarını açıkladı.

Galataport 5 Nisan'da kapılarını açıyor!

Galataport’ta inşaat süreci tüm hızıyla devam ediyor. Galataport İstanbul Genel Müdürü Erdem Tavas, 5 Nisan’a kadar taahhüt edilenlerinin tamamının hayata geçirilerek, liman kısmının hizmete alınacağını dile getirdi...

İstanbul'un yeni cruise limanı Yenikapı'da inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'da yeni cruise limanının Yenikapı'da inşa edileceğini açıkladı. Ersoy, ''Yıl sonuna kadar Ulaştırma Bakanlığımız ihaleye çıkacak. Orası en az 5-6 cruise gemisini aynı anda alabilecek kapasiteye sahip'' diye konuştu.

Datça yat limanının akıbetiyle ilgili 5 soru!

Yap-işlet-devret modeli ile inşaatına başlanan Datça yat limanının akıbeti TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Gürcistan'daki dev liman projesine Türk tecrübesi!

Gürcistan'da inşaatı devam eden ve toplam maliyeti 2,5 milyar doları olan Anaklia Derin Deniz Limanı'nın inşaatı ve işletmesinde Türkiye'nin tecrübesinden yararlanılacak.

Kemer Kentsel Tasarım Projesi 1.5 ayda tamamlanacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada, Kemer ilçesi Liman Caddesi’nde 5 ayda tamamlama söz verdikleri kentsel tasarım projesini Türkiye rekoruna imza atarak, 1,5 ay önce bitireceklerini söyledi.

Antalya Boğaçay özel proje alanı yapımı ihalesi 5 Nisan'da!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konyaaltı İlçesi, Liman Mahallesinde bulunan 21523 ada 1, 2, 3 ve 4 parsel numaralı taşınmazlar üzerine İDARE tarafından onaylanacak Arsa satışı karşılığı Boğaçay Özel Proje Alanı Yapımı Projesine Uygun İnşaat ve düzenleme ihalesini 5 Nisan'da yapacak.

Rize Yat Limanı Projesi'ne ilişkin 5 soru TBMM'de!

Rize Yat Limanı Projesi'nin durumu meclis gündeminde konu oldu. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP'li Bekaroğlu sorularını Ulaştırma Bakanı Arslan'a iletti..

Taşucu Limanı ihalesine 5 firmadan teklif!

Son teklif verme günü 28 Eylül olan Taşucu Limanı ihalesine 5 firma katıldı. Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi için 15 milyon TL geçici teminat bedeli isteniyordu.

Beylikdüzü Liman Yolu'nun imar sorunu çözülüyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Beylikdüzü’nün E-5 aksından ilk girişlerinden biri olan Yakuplu Mahallesi liman yolu ve çehresi değişiyor.

İtalyada 5 liman satışa çıktı Haberi

İtalyada 5 liman satışa çıktı


Dünya turizminde önemli bir yeri olan İtalya, 5 yat limanını özelleştirerek, satışa çıkarma kararı aldığını duyurdu.


İtalyan basınında yer alan haberlere göre 5 turistik yat limanı, ekonomi bakanlığı bünyesindeki Invitalia şirketi aracılığıyla satılacak. Euro Bölgesi’nin üçüncü büyük ekonomisi olan, ancak 2007 yılından bu yana 3 kez resesyon yaşamış ve ekonomisi yüzde 10 kadar küçülmüş olan İtalya, bu şekilde yatırımcıları çekmek ve turistik limanların gelişmesini sağlamayı hedefliyor. Satışa çıkarılan limanlar arasında gözde tatil adaları Capri’deki 300 yat kapasiteli liman ve Sardinya’daki 589 kapasiteli Portisco (Olbia) Limanı da...