24 / 07 / 2024

İtalyan Hayır Derneği emlakçı davası

İtalyan Hayır Derneği emlakçı davası

İtalyan Hayır Derneği, 110 yıldır kullandığı binayı, tapuda sahibi olan Prens Tomasso’nun Brezilya’daki mirasçılarından satın almaya çalışan emlakçılarla davalık oldu.

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: Meclis'e sunulan teklif güvenli binaların kayıt altına alınmasını kapsıyor!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Türkiye'nin X sosyal medya hesabından imar barışı ile ilgili bir paylaşım yapıldı ve "Sunulan kanun teklifinde Afet Risk Analiz Raporu alınarak güvenli binaların kayıt altına alınmasını, ekonomiye kazandırılmasını kapsamaktadır" denildi. İşte ayrıntılar...

Tüketici derneği uyarıda bulundu! Havale ve EFT yaparken dikkatli olun!

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, EFT veya havale yolu ile para gönderen tüketicilere yönelik uyarı yaptı. "Havale veya EFT, ödemelerin yapıldığının bir kanıtıdır. Yapılan açıklama kısmına önem verilmez ise herhangi bir uyuşmazlık ve konunun yargıya taşınması durumunda tüketicileri

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nden İsra Holding'e tam not!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'nden İsra Holding'e tam not geldi. 

Patara'daki 28 milyon 700 bin TL'lik arazi satışı için 'durdurulsun' çağrısı!

Kaş Belediye Meclisi, Patara'daki toplam 43 dönümlük araziden iki parsel için alınan ihale kararı üzerine Kaş Çevre ve Kültür Derneği, ihalelerin iptal edilmesi çağrısında bulundu. 

Bilgisayar korsanları halkın yardımlarını hedef aldı! Ahbap Derneği’ne rekor saldırı!

Bilgisayar korsanlarının hedefi Ahbap derneği oldu. Büyük siber saldırıda toplamda 400 bini aşkın saldırı yapıldığı öğrenildi. İşte detaylar…

Otomotiv Direktörleri Derneği Başkanı: İkinci el otomobilde alışılmışın dışındaki yüksek fiyat ortamı bitiyor…

İkinci el piyasasının yavaş yavaş sona erdiğini söyleyen söyleyen Otomotiv Direktörleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt, sektör hakkında genel değerlendirmelerde bulundu. İşte haberin devamı....

Emlak Kulübü Derneği kuruldu!

Emlak sektöründe mesleki anlamda faaliyet gösteren, gayrimenkul sektörüne  inanan ve içinde yer alan bütün paydaşları buluşturmak için yola çıkan “Emlak Kulübü Derneği “ resmen kuruldu.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği 41. Genel Kurulu yarın!

Türkiye’deki uluslararası doğrudan yatırımcıların etkin ve tek temsilcisi olan Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin merakla beklenen 41. Olağan Genel Kurulu yarın gerçekleştirilecek.

Metaverse'de arsa alırken dolandırılmamak için nelere dikkat edilmeli?

STANDBY ME Ajans Başkanı ve Metaverse Derneği Kurucu Üyesi Yurdakul, metaverse de arsa satış işlemlerinde yapılan dolandırıcılık olaylarına yönelik uyarıda bulundu.

DATÜB ve Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği'nden Kırgızistan'a inşaat malzemesi desteği!

Merkezi İstanbul'da olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ile Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği, Kırgızistan'da, Tacikistan sınırında yaşanan çatışmaların etkilediği kişiler için toplam 25 tonluk un, gıda ve inşaat malzemesi desteği yaptı.

Tesis Yönetim Derneği ve Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği'nden yeni bir işbirliği! 

AVM, havalimanları ve sitelerde bakım onarım, güvenlik bir alanlarda çeşitli çözümler sunan  Tesis Yönetim Derneği (TRFMA) ve Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği (PTYD) yeni bir ortaklığa imza attı.  Yeni ortaklıkla tesis yönetim sektörünün gelişimi hızlanacak. 

ATAA Derneği'nin Cerablus'taki 260 konutunun yapımı tamamlandı!

ATAA İnsani Yardımlaşma Derneği, Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı'yla terör saldırılarından temizlenen Cerablus'ta yürütülen proje kapsamında ilk etapta tamamlanan 260 konutu hizmete açtı

Birleşmiş Markalar Derneği'nden 5 üye istifa etti!

Zincir perakendede 420 markayı temsil eden Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Yönetim Kurulu’ndan 5 üye istifa etti. Sürpriz istifaların, Kovid-19 sebebiyle zor günler yaşayan sektörün temsiline ilişkin yaşanan görüş ayrılıklarından kaynaklandığı belirtiliyor.

İtalyan Hayır Derneği emlakçı davası Haberi

İtalyan Hayır Derneği emlakçı davası

İtalyan Hayır Derneği, 110 yıldır kullandığı binayı, tapuda sahibi olan Prens Tomasso’nun Brezilya’daki mirasçılarından satın almaya çalışan emlakçılarla davalık oldu.


İstanbul Beyoğlu'nda 110 yıldır yaşlı İtalyanlar'a hizmet veren İtalyan Hayır Derneği'nin kullandığı binayı satın almak için harekete geçen emlakçılar, binanın 85 yıl önce vefat eden tapudaki sahibi Ceneviz Dükü Prens Tomasso'nun Brezilya'daki torunlarının torunlarına ulaştı. Dernek ise, satışın önüne geçmek ve binanın üçüncü kişilere satılmasını önlemek için İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. 110 yıl önce Türkiye'de yaşayan gayrimüslimler ve derneklerinin mülk edinmeleri yasak olduğundan dernek, taşınmazları, 1907'de Marsilya'da ikamet eden tapu sahibi Zafirapoulo'dan 2 bin lira karşılığında satın aldı. Dernek, tapuyu da o tarihte Ceneviz Dükü Prens Tomasso adına çıkardı. Prens Tomasso 1931'de ölünce taşınmazların tapusu 6 çocuğuna intikal...