16 / 05 / 2024

İtalyan heykeltıraş Benedetti

İtalyan heykeltıraş Benedetti

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Avrupa'nın en büyük akvaryumlarından olacak Antalya Akvaryum'un inşaatının yüzde 90'ının tamamlandığı açıklandı

Sultan filmindeki gecekondu yeniden hayat buldu!

Antalya Kepez Belediyesi Türkan Şoray'ın başrolünde olduğu "Sultan” filminde yer alan gecekondudan esinlenerek, uzman mimar ve heykeltıraşların desteğiyle müze yaptırdı.

Heykeltıraş Cem Sağbil: Anthaven hikayesi olan bir proje!

Bir hayalken Anthaven, yavaş yavaş gerçeğe dönüşüyor. Yüzü geleceğe dönük yeni bir yaşamın tohumları, vücuda geldiği toprakların geçmiş söylencelerine de can veriyor. Cem Sağbil imzalı Aspat Kızı heykeli, nesilden nesile anlatılan bir trajediyi Anthaven’da sonsuzluğa taşıyor... 

İstanbul Havalimanı inşaatının atıkları sanat eserine dönüştü!

Ünlü heykeltıraş Seçkin Pirim, İstanbul Havalimanı inşaatı sırasında ortaya çıkan atıkları kullanarak birbirinden ilginç sanat eserleri ortaya çıkardı. Seçkin Pirim'in eserleri haziran ayında yapılacak müzayede de satılacak.

Bodrum ARThill Müzesi açıldı!

Ressam ve heykeltıraş Ender Güzey'in 40 yılı aşkın süredir dünyanın farklı ülkelerinde yaptığı sanat eserlerinin yer aldığı ve boynuzlar üzerine kurulu sanat müzesi "ARThill" açıldı.

Siren Ertan evinin kapılarını Harper's Bazaar'a açtı!

Evinin kapılarını Harper’s Bazaar’a açan ünlü tasarımcı Siren Ertan: Benim işim biraz ressamlık, biraz heykeltıraşlık, biraz da psikologluk. İnsanların vücut kusurlarını kamufle edip harikalar yaratmak, beni ekstrem tasarımlar peşinde koşmaktan çok daha fazla heyecanlandırıyor.

Nurgül Yeşilçay, Levent Oto Sanayi’den atölye kiraladı!

Yoğun çalışma temposundan sonra resme yönelen ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay, bir heykeltıraş arkadaşı ile Levent Oto Sanayi’de 250 metrekarelik bir atölye kiraladı.

Michelangelo Buonarroti'nin Toskana'daki villası satışa çıkarıldı!

İtalyan mimar, heykeltıraş, ressam ve şair Michelangelo Buonarroti'nin Toskana bölgesindeki villası satışa çıkarıldı. Michelangelo'nun 1549'da satın aldığı villa, 7.5 milyon euro'yu gözden çıkaracak yeni sahibini bekliyor.

Ümraniye Soyak Yenişehir Kibele Evleri'nin sosyal tesisleri yıkılıyor mu?

Ümraniye Soyak Yenişehir Kibele Evleri içerisinde, sosyal tesisler ve heykeltıraş Mehmet Aksoy'un heykelinin bulunduğu alanın Milli Emlak'a ait olduğunun mahkeme kararıyla kesinleştiği gerekçesiyle, belediye sosyal tesislerinin yıkımı başladı.

Ümraniye'deki İki Çocuklu Kibele heykeli kaldırıldı!

Ümraniye’de, bir sitede sosyal tesisler ve heykeltıraş Mehmet Aksoy’un heykelinin bulunduğu alanın Milli Emlak’a ait olduğunun mahkeme kararıyla kesinleştiği gerekçesiyle belediye, sosyal tesisleri yıkmaya başladı. Aksoy, heykeli zarar görmeden kaldırttı

Seferihisar'da binalar tek tip olacak!

İzmir Seferihisar'da artık yeni yapılacak binaların projeleri, imar müdürü, mimar ve heykeltıraşlardan oluşan Estetik Kurul'un denetlemelerinin ve onayının ardından ruhsat alabilecek

Türkiye'nin İlk Modern Mobilyaları Walter Knoll'la hayat bulacak!

Tasarımcı ve heykeltıraş Sadi Öziş'in tasarladığı Türkiye'nin ilk modern mobilyaları Alman Walter Knoll koleksiyonunda yer alacak.

Michelangelo Buonarroti'nin evi 22 milyon TL'ye satılıyor!

Rönesans döneminin en önemli sanatçılarından biri de ünlü heykeltıraş Michelangelo Buonarroti. Kendi ile aynı dönemde yaşayan diğer önemli sanatçılarla beraber dünya sanatında yeni bir dönem açan Michelangelo'nun yaşadığı ev artık satılık.

Ünlü heykeltıraş Mikelanj'ın evi 7 milyon euroya satılıyor!

Rönesans döneminin en ünlü ressam ve heykeltıraşı Mikelanj'ın evi 7 milyon euroya satışa çıkarıldı. İtalya'nın Toskana bölgesindeki Siena şehrindeki 8 odalı evin kapalı alanı 1200 metrekare.

İtalyan heykeltıraş Benedetti Haberi

İtalyan heykeltıraş Benedetti

Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yaptığı yazılı açıklamada, 29 Kasım 2011 tarihinde Arapsuyu Olbia Kanyonu'nda temeli atılan ve yap-işlet-devret modeliyle yapılacak akvaryumun inşaatının yüzde 90'ının tamamlandığını belirtti.


Bittiğinde Antalya'nın yeni cazibe merkezi olacak akvaryumun turizme de büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Akaydın, projede yer alan Avrupa'nın en büyük ikinci akvaryum tankı ile Avrupa'nın en uzun akvaryum tünelinin yapımının tamamlandığı ifade etti. 


Akvaryum tanklarına bu ay içinde denizden su alınacağı kaydeden Akaydın, döşenen boru sistemiyle tanklara denizin 300 metre açığından pompalarla 5 milyon litre su basılacağını anlattı. 


Singapur'dan getirilecek deniz canlıları ve balıkların bu ayın sonunda akvaryuma konulacağını bildiren Akaydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 


''Akvaryumun sualtı dekorasyonunu dünyaca ünlü İtalyan heykeltıraş Benedetti yapıyor. Heykeltıraşın Güney Afrika'da ürettiği dekorlar Antalya'ya getirerek akvaryuma monte edilmeye başlandı. Özellikle...