17 / 05 / 2024

İtalyan sefarethanesi konservatuvar binası

İtalyan sefarethanesi konservatuvar binası

1949 yılında Maçka'da bulunan tütün deposu olarak kullanılan eski İtalyan Sefarethane binası, İstanbul Belediyesi'ne arsasıyla birlikte parasız verilmesine karar verilmiş. Belediyeye devredilen tarihi bina konservatuvar binası olarak kullanılacakmış.

Denizli Külahçıoğlu Un Fabrikası Konservatuvar Merkezi binası Meclis gündeminde! Kim teslim aldı?

Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Denizli Külahçıoğlu Un Fabrikası Konservatuvar Merkezi’ndeki sorunlar Meclis gündeminde. Peki bu binayı kim teslim aldı? İşte merak edilenler...

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın taşınma kararına öğrencilerden tepki!

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın Kadıköy’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait binadan Göztepe’ye taşınma kararının alınmasına öğrencilerden tepki geldi.

Ankara Devlet Konservatuvarı Beytepe'ye taşındı!

Ankara Devlet Konservatuvarı, Hacettepe Üniversitesinin (HÜ) Beytepe'deki kampüsüne taşındı. Konservatuvar 50 bin metrekare üzerinde kurulan yeni binasında eğitim veriyor. 

Ankara Devlet Konservatuvarı taşınıyor!

Kartal Tibet, Yıldız Kenter, Fazıl Say, İlyas Salman, Zuhal Olcay, Hülya Koçyiğit, Erdal Beşikçioğlu gibi sanatçıların yetiştiği Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı, Beşevler’den Beytepe’ye taşınacak.

1948 yılında İtalyan sefareti binası tütün deposu olacak!

1948 yılında İstanbul Belediyesi tarafından Konservatuvar binası olarak kullanılması düşünülen, mülkiyeti Maliye Bakanlığı'nda olan, Maçka'daki eski İtalyan sefareti binası Tekel İdaresi'ne devredilerek tütün deposu olarak kullanılacakmış.

1945 yılında Maçka'daki sefaret binası Belediye'ye devredilecek!

1945 yılında mülkiyeti Eğitim Bakanlığı'nda olan Maçka'daki İtalyan sefarethane binası İstanbul Belediyesi'ne devredilecekmiş. Binanın Belediye'ye devredilmesiyle yapılacak restorasyon sonrasında bina, İstanbul Konservatuvar binası olarak kullanılacakmış.

1938 yılında İtalyan Sefarethanesi satın alınacak!

1938 yılında İstanbul Belediyesi, Maçka'daki İtalyan Sefarethane binasını sergi binası yapmak üzere satın alacakmış. İnşası tamamlanmamış bir vaziyette bulunan binanın kıymeti 150 bin lira olarak tahmin edilmiş.

1983 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı Kadıköy'e taşınacakmış!

1983 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı Kadıköy'e taşınacakmış. Kadıköy Meydanı'ndaki eski hal binası Atatürk Kültür Merkezi olarak tahsis edilmiş, binanın ilk iki katı konservatuvar binasına ayrılmış.

1949 yılında İtalyan Sefarethane binası konservatuvar binası olacakmış!

1949 yılında Maçka'da bulunan tütün deposu olarak kullanılan eski İtalyan Sefarethane binası, İstanbul Belediyesi'ne arsasıyla birlikte parasız verilmesine karar verilmiş. Belediyeye devredilen tarihi bina konservatuvar binası olarak kullanılacakmış.

Eski İtalyan Sefarethanesi 1948 yılında tütün deposu olacakmış!

1948 yılında Eski İtalyan Sefarethane binası Maliye Bakanlığı'ndan Tekel İdaresi'ne devredilmiş. Senelerden beri boş duran tarihi bina yaprak tütün deposu yapılması şartıyla Tekel İdaresi'ne devredilmiş.

1946 yılında Güzel Sanatlar Akademisi Maçka Silahhanesi'ne taşınacakmış!

Güzel Sanatlar Akademisi yani Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi 1946 yılında Maçka Silahhanesi'ne taşınacakmış. Maçka Silahhanesi restore edildikten sonra taşınma işlemi başlayacakmış. Eski İtalyan sefaret binası da konservatuvar binası olacakmış.

Ali Şenozan Konservatuvarı yeni binasına kavuşuyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Ali Şenozan Konservatuvarı, yeni binasına kavuşuyor. Konservatuvar için yeniden düzenlenen Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu’nda 3 katlı bir bölüm tahsis edildi...

Uludağ Üniversitesi'ne modern konservatuvar binası yapıldı!

1998 yılından bu yana 152 Evler Mahallesi’nde eski eğitim enstitüsü olan binada hizmet veren Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın Görükle yerleşkesi içindeki yeni binası, düzenlenen törenle eğitime açıldı...

İtalyan sefarethanesi konservatuvar binası Haberi

İtalyan sefarethanesi konservatuvar binası




Maçka'da Nişantaşı Kız Orta Okulu yanındaki eski İtalyan Sefarethane binasının İstanbul Belediyesi'ne arsasıyla birlikte meccanen verilmesine alakadarlarca karar verilmiştir. Bu bina, bugün tütün deposu olarak kullanılmaktadır. Belediye, burasını aldıktan sonra yeni bir plan hazırlayacak, İstanbul'un ihtiyacına cevap verebilecek bir konservatuvar haline ifrağ edecektir. Bu husustaki hazırlıklar yakında başlayacaktır. Resimde, binanın bugünkü hali görülmektedir.



Hürriyet 4 Mayıs 1949



Abdullah Kutalmış...