16 / 05 / 2024

itfaiye uygunluk belgesi

itfaiye uygunluk belgesi

Bir yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra, iskan ve işletme ruhsatı alınması için gerekli olan belgeler arasında yangın yönetmeliğine uygunluk belgesi de bulunuyor. Peki, yangın yönetmeliğine uygunluk belgesi nedir?

Gayrimenkul alan 7 bin yabancıya vatandaşlık!

Taşınmaz edinimi yoluyla vatandaşlık almak isteyen yaklaşık 7 bin yabancıya uygunluk belgesi verildi. Taşınmaz edinimi şartını yerine getiren yabancılar arasında 1475 kişiyle İran vatandaşları ön sırada yer aldı.

İmar barışında krediye uygunluk nasıl sağlanacak?

Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, belge alındıktan sonra imar barışında krediye uygunluk nasıl sağlanacak?

Onarım uygunluk belgesi nedir?

Onarım ön izin belgesi; Tadilat ve tamiratların içeriğini belirten, uygulamadan önce KUDEB tarafından verilecek belgeye deniyor. Peki, onarım uygunluk belgesi nedir? Onarım uygunluk belgesi, nereden alınır?

Onarım ön izin belgesi nedir?

Onarım uygunluk belgesi, tadilat ve tamiratların onarım ön izin belgesine uygun tamamlandığına dair ilgili idare tarafından verilecek belgeyi ifade ediyor. Peki, onarım ön izin belgesi nedir? Belge nereden alınır?

Türkiye'nin ilk Helal Uygunluk Belgesi Bera'ya verildi!

Kombassan Holding'in turizm alanında faaliyet gösteren şirketlerinden Bera Ankara, turizm sektöründe Türkiye'nin ilk "Helal Uygunluk Belgesi"ni aldı. Holding'in Bera Oteller Zinciri 'nin 4 halkası bulunuyor.

Yangın yönetmeliğine uygunluk belgesi nedir?

Bir yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra, iskan ve işletme ruhsatı alınması için gerekli olan belgeler arasında yangın yönetmeliğine uygunluk belgesi de bulunuyor. Peki, yangın yönetmeliğine uygunluk belgesi nedir?

Bera Otel Helal Sertifikası aldı!

Tüm kalite belgelerini elinde bulunduran şirket, hizmet sektöründe tüketilen gıdaların "Helal Uygunluk Belgesi" çalışmalarını tamamlayarak alanında TSE tarafından "Helal Uygunluk Belgesi" verilen ilk firma oldu...

Helal uygunluk belgesi alan ilk otel Bera Otel oldu!

Uygunluk Belgesi aldı TÜRKİYE'NİN, ilk Türkiye Standartları Enstitüsü (TSE) Helal Uygunluk Belgesi ni Alanyada faaliyet gösteren Bera Otel aldı. Antalya'nın Alayna ilçesine bağlı Konaklı beldesinde sahilde bulunan Bera Otel, bin 100 kişilik...

İmar durumu belgesi dilekçesi!

Bir imar parselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özelliklerini gösteren imar durumu belgesi için bir dilekçe ile belediyeye başvuruda bulunmak gerekiyor. İşte imar durumu belgesi dilekçesi...

Kısmi yapı kullanma izin belgesi!

Yapının tamamlanan bağımsız bölümleri için kısmi yapı kullanma izin belgesi alınabiliyor. Kısmi yapı kullanma iznine bağlanan yapının bölümleri belirli hizmetlerden yararlanabiliyor. Peki kısmi yapı kullanma izin belgesi nedir?

İsim denklik belgesi formu!

İsim denklik belgesi ayniyat belgesi olarak ifade edilen isim denklik belgesi için bir form ile müracaatta bulunulması gerekiyor. İşte isim denklik belgesi formu örneği haberimizde...

İsim denklik belgesi nedir?

İsim denklik belgesi ile başka vatandaşlıktan Türk vatandaşlığına geçerken lakabının aynı kişi olduğunu beyan edilmiş oluyor. Peki, isim denklik belgesi nedir, nereden alınır? İşte yanıtı...

Çevre yönetim birimi yeterlik belgesi nedir?

Çevre yönetim birimi yeterlik belgesi nedir? Çevre yönetim birimi yeterlik belgesi nedir? Çevre yönetim birimi yeterlik belgesi nasıl alınır? Çevre yönetim birimi yeterlik belgesi nasıl alınır?

itfaiye uygunluk belgesi Haberi

itfaiye uygunluk belgesi

Yangın yönetmeliğine uygunluk belgesi nedir?

Bir yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra, iskan ve işletme ruhsatı alınması için gerekli olan belgelerden biri de "Yangın yönetmeliğine uygunluk belgesi" belgesi olarak karşımıza çıkıyor.


Belediyelere, ruhsat ve iskan için yapılan başvurularda, binanın yangına uygunluğu için itfaiye uygunluk belgesi talep ediliyor.


İtfaiye uygunluk belgesi alınabilmesi için aşağıda istenen sistem ve yangın güvenlik önlemlerinin alınmış olması gerekiyor:


Yapı malzemelerinin yangın yönetmeliklerine uygunluğu.

Acil çıkış ve tahliye yollarının yangın yönetmeliklerine uygunluğu.

Yangın merpenlerinin yönetmeliklerine uygunluğu.

Elektrik ve aydınlatma sistemlerinin yangın yönetmeliklerine uygunluğu.

Acil çıkış ve yönlendirme  aydınlatmaları ve yönlendirme levhaları.

Yangın algılama ve uyarı sistemleri.

Yangın söndürme cihazları.

Basınçlandırma sistemleri.

Duman dedektörü.

Yangın söndürme sistemlerinin yönetmeliklere uygun yapılması.

Sulu yangın söndürme sistemleri,   

    Köpüklü yangın söndürme sistemleri.

    Springler söndürme sistemleri.

    Yangın dolap sistemleri.

    Yangın hidrantları.

   ...