18 / 05 / 2024

ithal boruda vergi

ithal boruda vergi

Çelik boru sektörü bu dönemde ihracat pazarlarında yaşanan hareketlilik doğrultusunda; toplam 2,14 milyon tonluk üretiminin, yaklaşık yüzde 41'ini ihraç etti. İthal boruya vergi yok ama hammadde ithalatına var...

Kanada’dan Türkiye’den ithal ettiği inşaat demirine ilişkin geriye dönük vergi değerlendirme kararı!

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı (CBSA), Temmuz 2021 ve Ağustos 2023 yılları arasındaki dönemde Türkiye’den ithal edilen inşaat demirine uygulanan vergilerin bazı hallerde geriye dönük olarak değerlendirilebileceğini duyurdu.

Evini satana yüksek vergi geliyor!

Yeni Ekonomi Programı'nda (YEP) vergi artışı lüks ve ithal ürünlerin yer aldığı ÖTV sepetinin genişletilmesi ve gayrimenkullerin hem gerçek değerinde alım satımı hem de satışı sırasında 5 yıl elinde tutanlara getirilen istisna gibi etkinliği olmayan istisna ve indirimlere dikkat çekildi... 

Kanada'dan ithal edilen bazı kereste ürünlerine vergi!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından Kanada'dan ithal edilen yumuşak kereste ürünlerine yüzde 3 ila 24 arasında değişen oranlarda gümrük vergisi getirildi.

Mobilyaya vergi gelince İtalyanlar Kıral'a koştu!

Cari açığı düşürmek için ithal mobilyaya yapılan vergi artışı, meyvelerini vermeye başladı. Üretimini Uzakdoğu'ya kaydıran İtalyan markaları Fatih Kıral Mobilya'ya fason üretim için teklif yağdırıyor.

İthal mobilyada ek vergi zirvesi!

25 Mayıs'ta Resmi Gazete’de yayınlanan İthal Mobilya’ya ilave vergi kararı sektör oyuncularını harekete geçirdi. IKEA, Mudo, Crate and Barrel, Migros, Koçtaş ve Carrefoursa’nın temsilcileri buluştu.

İthal mobilyaya gelen ek vergi iç pazardaki satışları artıracak!

Hükümetin ayakkabıdan sonra mobilya üreticilerini de koruma altına almak için ithal mobilyaya getirdiği ek vergi, firmalarda bayram havası yarattı. Kararla birlikte iç pazardaki satışların yüzde 15 artması hedefleniyor

Ata GYO geçici vergi beyannamesini bildirdi!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, 2012 yılı geçici vergi beyannamesini bildirdi...

Yapı Kredi Koray GYO geçici vergi beyannamesini bildirdi!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, 2012 yılına ait geçici vergi beyannamesini bildirdi...

Özderici GYO geçici vergi beyannamesini bildirdi!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş 2012 yılına ait geçici vergi beyannamesini yayınladı...

EGS GYO geçici vergi beyannamesini yayınladı!

EGS Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, 01 Ocak - 31 Aralık 2012 dönemine ait Geçici Vergi Beyannamesi'ni yayınladı...

İdealist GYO 2012 geçici vergi beyannamesi verildi!

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, geçici vergi beyannamesini yayınladı...

Şirketlerin aktiflerindeki gayrimenkul satışlarına vergi geliyor!

Vergi mükellefi olan firmaların, aktifte kayıtlı olan gayrimenkullerini elden çıkarmaları halinde vergilendirmesinde ağırlaştırmalar olacak...

Ev alım satımındaki vergi istisnası 5 yıldan 10 yıla çıkarılıyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ev alım satımındaki vergi istisnasının 5 yıldan 10 yıla çıkaralacağını söyledi

ithal boruda vergi Haberi

ithal boruda vergi




TÜRK çelik boru sektörü yılın ilk yarısında tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik olumsuzluklara rağmen hem üretim hem de ihracatta yükselişini sürdürdü. Sektör, 2013 yılının ilk altı ayında üretimini, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 3 artırarak 2,14 milyon tona ulaştırdı. Yurtiçinde otomotiv sanayi ve inşaat sektöründeki iyileşmeler ile altyapı yatırımlarının devam etmesi üretim artışını tetikledi. 


Sektör, 2013 yılının ilk yarısında 2012 yılının aynı dönemine oranla yüzde 3,3 artışla miktar bazında 881 bin ton çelik boru ihracatı gerçekleştirdi. Çelik boru üretiminde kullanılan yassı çelik ürünlerinin fiyatlarında yaşanan gerileme ihracatı da olumsuz etkiledi ve değer bazında yüzde 1,7'lik bir düşüş yaşanarak 762 milyon dolarlık ihracat yapıldı. 


ÜRETİLEN ÇELİK BORULARIN YÜZDE 41'İ İHRAÇ EDİLDİ 


Çelik boru sektörü bu dönemde ihracat pazarlarında yaşanan hareketlilik...