18 / 05 / 2024

İTÜ Afet Yönetimi

İTÜ Afet Yönetimi

Türkiye’nin ilk “Afet Yönetimi Fuarı”, Trio Uluslararası Fuarcılık tarafından ve Kimse Yok Mu stratejik ortaklığı ile 22-24 Kasım 2012 tarihleri arasında Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenleniyor

Türk inşaat firması Taliban yönetimi ile 22 megavatlık enerji anlaşması imzaladı

Afganistan'daki yatırımlarını sürdüren Türk şirketi 77 İnşaat, Taliban yönetimi ile 22 megavatlık enerji anlaşması imzaladığı kaydedildi. 

Büyük İstanbul depreminde can simidi deniz yolu olacak! İstanbullular bu bölgelere aman dikkat!

Beklenen büyük İstanbul depreminde yaşanacak en büyük sorunlardan birinin de ulaşım ve halkın tahliyesi olacağından yola çıkan İTÜ öğrencisi Yıldız, çözümü denizde buldu. “Deniz Yollu Afet Yönetimi” projesi, depremin ardından yaşanacak kötü senaryolara çeşitli çözümler getiriyor. İşte ayrıntılar...

Multi Management Turkey Gayrimenkul Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Multi Management Turkey Gayrimenkul Yönetimi Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile E. Marfuerıt Schoonbrood, Steven Jacob Poelman ve Ertuğrul Acar ortaklığında kuruldu.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Deprem bölgesine dev ödenek! Bütçenin yüzde 14,4’ü deprem bölgesine!

AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, 2024 yılı bütçesinden afet konutlarının yapım giderlerinde kullanılmak üzere çok önemli bir ödenek tahsis edildiğini söyledi. Kurt, "Deprem bölgemize tahsis edilen ödenek, bütçemizin yüzde 14,4'üne denk düşmektedir” şeklinde konuştu.

Türkay Konut Tesis Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Türkay Konut Tesis Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Akif Güneşer ve Yaşar Çendik ortaklığında kuruldu.

Afet Yönetim Uzmanı Bülent Özmen: Depremle ilgili kanun ve yönetmelikler güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Özmen, afet yönetimi ile ilgili olan tüm kanun ve yönetmeliklerin risk azaltmayı öncelik alacak şekilde güncellenmesinin gerekli olduğunu söyledi. 

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı!

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı. konuya ilişkin Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen değerlendirmelerde bulundu.

Sarsılmaz Konut Yapı İnşaat Taahhüt Ve Proje Yönetimi Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sarsılmaz Konut Yapı İnşaat Taahhüt Ve Proje Yönetimi Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Şahımerdan Tunç tarafından kuruldu.

Uzmanlardan Van depremi yorumu! Büyük bir depremin öncüsü mü?

Van YYÜ Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Van depremi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Mesi Proje Yönetimi İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mesi Proje Yönetimi İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de Mehmet Yıldırım ve Sidar Karadağ ortaklığında kuruldu.

Barka Proje Yönetimi Ve İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Barka Proje Yönetimi Ve İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 40 bin TL sermaye bedeli ile Ertuğrul Çağalayan tarafından kuruldu.

İTÜ Afet Yönetimi Haberi

İTÜ Afet Yönetimi

Fuar, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından açılacak. Kimse Yok Mu’nun Arama Kurtarma Ekibi “ASYA”nın da yer alacağı fuar, uluslararası, hükümetler ve yardım kuruluşları düzeyinde katılımlarla, İstanbul’u “Afet Yönetimi” konusunda dünyanın gündemine taşıyacak.


Ülkemizde afet alanında faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği, Türkiye’nin ilk “Afet Yönetimi Fuarı”, 22-24 2012 Kasım tarihleri arasında Yeşilköy, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenleniyor.


“Trio Uluslar arası Fuarcılık” tarafından düzenlenen fuarda, afet yönetimi için gerekli tüm malzeme ve ekipmanlar sergilenecek.

Fuarda sergilenecek ürün ve hizmetlerden başlıcaları; Arama Kurtarma, İlk Yardım, Acil Durum, Afet Erken Uyarı Sistemleri, Denetim Teknolojileri, Kesme ve Ayırma, Kurtarma ve Kazı, Tıbbi Yardım, Endüstriyel Sağlık ve Güvenlik, Kişisel Koruma, Su Altı ve Üstü Arama-Kurtarma, Havadan Mücadele, Sivil Savunma ve Korunma için Lojistik,...