26 / 06 / 2024

İTÜ Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ünal Akdemir

İTÜ Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ünal Akdemir

İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde "Tarihi Yapıların Depremselliği" konulu çalıştay düzelendi. Üç gün sürecek çalıştayda Prof. Dr. Ünal Akdemir tarihi yapıların depremden nasıl korunacağını söyledi.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren açıkladı! Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka haline geldi. Buna göre, şirketlerimiz Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalışıyor, Sahra Altı Afrika bölgesinde faaliyetlerimiz her geçen gün artıyor." diye konuştu.

Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli! Suudi Arabistan ve yeni pazarlar radarda!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Suudi Arabistan'ın Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli taşıdığının altını çizdi ve yeni pazarların da radarlarında olduğunu belirtti. İşte Erdal Eren'in o açıklaması...

Maxwell Contınental Tank Servis Mühendisliği Anonim Şirketi kuruldu!

Maxwell Contınental Tank Servis Mühendisliği Anonim Şirketi Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erdal İnce tarafından kuruldu.

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

Zett Project Elektrik Mühendisliği Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zett Project Elektrik Mühendisliği Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Zeynep Yalçın tarafından kuruldu.

Anka Deprem Mühendisliği Limited Şirketi kuruldu!

Anka Deprem Mühendisliği Limited Şirketi Pendik'te Ömer Fatih Sak tarafından kuruldu.

Şile Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!!

Şile Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Yaman ve Nadir Mandal ortaklığında kuruldu.

Anka Altyapı Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anka Altyapı Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüsrüf Yaşar tarafından kuruldu.

Aytaş Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aytaş Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Şerif Ay tarafından kuruldu.

Varnas Yapı Mühendisliği Anonim Şirketi kuruldu!

Varnas Yapı Mühendisliği Anonim Şirketi Pendik'te 4 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Süha Özaras, Tahir Çil, Nuri Tuğrul Derman ve Özay Yakak ortaklığında kuruldu.

ODTÜ deprem bölgesi için ön inceleme raporunu paylaştı: Tünel kalıp sistemli binalar güven verdi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezi, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerine ilişkin ön değerlendirme raporunu paylaştı. Raporda, tünel kalıp sistemli binaların, diğerlerine oranla çok daha iyi bir performans gösterdiği vurgulandı. İşte ayrıntılar...

 Türk müteahhitleri iş başında! Ukrayna'nın yeniden inşasında görev almayı bekliyorlar!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren tarafından gelen açıklamada, Ukrayna'nın yeniden imar ve inşasında görev almaya hazır olduklarını dile getirdi.

İkizler Zemin Ve Temel Çözümleri Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İkizler Zemin Ve Temel Çözümleri Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Hasan Ay ve Murat Gökdemir ortaklığında kuruldu.

İTÜ Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ünal Akdemir Haberi

İTÜ Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ünal Akdemir

İTÜ Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ünal Akdemir, "Tarihi yapıların klasik güçlendirme teknikleri onlarda geçerli olamıyor." dedi. Çalıştayda ABD, Belçika, Slovenya ve Makedonya'dan akademisyenler de konuşmacı olarak katıldı. Çalıştay'da özellikle depremin tarihi yapılar üzerindeki etkileri ve yurtdışında konu ile ilgili yapılmış teknik araştırmalar tartışıldı. Çalıştayı Yıldız Teknik Üniversitesi ile ortak gerçekleştirdiklerini ifade eden Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü Müdürü Akdemir,tarihi yapıların depreme dayanılıklığı konusunda restorasyon aşamasında yapılanları şöyle açıkladı: "Mevcut potansiyel deprem risklerinin belirlenip, afete hazırlık için tedbir alınması gerekiyor. Muhtemel bir depremde neler olabileceğini öngörebilmek için bilgisayar simülasyonları yapılıyor." Üç gün sürecek çalıştayda Süleymaniye, Ayasofya ve Dolmabahçe Sarayı gibi İstanbul'un simge tarihi yapılarını kapsayan teknik gezi de...