03 / 05 / 2024

itü deprem projeleri

itü deprem projeleri

Hilti Türkiye, İstanbul'daki mevcut yapıların olası bir depremde gösterecekleri performansı analiz etmek için İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından gerçekleştirilen Mevcut Yapılarda Deprem Performansının Saptanması Projesi'nin çözüm ortaklarından.

TOKİ'nin Şanlıurfa ve Hatay'daki deprem konutlarında son dakika! 1.614 konutluk projeleri hangi firmalar inşa edecek? 

Deprem bölgesinde konutların yeniden inşaları için ihaleler sürerken, Hatay’da 856 adet konut ihalesini Siyahkalem Mühendislik İnşaat şirketi alırken, Şanlıurfa’da 758 adet konut ihalesini MAY İnşaat Taahhüt Müşavirlik ve Aşan Mühendislik İnşaat Şirketi iş ortaklığı kazandı.

İTÜ'lü uzmandan son dakika deprem açıklaması: Kırılmayan faylar var: 6.5, 7 ve 7.5 büyüklüğünde depremler olacak!

İTÜ'den  Prof. Dr. Tuncay Taymaz, bir son dakika deprem açıklamasında bulundu ve tek tek riskli bölgeleri sıraladı. İşte o açıklama... 

Erzurum deprem riskine karşı kentsel dönüşümle güçlendiriliyor

Erzurum'da deprem riskini azaltmak amacıyla başlatılan kentsel dönüşüm projeleri son 8 yılda yaklaşık 60 bin konutun inşa edildiği 10 milyon metrekarelik bir alanda gerçekleştirildi.

Bakan Özhaseki resmen açıkladı! Deprem bölgesinde buna geçit yok!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, afet bölgesindeki fiyat artışlarına ilişkin konuştu. Özhaseki, "Deprem bölgesindeki inşa süreçlerinin fahiş fiyat artışlarıyla aksamasına ve fırsatçılara asla izin vermeyeceğiz” dedi.

İTÜ deprem raporunu tamamladı: İmar affı bir daha gündeme gelmemeli! 

İTÜ, Kahramanmaraş depremleri ile ilgili hazırladığı raporunu tamamladı. Peki raporda hangi tespitlere yer verildi? 

İşte korkunç veriler! Deprem kaç atom bombasına eşit enerji çıkardı, bölge toplamda ne kadar süre sallandı?

Kahramanmaraş merkezli art arda yaşanan iki büyük deprem felaketinde yitirilen can sayısı artıyor. Deprem nedeniyle hayatını kaybeden ve yaralılarla ilgili son bilançoya göre, ölü sayısı 20 bin 665 olurken, yaralı sayısı ise 80 bini aştı. Diğer yandan AFAD, yaptığı açıklamadı depremin ne denli korku

Deprem dönüşümümüzü hızlı bir şekilde gerçekleştirmek istiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Tarihi kent meydanlarını tekrar gün yüzüne çıkaracak projeleri ve adımları atıyoruz. Deprem ile ilgili dönüşümümüzü hızlı bir şekilde gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Konut projeleri Deprem Yönetmeliği’ne uygun olarak yapılmalı!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, yaklaşık 20 milyonluk yapı stoğunun 7,5 milyonunun deprem riski altında olduğunu söyledi. Özdemir, güvensiz yapıların acilen yenilenmesi gerektiğini söyledi.

İzmir'in mega projeleri konut fiyatlarını yükseltiyor!

Balçova'da tüp geçit ile İstinyepark, Çiğli'de Çandarlı Otoyolu'nun uzatılması, Bayraklı'da şehir hastanesi kampüsü projeleri bu bölgelere yepyeni bir görünüm kazandırırken, arsa ve konut fiyatlarını yükseltiyor.

Aksaray Piri Mehmet Paşa alt geçit projelerinde son durum!

Aksaray Belediyesi tarafında inşa edilecek Selçuklu Parkı projesi ile Piri Mehmet Paşa alt geçit projeleri AK Parti Aksaray Milletvekilleri ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafından incelendi.

İzmit Deprem Müzesi 17 Ağustos'a hazır!

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın vizyon projeleri arasında yer alan Deprem Müzesi'nin inşaatı 17 Ağustos'a kadar tamamlanmış olacak.

İzmir'in dev projeleri emlak fiyatlarını yükseltti!

Balçova’da tüp geçit ile İstinyepark, Çiğli’de Çandarlı Otoyolu’nun uzatılması, Bayraklı’da şehir hastanesi kampüsü projeleri bu bölgelerdeki arsa ve konut fiyatlarını yükseltti.

İzmir'in mega ulaşım projeleri 2017'de tamamlanacak!

İzmir, bu yıl hayata geçirilecek projelerle şaha kalkacak. İzmir İstanbul Otoyolu, Alaçatı Havaalanı, Körfez Tüp Geçit Projesi, Sabuncubeli Tüneli ve İZBAN’ın Selçuk’a uzatılması projeleri kentin görünümünü değiştirecek

itü deprem projeleri Haberi

itü deprem projeleri

Hilti Türkiye, İstanbul'daki mevcut yapıların olası bir depremde gösterecekleri performansı analiz etmek için İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından gerçekleştirilen Mevcut Yapılarda Deprem Performansının Saptanması Projesi'nin çözüm ortaklarından. 


Deprem ve kentsel dönüşümün hayati konular olduğunun altını çizen Hilti Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Mehmetçik Kalay, "Kentsel dönüşümün ilk adımı yapının risk tespiti ile başlıyor. Tespit sürecinde ise en önemli konulardan biri kullanılacak yöntem. Hilti, geliştirdiği Donatı Tarama Sistemi ile betonarme üzerinde kırım yapmadan adeta binanın röntgenini çekiyor" açıklamasında...