10 / 05 / 2024

İTÜ müzik okulu

İTÜ müzik okulu

Osmanlı Ordusu'nun barut gereksinimini karşılamak için 1700'lerde inşa edilen ve adı satanist ayinleriyle anılan Ataköy'deki Baruthane içinde yer alan İspirtohane, 1999 yılında, restorasyon sonrasında bir müzik okulu olacakmış.

TOKİ Maltepe Atışokulu Projesi 12 soruda tüm detaylarıyla!

İstanbul Maltepe’de yükselecek olan TOKİ Maltepe Atışokulu Projesi’ne dair meraklı bekleyiş devam ediyor. 1692 adet konuttan ve 67 bloktan oluşacak olan projenin detayları ise belli oldu. İşte, TOKİ Maltepe Atışokulu Projesi 12 soruda tüm detaylarıyla…

Cem Yılmaz Levent'teki evine müzik odası yaptırdı!

Cem Yılmaz, müzik tutkusu için kesenin ağzını açtı. Yılmaz, Levent'teki evine müzik odası yaptırdı...

Samsun Canik Müzik Okulu açıldı!

Daha önce Tiyatro Okulu ve Türk Halk Oyunları Bölümü’nü kuran Canik Belediyesi, şimdi de Müzik Okulu açtı. Canik Müzik Okulu’na kayıtlar 15 Kasım’a kadar yapılabilecek.

Akkaya Prodüksiyon Film Müzik Yapım Reklam Yayınc.Tanıtım ve Org.Hizmt. Ltd.Şti.Livello Hotel Şubesi açıldı!

Akkaya Prodüksiyon Film Müzik Yapım Reklam Yayınc.Tanıtım ve Org.Hizmt. Ltd.Şti.Livello Hotel Şubesi, Ahmet Akkaya Şube Müdürlüğü'nde 2 milyon TL sermaye ile 3 Temmuz'da Beylikdüzü'nde açıldı.

1999 yılında tarihi İspirtohane, müzik okulu olacakmış!

Osmanlı Ordusu'nun barut gereksinimini karşılamak için 1700'lerde inşa edilen ve adı satanist ayinleriyle anılan Ataköy'deki Baruthane içinde yer alan İspirtohane, 1999 yılında, restorasyon sonrasında bir müzik okulu olacakmış.

TÜRGEV müzik eğitimi veren okullar inşa edecek!

TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "Milli Eğitim Bakanlığı Özel Okullar Genel Müdürlüğü'nün başını çekeceği projeyle ilkokullardan itibaren konservatuvara kadar müzik eğitimi alınabilecek okullar açılacak" dedi.

1983 yılında Beyaz Köşk ''Müzik Sarayı'' olacakmış!

1983 yılında Emirgan Korusu'nun tarihi yapılarından Beyaz Köşk, ''Müzik Sarayı'' olarak hizmete açılacakmış. Köşkün içinde geniş bir plak koleksiyonu ile müzik kitaplarının bulunduğu müzik kütüphanesi de kurulacakmış.

Adana'da Müteahhitlik Okulu Sertifika Programı tamamlandı!

Çağ Üniversitesi ve AKAMDER tarafından Türkiye'de bir ilk hayata geçirildi. AKAMDER'in geliştirdiği proje için akademik destek aldığı Çağ Üniversitesinde "Müteahhitlik Okulu Sertifika Programı" düzenlendi...

Müteahhitlik Okulu Sertifika Programı sona erdi!

Çağ Üniversitesi ve AKAMDER tarafından Türkiye’de bir ilk hayata geçirildi. AKAMDER’in geliştirdiği proje için akademik destek aldığı Çağ Üniversitesi’nde “Müteahhitlik Okulu Sertifika Programı” düzenlendi.

Fatih Sulukule Müzik Okulu 12 Ekim'de açılıyor!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Sulukule'de kaldırım ve yol çalışmalarını denetledi. Demir, Sulukule Müzik Okulu'ndaki son hazırlıkları da yerinde inceleyerek okulun salonunda çekilmiş fotoğrafı Twitter'de paylaştı...

Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali'nde ödüller verildi!

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde düzenlenen Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali'nde fkapsamında yapılan flüt yarışmasında dereceye giren Türk, Japon, Rus ve Güney Koreli yarışmacılara ödülleri verildi.

ESİNDER "Müteahhitlik Okulu"nun 3. dönemi başlıyor!

Esenler inşaat Müteahhitleri Derneği'nin ( ESİNDER ) İstanbul Aydın Üniversitesi ve Esenler Belediyesi işbirliği ile düzenlediği Türkiye'nin ilk " Müteahhitlik Okulu "nun 3.dönemi başlıyor...

Sulukule Müzik Okulu ne zaman açılacak?

Sulukule Müzik Okulu, Karagümrük Mahallesi'nde yer alıyor. Mayıs ayında açılması planlanan Sulukule Müzik Okulu kapsamında her türlü müzik enstrümanı dersi üniversitelerin konservatuvar bölümü mezunları tarafından verilecek

İTÜ müzik okulu Haberi

İTÜ müzik okulu



Osmanlı'dan satanistlere, harabeden sanat merkezine bir Baruthane'nin öyküsü


SATAN değil sanat


    Osmanlı'nın barut gereksinimini karşılamak için 1700'lerde inşa edilen Baruthane içinde yer alan İspirtohane, uzun yıllar harabe olarak kaldıktan sonra 1990'lı yıllarda satanist ayinlerle gündeme geldi.

    Çevre sakinlerinin rahatsız olması ve gençler arasında intiharların yaşanması sonucu, ispirtohane restore edilmek üzere Bakırköy Belediyesi'nce mülk sahibi olan Emlak Bankası'ndan 49 yıllığına kiralandı. İstanbul Teknik Üniversitesi ve belediye, binayı müzik okulu haline getirmek için harekete geçti.

    Restorasyonun tamamlanmasına iki ay kaldığı belirtilen binanın, önümüzdeki dönem ilk öğrencilerini ağırlayacağı belirtildi. Sekiz Amerikalı, altı Türk müzik hocasının bulunduğu öğretim kadrosunda, ünlü...