04 / 05 / 2024

1983 yılında Beyaz Köşk ''Müzik Sarayı'' olacakmış!

1983 yılında Beyaz Köşk ''Müzik Sarayı'' olacakmış!

1983 yılında Emirgan Korusu'nun tarihi yapılarından Beyaz Köşk, ''Müzik Sarayı'' olarak hizmete açılacakmış. Köşkün içinde geniş bir plak koleksiyonu ile müzik kitaplarının bulunduğu müzik kütüphanesi de kurulacakmış.



1983 yılında Beyaz Köşk Müzik Sarayı olacakmış!


TARİHİ YAPI


Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu tarafından restore edilen Emirgan Korusu'nun tarihi yapılarından Beyaz Köşk ''Müzik Sarayı'' olarak hizmete açılacak.


  Beyaz Köşk ''Müzik Sarayı'' olacak...



   EMİRGAN Korusu'nun tarihi yapılarından Beyaz Köşk, ''Müzik Sarayı'' olarak düzenlenerek hizmete açılıyor.

   Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu tarafından restore edilen tarihi binanın iki katında bulunan 2 salon ile 8 oda muhteşem bir şekilde dekore edildi. Her yanı yeniden beyaza boyanarak tarihi özelliği korunan Beyaz Köşk'ün içine bir Amerikan bar, bir büfe, bir sinema salonu ve geniş bir plak koleksiyonu ile müzik kitaplarının bulunduğu müzik kütüphanesi yer alıyor.

   Türkiye'de ilk kez kurulan 100 kişilik müzik kitaplığının bulunduğu Beyaz Köşk'ün önündeki bahçeye ise, 400 kişilik bir konser alanının kurulacağını açıklayan yetkililer, bu alanda çeşitli sanatçılara konser verebilme imkanı sağlanabileceğini açıkladılar.

   Kurum yetkilileri, ''Müzik Sarayı'' haline getirilen Beyaz Köşk'ün önümüzdeki iki hafta içinde bitirilerek Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in de katılacağı bir törenle hizmete açılacağını belirttiler.


Hürriyet Gazetesi 8 Ağustos 1983



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön