08 / 05 / 2024

iyi niyetli hakları

iyi niyetli hakları

Geri vermekle yükümlü zilyedin sorumluluğu ve hakları Medeni Kanun'un 993., 994. ve 995. maddelerinde iyi ve kötü niyetli durumuna göre ayırıyor. Zilyedin sorumluluğu ve hakları hakkında merak ettikleriniz haberimizde..

Ev sahibinin IBAN oyunu bozuldu! Kiracılara müjde: Savcılık 'iyi niyetli değil' dedi! 

İstanbul Ümraniye'de bir ev sahibi, "Sözleşme bitti" diyerek banka hesabını kapattı. Kiracı ev sahibinin başka bir IBAN'ını bularak kirayı ödedi. Ev sahibi, "IBAN'ımı ele geçirdi" diyerek şikayetçi oldu. İşte dikkat çeken o savcılık kararı...

Kiracılar aman dikkat bunları mutlaka bilmelisiniz! 2023 kiracı hakları nelerdir?

Kiracılar haklarına hakim olması gerekir. Ev sahipleri ile aralarında olan iletişimin iyi bir şekilde ilerlemesi için kiracılar haklarını bilmelidir. İşte kiracı hakları!

İstanbul’da 20 bin kişiyi ilgilendiren kentsel dönüşüme 4 partiden destek!

İBB Meclisi, AKP’li Güngören Belediyesi’nin kentsel dönüşüme ilişkin imar planı değişikliği teklifini oy birliğiyle kabul etti. Mecliste grubu olan 4 partinin de desteklediği, üç mahalleyi kapsayan, yaklaşık 20 bin kişiyi ilgilendiren kentsel dönüşüm kararıyla, daha önce belirlenmiş olan imar haklar

Güneri Civaoğlu Kanal İstanbul'u yazdı!

Gazeteci Civaoğlu Kanal İstanbul için "Uluslararası hukuk ve ülke güvenliğinin kilit taşlarından biri olan Montrö bağlamında iyi niyetli uyarıların, bu büyük ve tarihi projenin geleceği ve çok daha güvenilir hukuk, siyaset ve dış politika ekosistemiyle bütünleşmesine katkısı olabilir" diyor...

Ev satarken nelere dikkat edilmeli?

Herhangi bir danışmandan/emlakçıdan yardım almadan ev satmayı düşünenlerinin dikkatli olması gerekiyor. Her gelen kişi iyi niyetli olmaya bilir, hırsızlık ve gasp gibi vakalara karşı temkinli olunmalı. 

İzmir Körfez Geçişi Projesi'ne açılan davalar iyi niyetli değil!

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, "İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin denizi kirleteceği, sulak alana zarar vereceği" yönündeki iddiaların bilimsel raporlarla çürütüldüğünü belirterek, ÇED olumlu raporuna yönelik açılan davayı "iyi niyetli" olarak yorumlamadıklarını ifade etti.

BJK Hakkı Yeten Tesisleri açıldı!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında 29 Şubat Pazartesi günü Fenerbahçe'yle yapacakları derbiye lider gideceklerini anımsatarak, maçla ilgili iyi niyetli olduklarını söyledi.

Hilmi Türkmen: Validebağ Korusu'na 10 bin ağaç daha dikeceğiz!

Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, 1. derece SİT alandaki Validebağ Korusu'na 1 metreküp dahi beton dökülmeyeceğini, mevcut ağaçların korunup yeni ağaçlar dikileceğini söyledi. Çevre gönüllüleri girişimlerin iyi niyetli olmadığı görüşünde..

Geri vermekle yükümlü zilyedin sorumluluğu ve hakları!

Geri vermekle yükümlü zilyedin sorumluluğu ve hakları Medeni Kanun'un 993., 994. ve 995. maddelerinde iyi ve kötü niyetli durumuna göre ayırıyor. Zilyedin sorumluluğu ve hakları hakkında merak ettikleriniz haberimizde..

Miras hukukunda zamanaşımı süreleri!

Miras hukukunda zamanaşımı süreleri her halde vasiyetnamelerde açılma tarihinin, diğer tasarruflarda mirasın geçmesi tarihinin üzerinden, iyi niyetli davalılara karşı on yıl, iyi niyetli olmayan davalılara karşı yirmi yıl geçmekle düşüyor...

Miras hukuku zamanaşımı!

Miras hukuku zamanaşımı süresi her halde vasiyetnamelerde açılma tarihinin, diğer tasarruflarda mirasın geçmesi tarihinin üzerinden, iyi niyetli davalılara karşı on yıl, iyi niyetli olmayan davalılara karşı yirmi yıl geçmekle düşüyor...

Larry Oberly: 2013 konut sektörü için iyi yıllardan biri olacak!

RE/MAX Global Franchise ve İş Çözümlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Larry Oberly, 2013 yılının konut sektörü açısından hafızalardaki en iyi yıllardan biri olacağını belirtti...

Ayni haklar ne demek?

Ayni haklar eşyalar üstündeki egemenlik yetkisine işaret ediyor. Ayni haklar ne demek? için tıklayın...

iyi niyetli hakları Haberi

iyi niyetli hakları

Geri vermekle yükümlü zilyedin sorumluluğu ve hakları


Geri vermekle yükümlü zilyedin sorumluluğu ve hakları, Medeni Kanun'da zilyedin iyi niyetli veya kötü niyetli olmasına göre değişiyor. Söz konusu Kanun'un 993., 994. ve 995. maddelerine bir göz atalım.


İyi niyetli zilyet bakımından 


a. Yararlanma 



Madde 993.- İyi niyetle zilyedi bulunduğu şeyi, karineyle mevcut hakkına uygun şekilde kullanan veya ondan yararlanan zilyet, o şeyi geri vermekle yükümlü olduğu kimseye karşı bu yüzden herhangi bir tazminat ödemek zorunda değildir. 

İyi niyetli zilyet, şeyin kaybedilmesinden, yok olmasından veya hasara uğramasından sorumlu olmaz.


b. Tazminat 


Madde 994.- İyi niyetli zilyet, geri vermeyi isteyen kimseden şey için yapmış olduğu zorunlu ve yararlı giderleri tazmin etmesini isteyebilir ve bu tazminat ödeninceye kadar şeyi geri vermekten kaçınabilir. 

İyi niyetli zilyet, diğer giderler için tazminat isteyemez. Ancak,...