06 / 05 / 2024

izinsiz olarak yapılan sit alanı kazı cezası

izinsiz olarak yapılan sit alanı kazı cezası

Korunması gereken sit alanlarında taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarını meydana çıkarmak üzere kazı yapma hakkı, sadece Kültür ve Turizm Bakanlığına ait oluyor. Peki izinsiz olarak yapılan sit alanı kazı cezası nedir?

Depremin maliyeti 110 milyar dolar, yapılan harcamalar ise 30 milyar dolar oldu!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üstünden tam olarak yıl geçti. 50 binin üzerinde canın kaybedildiği depremin ekonomik maliyeti ise 110 milyar dolar olarak kaydedildi. Geçen 1 senenin ardından şu ana kadar yapılan harcamalar ise 30 milyar dolar düzeyinde kaldığı açıklandı.

1947'de konut kira fiyatlarında yeni yasa! İkametgah ve mesken olarak kullanılan konutlara farklı zam yapılmış!

1947 yılında konut kiralarına dair kanun tasarısı Bakanlar Kurulu'nda son şeklini alarak, Meclise verilmiş ve yapılan teklifle karma komisyona havalesi kararlaştırılmış.

Asgari ücretten sonra yapılan zamlar enflasyonla uçtu! 

TÜİK ve ENAG aracılığı ile yapılan açıklamada 2023 için yapıla asgari ücret zammı, yükselen enflasyonla paralel olarak daha ceplere girmeden eridi. 

Konut olarak satılan işyeri ve ofiste KDV farkı geri alınacak

Danıştay yıllardır tartışma ve dava konusu olan işyeri ve ofislerini konut olarak satanlara yapılan KDV iadesiyle ilgili meselede son noktayı koydu ve Maliye'yi haklı buldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş asgari ücret çıkışı! Yapılan zam oranını açıkladı

Asgari ücrete yılbaşında yapılan yüzde 50'lik zamla maaşlar 4 bin 253 lira oldu. Yılın ilk dört ayında yüzde 60 olarak açıklanan enflasyon asgari ücreti eritti. Asgari ücrete ara zam tartışmalarının başladığı bugünlerde Erdoğan'dan yeni bir çıkış geldi.

Muammer Aksoy'un evi için yapılan tescil başvurusuna red!

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin kurucularından olan Prof. Dr. Muammer Aksoy'un Ankara Çankaya'da konumlanan konutu için yapılan tescil başvurusu Kurul tarafından onaylanmadı. Gerekçe olarak ise "Kültür varlığı niteliği taşmıyor" denildi.

İstanbul'da riskli yapı olarak tespiti yapılan 62 bin 719 bina yıkıldı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada "2012-2020 arasında İstanbul'da riskli yapı olarak tespiti yapılan 73 bin 323 binadan 62 bin 719'u yıkılmıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tank Palet Fabrikası açıklaması: Yapılan işlem işletme devridir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tartışmaların odağında yer alan Tank Palet Fabrikası'yla ilgili olarak "Neresinden tutsanız elinizde kalacak bir iftirayla karşı karşıyayız. Yapılan işlemin adı satış da özelleştirme de değildir. Yapılan işin adı işletme devridir" diye konuştu.

Beykoz'da sit alanına yapılan kafeye tepki! 

Beykoz halkının çivi çakamadığı bir bölgede SİT ve 1. Derece Arkeolojik Kazı alanı olan araziye yasalara aykırı olarak yapılan cafe tepkilere sebep oldu. 

Ekrem İmamoğlu'ndan yeni havalimanı metrosu yanıtı: Doğru yapılanı alkışlarız!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  yeni havalimanı metrosuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Doğru yapılanı alkışlarız" dedi.

Cezayir'de 1.5 milyar dolara yapılan Büyük Cami açılışa hazırlanıyor!

Cezayir, Fransız sömürgesi olduğu dönemde katolik rahiplerin başkentte misyonerlik merkezi olarak kullandıkları noktaya 1,5 milyar dolar maliyetle yapılan ülkenin sembolü olmaya aday dünyanın en büyük üçüncü camisinin açılışı için hazırlanıyor. 

İstanbul'da hobi bahçesi sayısı ve yapılan denetimler TBMM'de!

İstanbul ilinde kurallara uygun olarak kullanılan hobi bahçesi sayısı ve yapılan denetimler meclis gündemine taşındı. CHP'li Erdem, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ataşehir Belediyesi 22 kaçak yapıyı yıktı!

Ataşehir Belediyesi kaçak yapılarla mücadele kapsamında, Ferhatpaşa Mahallesi’ndeki izinsiz olarak yapılan 22 adet kaçak, hangar tipi yapıyı yıktı...

izinsiz olarak yapılan sit alanı kazı cezası Haberi

izinsiz olarak yapılan sit alanı kazı cezası

Sit alanı kazı cezası nedir?

Korunması gereken sit alanlarında taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarını meydana çıkarmak üzere, araştırma, sondaj ve kazı yapma hakkı, sadece Kültür ve Turizm Bakanlığına ait olup; Sit alanlarında yapılacak işlemlerden, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkili oluyor. 


Sondaj ve kazı yapma izni Kültür ve Turizm Bakanlığının teklifi üzerine, Bakanlar Kurulu kararı ile verilir, Kültür ve Turizm Bakanlığı elemanları veya bu Bakanlıkça görevlendirilecek Türk bilim adamları tarafından yapılacak araştırma, sondaj ve kazılar, Kültür ve Turizm Bakanlığının iznine bağlı oluyor.


Sit alanlarında araştırma amaçlı olarak kazı yapmak isteyen Türk ve yabancı heyet ve kurumların Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan izin almaları gerekiyor.


Peki, sit alanı kazı cezası nedir? 

Sit alanında kazı yapmanın cezası 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında...