27 / 04 / 2024

izmir 1. Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi

izmir 1. Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi

ALTO Başkanı Saka, sektörün nitelikli eleman sorununa dikkat çekerken, DTO İzmir Şubesi Başkanı Öztürk de "Çandarlı, Aliağa, İzmir, Çeşme ve Kuşadası'nı kapsayan bir lojistik merkez yapılanmasına gidilmeli" dedi

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

G Ünal Turizm Uluslararası Taşımacılık Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih 1 Şubesi açıldı!

G Ünal Turizm Uluslararası Taşımacılık Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih 1  6 milyon TL sermaye bedeli ile Zeynal Abidin Sönmüş tarafından açıldı.

29. Uluslararası İsrail Yapı, İnşaat ve Mimari Fuarı 1-2 Şubat 2022'de!

29. Uluslararası İsrail Yapı, İnşaat ve Mimari Fuarı 1-2 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

4. Uluslararası Libya Yapı ve İnşaat Fuarı 28 Haziran - 1 Temmuz 2021'de!

4. Uluslararası Libya Yapı ve İnşaat Fuarı 28 Haziran - 1 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacak.

1. Uluslararası Enerji, İnşaat ve Ziraat Mühendisliği Sempozyumu başladı!

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Özbekistan'dan Taşkent Sulama ve Ziraat Mühendisliği Enstitüsü ve Polonya'dan Krakow Teknoloji Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen 1. Uluslararası Enerji, İnşaat ve Ziraat Mühendisliği Sempozyumu online şekildebaşladı.

1. Uluslararası İnşaat Mühendisliği Sempozyumu başladı!

Afyonkarahisar'da "1. Uluslararası İnşaat Mühendisliği ve Teknolojisindeki Yenilikler Sempozyumu" düzenlendi.

1. Uluslararası Erbil Gayrimenkul Fuarı'na Türk firmalardan yoğun katılım!

1. Uluslararası Erbil Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı kapılarını bugün açıktı ve 22 Eylül'de sona erecek. Fuara 25 Türk firması katıldı...

İzmir projeleri uluslararası dört ödül kazandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin; Portakal Vadisi, İzmirdeniz, Gürçeşme Doğa Parkı ve Sasalı Araştırma Enstitüsü projeleri sürdürülebilirlik dalında uluslararası dört ödülün sahibi oldu.

1. Uluslararası Türk-Arap İş Dünyası Zirvesi gerçekleşti!

"1. Uluslararası Türk-Arap İş Dünyası Zirvesi"nde konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Ordu'ya yılda 200 bin yerli ve yabancı turist geliyorken son dönemde bu sayı 400 bini geçerek 500 bine yaklaştı. Turizm Ordu'da gelecek vaat ediyor" dedi.

Uluslararası net doğrudan yatırım girişi Ocak'ta yüzde 64,1 geriledi!

Ekonomi Bakanlığı, ocak ayına ilişkin "Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni"ni yayımladı. Türkiye'ye uluslararası net doğrudan yatırım girişi ocakta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 64,1 azalarak 620 milyon dolar oldu

1.MENA Antalya Zirvesi yarın başlıyor!

1. Uluslararası Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Ülkeleri Antalya Zirvesi' başlıyor. Zirvede MENA ülkeleri buluşacak ve 320 acenta bu dev organizasyonda yer alacak.

Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi'nde Didim konuşuldu!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin koordinesinde, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Turizm Platformu’nun işbirliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi ile dünya kentleri Mersin’de buluştu.

izmir 1. Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi Haberi

izmir 1. Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi


İzmir'in Aliağa ilçesi "1. Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi"ne ev sahipliği yaptı. Sektörün sorunları ve geleceğe dönük vizyonunun ele alındığı zirveye katılımın yüksek olması sevindirdi. 


DTO İzmir Şubesi ile Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından düzenlenen 1. Aliağa Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi'nden lojistik merkez önerisi çıktı. Aliağa Ticaret Odası Başkanı (ALTO) Adnan Saka, sektörün nitelikli eleman sorununa dikkat çekerken, DTO İzmir Şubesi Başkanı Öztürk de "Çandarlı, Aliağa, İzmir, Çeşme ve Kuşadası'nı kapsayan bir lojistik merkez yapılanmasına gidilmeli" dedi.


İstihdama katkısı

Zirvede, Türkiye'deki limanların mevcut durumu ve önümüzdeki 20 yılda ulaşacağı yapılanmayla lojistik merkezlerinde intermodal bağlantıların önemi konuşuldu.

ALTO Başkanı Adnan Saka, bölgede işletmecilerin en büyük sıkıntısının nitelikli eleman bulamamak olduğunu belirtirken, "Eğitimi ve insanları ona göre hazırlamamız lazım. Gemi adamı yetiştirebilecek...