04 / 05 / 2024

İzmir 2018 ev fiyatları

İzmir 2018 ev fiyatları

İnşaat maliyetlerinin artması sebebiyle İzmir'de müteahhitlerin yüzde 50 ile arsa aldıklarında kar etmelerinin mümkün olmadığını dile getiren İMDER Başkanı İslam Yıldırım, sektör temsilcilerine kat karşılığı arsa oranlarını düşürmeleri için çağrıda bulundu.

Depremden sonra göç alan İzmir'de ev fiyatları yüzde 20'den fazla arttı! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra Ege Bölgesinde konut piyasası hareketlendi. Depremden sonra göç alan İzmir'de ev fiyatları yüzde 20'den fazla arttı.

Kiralar uçtu, ev sahipleri kiracılarını çıkarmaya başladı!

Son dönemde mega kent İstanbul, başkent Ankara ve İzmir'de ev bulmak oldukça zorlaştı.

Yabancı yatırımcıların gayrimenkulde ilk tercihi Türkiye!

Yabancı yatırımcılar koronavirüs salgınına rağmen Türkiye'den konut almaya devam etti. Trend Turnkey şirketinin Kurucu ve Yöneticisi Murat Sarıkaya, yabancıların en çok İstanbul ve İzmir'den ev aldığını söyledi.

Ayda'nın babası Uğur Gezgin: Ev fiyatları 2 kat arttı, herkes mazeret üretiyor!

İzmir'de yaşanan depremde  Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından 91 saat sonra kurtarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin'in babası Uğur Gezgin, İzmir'de ev bulmakta zorlandığını dile getirdi. 

İzmir'de emlakçılar depremzedelerden komisyon almayacak!

İZEKO Başkanı Mesut Güleroğlu, sosyal medyada İzmir'de ev kiralarının yükseldiği yönündeki paylaşımlara tepki gösterdi. Güleroğlu, "İzmirli emlakçılar olarak depremzedelerden, mağdur kişilerden hizmet bedelini almayacağız" dedi.

Şahan Gökbakar Urla'da taş ev aldı!

Pek çok ünlü isim gibi Şahan Gökbakar da İzmir'den ev aldı. Ancak yatırım uzmanları, içinde taş ev olan bir arsayı 2 milyon 500 bin liradan satın alan ünlü komedyenin zarara uğradığını açıkladı.

Kibariye annesine İzmir'den ev aldı!

Sanatçı Kibariye annesi Makbule Tokmak’a İzmir’den ev satın aldı. Kibariye, 3+1 daire için 500 bin TL ödedi.

2018'de kadınlar mı erkekler mi daha çok ev aldı?

2018 yılına ait konut satış rakamları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklandı. Türkiye genelinde 2018 yılında 1 milyon 375 bin 398 konut satış sonucu el değiştirdi. Peki, 2018'de kadınlar mı erkekler mi daha çok ev aldı?

2018'de 8 bin İranlı İzmir’den ev aldı!

Komşu İran'dan Türkiye'ye akın başladı. 2018 yılında 8 bin İranlı İzmir’den ev satın aldı. Yatırımcılar, "İzmir çok güzel hem de çok merkezi. Burada ev aldığımız için çok mutluyuz" diye konuştu.

2018 yılında ev'lenen ünlüler!

Gayrimenkulü geleceğin yatırımı olarak gören birçok ünlü Türkiye'nin ve dünyanın bir çok noktasından ev alıyor. Bizde 2018 yılında ev alan ünlüleri sizler için derledik...

İsrail 2018’de Batı Şeria ile Doğu Kudüs’te 538 ev yıktı!

İsrail, 2018 yılı içerisinde Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da yer alan ve Filistinlilere ait olan 538 ev ve yapıyı "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı. 

Folkart Vega İzmir ev fiyatları 2018!

Folkart Vega İzmir ev fiyatları 456 bin TL'den başlıyor ve yükseliyor. Çeşitli sosyal alanların yer aldığı projede teslimler 2021 yılında yapılacak...

5. Levent ev fiyatları 2018!

2 milyar TL yatırım bedeline sahip olan 5. Levent projesinde uygun fiyatlar ile daire sahibi olunabiliyor. İşte, 5. Levent ev fiyatları 2018..

İzmir 2018 ev fiyatları Haberi

İzmir 2018 ev fiyatları

İnşaat maliyetlerindeki yüksek zamlar sebebi ile müteahhitlerin kar oranlarını düşürdüğünü dile getiren İMDER Başkanı İslam Yıldırım, değerli lokasyonlar dışındaki yerlerde, arsa sahiplerine kat karşılığı yüzde 50 teklif edilmemesini istedi. 

Müteahhit sayısı ile birlikte arsaya talebin artması ve işi bilmeyen müteahhitlerin maliyetleri hesaplayamaması nedeniyle arsa oranlarının yüzde 50’lere kadar yükseldiğini dile getiren Yıldırım, "Gecekondu mahalleleri de dahil şehir merkezinde yüzde 50’nin altında neredeyse arsa kalmadı. Herhangi bir arsaya talip olan müteahhitler daire sayısının yarısına talip oluyor. Beş yıl önce bu oran çok farklıydı. Tekstilci, kuyumcu ya da lastikçisi bile inşaat alanına girdi. Bizim yüzde 40-45 oran verdiğimiz yerlerde yüzde 50 verdiler. Bostanlı'da arsa sahibine yüzde 60-70 veren müteahhitler var. Ama bu maliyetlerle inşaatı tamamlamak mümkün değil. Bugünkü inşaat malzemeleriyle bu işi...