16 / 05 / 2024

izmir 45 katlı gökdelen projesi

izmir 45 katlı gökdelen projesi

İzmir'in Pasaport'ta tütün depoları ve alışveriş merkezinin olduğu alana yapılacak, 45 katlı, 250 metre yüksekliğindeki gökdelene Konak Belediyesi tarafından verilen yapı ruhsatının iptali için dava açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesi 45 milyar TL!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 45 milyar 100 milyon Türk Liraı şeklinde kabul edildi. Söz konusu bütçenin yüzde 41’lik kısmı yatırımlara ayrıldı. 

Çin'de 28 saatte 10 katlı apartman yapıldı!

Tamı tamına 28 saat 45 dakikada en çok kaç katlı bina yapılabilir? sorusu yöneltildiğinde binanın değil temelin bile atılamayacağı akıllara gelebilir. Ancak Çin'de bir ilke imza atıldı ve 1 günden biraz fala bir zamanda 10 katlı apartman inşa edildi. 

Kocaeli'de 34.2 milyon TL'ye icradan satılık 3 katlı bina!

Gebze İcra Dairesi Kocaeli'de yer alan 3 katlı binayı 34 milyon 238 bin 45 TL bedelle satışa çıkardı.

İzmir'de 3 katlı otel tahliye edildi!

İzmir'de 6.6 büyüklüğündeki depremde hasar gören ve yıkılan Konak Belediye binasının bitiminde bulunan 3 katlı otel tahliye edildi. 

Arnavutköy'de 45 milyon TL'ye icradan satılık 3 katlı ahşap bina!

T.C. İstanbul Gayrimenkul Satış İcra Dairesi, İstanbul ili, Beşiktaş ilçesi, Arnavutköy Mahallesi, Mumhane Sokak'ta yer alan 3 katlı ahşap binayı 45 milyon TL'ye icradan satıyor...

Karaköy'deki 45 yıllık çok katlı otopark yıkılacak!

Beyoğlu'nun Karaköy semtindeki 45 yıl önce inşa edilen çok katlı otoparkın yıkılacağı açıklandı. Yıkımına 2022 yılında başlanması planlanan otopark Karaköy Meydanı kapsamına alınacak.

Herkes bunu konuşuyor! 28 saatte 10 katlı bina inşa ettiler!

Çin merkezli 'Broad Group' isimli bir şirket 10 katlı binanın inşaatını tam 28 saat 45 dakika içerisinde tamamlayarak, rekor kırdı... 

İstanbul Karaköy Katlı Otoparkı yıkılıyor!

İstanbul ilk çok katlı otopark olma özelliğine sahip 45 yıllık Karaköy Otoparkı için yıkım kararı alındı. 

İzmir’de ‘zayıf zemin’ raporlu araziye çok katlı imar izni iddiası!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in depremin acılarını ve yaralarını sarmadan yeni zayıf zemin imar skandallarına tanık olduğunu belirtti. Beko, Çınarlı’da eski Karayolları arazisine verilen imardan sonra Buca İnönü Mahallesi’nde de zayıf zemin raporlu araziye çok katlı imar izni verilmesine

İzmir'de 7 katlı binanın yıkılma anları görüntülendi!

İzmir'in Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde, 7 katlı bir binanın yıkılma anı görüntülendi. 

Kanal İstanbul'a hazırlık! 5.7 milyon metrekare alana 45 bin nüfus!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Başakşehir’deki 5.7 milyon metrekare büyüklüğündeki alan, Kanal İstanbul projesi için konut, otel, çarşı, çok katlı mağaza inşa etmek üzere “özel proje alanı” olarak düzenlendi. Planlama alanında 45 bin kişilik nüfusun yaşaması tahmin ediliyor. 

İzmir'deki 45 katlı gökdelen için yapı ruhsatı davası!

İzmir'in Pasaport'ta tütün depoları ve alışveriş merkezinin olduğu alana yapılacak, 45 katlı, 250 metre yüksekliğindeki gökdelene Konak Belediyesi tarafından verilen yapı ruhsatının iptali için dava açıldı.

İzmir Hatay'daki 8 katlı otopark hizmete açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Hatay bölgesinde inşa edilen 8 katlı otoparkın 3 Kasım'da hizmete açılacağı açıklandı. Toplam 10.3 milyon TL'ye inşa edilen otopark, 429 araç kapasitesine sahip olacak.

izmir 45 katlı gökdelen projesi Haberi

izmir 45 katlı gökdelen projesi

İzmir'in Pasaport ilçesindeki tütün depoları ve alışveriş merkezinin olduğu alanda inşa edilecek, 45 katlı, 250 metre yüksekliğine sahip gökdelene Konak Belediyesi tarafından verilen yapı ruhsatının iptali için dava açıldı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nin karşı çıktığı gökdelen projesiyle ilgili dava süreci 2007 yılında başladı. Gökdelen projesinin onaylanması için 1/5000'lik nazım imar planları birkaç kez değiştirildi. 2018 yılında kamuoyunda Basmane Çukuru diye adlandırılan bölgeyi de içine alan imar planı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden onaylandı. Onaylanmasıyla Konak Belediyesi de ruhsat işlemlerini tamamladı.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı H. İbrahim Alpaslan, gökdelenin yapılması durumunda 186 metre rakımlı Kadifekaleyle yarışacak yüksekliğe ulaşacağını ve bunun kabul edilemez olduğunu ifade etti. Alpaslan, "Atina'da Akropol'ün hemen yanına onu geçecek bir...