14 / 05 / 2024

İzmir Agora Pazaryeri bina restorasyonu

İzmir Agora Pazaryeri bina restorasyonu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora Pazaryeri'nde metruk durumdaki 164 yıllık tarihi binayı restorasyon çalışmalarıyla ayağa kaldırdı. Yıkılmak üzere olan 2 katlı metruk bina, adeta küllerinden yeniden doğarak eski görkemli günlerine kavuştu.

İzmir Agora - Kadifekale Teleferik Projesi'nde son durum ne?

İzmir Agora‘dan Kadifekale’ye yapılacak olan teleferik projesinde son durum ne? İşte ayrıntılar...

İzmir Kemeraltı-Agora-Kadifekale çekim merkezi olacak!

Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kamu, sivil toplum ve özel sektörden toplam 123 ortağa sahip olan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş., 252 hektarlık Kemeraltı-Agora-Kadifekale bölgesinin "çekim merkezi" haline getirilmesi için çalışmalara başladı.

Agora'yı kuşatan çarpık yapılar yıkıldı!

2 bin yıllık Agora'yı kuşatan çarpık yapılar, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılarak birer birer temizlendi.

Kadifekale-Agora-Kemeraltı aksı yeniden ayağa kalkıyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale-Agora-Kemeraltı tarihi aksını yeniden ayağa kaldırıyor.

Agora Antik Kenti'nde restorasyon başladı!

İzmir'de yer alan tarihi Kemeraltı Çarşısı'na ismini veren Agora Antik Kenti içinde bulunan kemerlere iskeleler kuruldu, restorasyon çalışması başlatıldı.

Atina'daki tarihi pazaryeri projesine Yaşar Üniversitesi'nden proje!

Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık öğrencileri Yunanistan'daki tarihi pazaryeri Dimotiki Agora Kypseli için proje hazırladı. Hazırlanan proje Atina Belediyesi'ne sunuldu.

İzmir Karşıyaka Agora AVM, Çiğli'de açılacak!

Agora AVM İcra Kurulu Başkanı Hasan Noyan, "Balçova Agora'yı 13 yıldır 101 milyon 800 bin kişi ziyaret etti. Biz de İzmir Karşıyaka'ya Agora'yı getireceğiz" dedi.

Mustafa Bozbey’den Işıktepe’ye pazaryeri sözü!

Başkan Burada karavanını Işıktepe Mahallesi’ne taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, mahallenin istediği pazaryeri için en kısa sürede çalışmalara başlayacaklarını açıkladı.

İzmir Tarih Projesi'nde son durum!

Agora, Kadifekale ve Kemeraltı üçgeni içinde kalan eskimiş yapıları kamulaştırılarak ticari fonksiyon yüklemeyi hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bölgeyi bu kez “alıcı gözüyle” inceledi.

Akyaka Pazaryeri açıldı!

Ula Belediyesi’nin Akyaka Mahallesi’ne kazandırdığı Pazaryeri açıldı. Açılışa Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve 22-23. Dönem CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Gürol Ergin de katıldı...

Bayraklı Osmangazi'deki pazaryeri tamam!

Bayraklı belediyesi, temeli kısa süre önce atılan, Osmangazi'deki pazaryeri projesini tamamladı. 4 bin 332 metrekare alana sahip kapalı pazar yeri, çevre düzenlemesi tamamlandıktan sonra hizmete açılacak.

İzmir Tarih Projesi'nde 3. etap çalışmalarına başlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora-Kadifekale-Kemeraltı aksında, "tarihi mirası korurken, alandaki ekonomik ve sosyal yaşamı da canlandırmak" hedefiyle yürüttüğü Tarih Projesi’nde 3’üncü etap çalışmalara başladı.

Bilecik Pazaryeri Ticaret ve Kültür Merkezi'nin ihalesi yapıldı!

Pazaryeri Belediyesi "Ticaret ve Kültür Merkezi" ile meydan düzenleme ihalesi yapıldı. Komisyonun, 5 milyon 49 bin lira değerindeki ihalenin değerlendirme sonucunu 3 gün içerisinde açıklayacağı bildirildi.

İzmir Agora Pazaryeri bina restorasyonu Haberi

İzmir Agora Pazaryeri bina restorasyonu


İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıllardır atıl durumda olan ve yıkılmaya yüz tutmuş tarihi bir yapıyı daha restorasyon çalışmalarıyla kente kazandırdı. Agora Pazaryeri'nde bulunan 2 katlı metruk bina, adeta küllerinden yeniden doğarak eski görkemli günlerine kavuştu. 


Bahçesiyle birlikte 377 metrekare alana sahip olan bina, bundan böyle Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet vermeye başlayacak. Bina, 2009 yılında Gülşen Durmuş, Hüseyin Hüsnü Hasdemir ve Şengül Gürsel tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağışlanmıştı.


Tarihçesi

Sivil mimari örneklerinden olan ve konut olarak kullanılan yapı, 1850 yılının sonlarında yapıldı. Duvarları kagir ve ahşap karkas, döşemeleri ise yığma kagir olan “Sakız” tipi bu yapıda günlük oturma, mutfak ve misafir mekanları zemin katta, yatak odaları ise üst katta konumlanmış durumda. Yine üst katta metal payandalarla desteklenen cumbalar yer alıyor. Zemin kat pencereleri demir,...