19 / 05 / 2024

izmir ahmet ağa konağı

izmir ahmet ağa konağı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıllardır atıl durumda olan ve yıkılmaya yüz tutmuş Kemeraltı'ndaki Ahmet Ağa Konağı'ndaki restorasyon çalışmalarını tamamlayarak tarihi binayı orjinaline uygun şekilde kente kazandırdı..

Polisan Holding’e CFO’su Ahmet Çağaşan Yılmaz oldu!

Polisan Holding’de, CFO’luk görevine 2 Eylül 2019 tarihi itibarıyla Ahmet Çağaşan Yılmaz atandı.

Ahmet Ağaoğlu'ndan Kartal arazisi iddiası!

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kartal'daki 14 dönümlük arazinin 2,5 dönümlük bölümünün bir akaryakıt şirketine satıldığını, bu satışın genel kuruldan izin alınmadan yapıldığını ve usulsüz olduğunu ileri sürdü.

Ahmet Ağaoğlu: Gayrimenkul yatırım ortaklığı projemiz var!

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu seçim bildirgesi yayımlamadıklarını belirterek, "HES projesini aktif hale getirmeye çalışıyoruz. Bir rüzgar enerji projesi mevcut. Gayrimenkul yatırım ortaklığı projemiz var" dedi.

Bursa-İzmir Kemalpaşa hattı seneye açılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan önümüzdeki senenin sonunda açılacağını Bursa-İzmir Kemalpaşa hattının açılacağını açıkladı..

İzmir Aliağa Termik Santrali’ne ÇED davası açıldı!

İzmir’in Aliağa İlçesi’nde, İzdemir Enerji Elektrik Üretim tarafından yapılması planlanan termik santralin ikinci ünitesiyle ilgili verilen ‘Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu kararının iptali için, 14 kişi ve oda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na d

22. Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı İzmir'de açıldı!

Türkiye'nin en büyük ihtisas fuarı Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı, İzmir'de 22'nci kez açıldı. Terör saldırılarına ve ekonomik krize rağmen dünyanın 32 ülkesinden katıl gelen katılımcılar içinde iptal yaşanmadı.

İzmir Aliağa santral ihalesi ertelendi!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santralinin özelleştirilmesi ihalesinin ön yeterlilik ve son teklif verme tarihini 6 Haziran 2016'ya erteledi.

İzmir Kemalpaşa'da dönüşümün ilk kazması kısa sürede vurulacak!

AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar, İzmir Kemalpaşa'nın kentsel dönüşüme en son başlayan ilçe olmasına rağmen şu anda en çok ilerleyen ilçe olduğunu belirtti. Kırkpınar, ''Dönüşümün kazmasını hep birlikte vuracağız'' dedi.

İzmir Aliağa'da elektrik kesintisi 1 Mart 2016!

GEDİZ EDAŞ İzmir İl Müdürlüğü tarafından yapılacak olan bakım çalışmaları nedeniyle 1 Mart Salı günü Aliağa'nın bazı kesimlerinde elektrik kesintisi yapılacak.

İzmir Aliağa Termik Santral projesi protesto edildi!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Hakan Kara, bugünkü yazısında İzmir’deki Aliağa Termik Santrali projesine karşın yapılan eylemi anlattı. İşte Kara'nın o yazısı...

İzmir Aliağa fiberoptik altyapı çalışması sonucu sular altında kaldı!

İzmir'in Aliağa ilçesinde fiberoptik altyapı çalışması yapan bir firmanın elemanları, apartmanlara giden branşmanların bulunduğu su borusunu patlattı. Ahmet Balcı Sokak ile 290 Sokak'ın birleştiği köşedeki borudan fışkıran sular, sokakları göle çevirdi.

İzmir Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ndeki Soğukpınar ve Atatürk mahalleri sakinleri, kentsel dönüşüm sıkıntılarını birlikte çözmek için "Atatürk ve Soğukpınar Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Derneği" çatısı altında bir araya geldi.

Hanif Pehlivanoğlu 54. mağazasını İzmir Kemalpaşa'da açtı!

Açılışa, Erhan Gönülbağı, Hanif Pehlivanoğlu Marketçilik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hanif Pehlivanoğlu, oğlu ve yönetim Kurulu üyesi Ekin Pehlivanoğlu ve şirketin önde gelen müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

izmir ahmet ağa konağı Haberi

izmir ahmet ağa konağı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, yıllardır atıl durumda olan ve yıkılmaya yüz tutmuş Kemeraltı'ndaki Ahmet Ağa Konağı'ndaki restorasyon çalışmalarını tamamlayarak tarihi binayı kente kazandırdı. Yaklaşık 2 yıl süren çalışmalar sonrasında, halk arasında Harem-Selamlık olarak da bilinen metruk bina, adeta küllerinden yeniden doğarak eski görkemli günlerine kavuştu. Kemeraltı'nda mülkiyeti Salepçi Hacı Ahmet Efendi Vakfı adına Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olan bina, Konak İlçesi Hacı Mahmut Mahallesi 848 Sokak'ta bulunuyor. İzmi Büyükşehir Belediyesi, tarihi bina için Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile 30 yıllığına "restorasyon karşılığı kiralama" sözleşmesi imzalamıştı. 


Tarihçesi 19. yüzyılın ilk yarısında yapılarak kente kazandırılan Harem-Selamlık binası, iki ana bölümden oluşuyor. Birinci yapı "Selamlık", ikinci bina ise "Harem" olarak tespit edilirken, Selamlık binası iki kat, Harem binası da bodrum kat ve üzerindeki iki kattan...