24 / 05 / 2024

İzmir aktarmalı sistem

İzmir aktarmalı sistem

Geçtiğimiz 29 Haziran'dan itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen aktarmalı ulaşım sistemine bu kez de otobüs şoförleri isyan etti. Zor günler yaşadıklarını belirten otobüs şöförleri eylem yapacak...

Sistem Prestij Villaları 5 ay sonra teslim!

Sistem Prestij Villaları, Sistem Grup İnşaat tarafından İzmir Menderes'te yükseliyor. İnşaat aşaması tamamlanmak üzere olan proje 5 ay sonra teslim edilmesi planlanıyor. Peki Sistem Prestij Villaları ne kadar? İşte Sistem Prestij Villaları ile ilgili ayrıntılar...

İzmir'de yapımı süren raylı sistem projelerinde son durum ne?

İzmir'de yapımı devam eden raylı sistem projelerinde son durum ne? İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu ve çalışmalardaki son durumu paylaştı.

Antalya'nın raylı sistem hattı 55 kilometreye ulaşacak!

Antalya'nın raylı sistem hattı tamamlandığında İstanbul, Ankara, İzmir'den sonra en uzun raylı sistem hattının Antalya'da olacak. 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde referanduma gidiliyor. Referandum 5 Kasım Pazar günü yapılacak.

İzmir'deki raylı sistem uzunluğu 178 kilometreye çıkıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2004 yılında 11 kilometre olan İzmir'deki raylı sistem uzunluğunun yılbaşından sonra 178 kilometreye çıkacağını söyledi.

İzmir’de raylı sistem ağı 250 kilometreye ulaşacak!

İzmir Metro ve İZBAN’ın yeni uzatma projeleri ve tramvay yatırımları devam ediyor. İzmir’de raylı sistem ağı 2020 yılına kadar 250 kilometreyi bulacak.

İzmir’deki raylı sistem uzunluğu 130 kilometreye ulaştı!

İzmir’deki raylı sistemler son 6 yılda 11,6 kilometreden 130 kilometreye çıktı ve yüzde 1100 oranında büyüdü. Sistem, diğer yandan çevre, gürültü ve hava kirliliği ile trafik üzerinde de olumlu etkiler yarattı.

İzmir'de raylı sistem hattı 250 kilometreye ulaşacak!

Buca ve Narlıdere metro hatlarının hazırlık süreçlerinin devam ettiğini dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2019 yılına kadar 190 km'si çalışır durumda, 250 km'ye ulaşan raylı sistem yatırımına imza atacaklarını açıkladı.

İzmir'de raylı sistem hattı 180 kilometreye ulaşacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Azizi Kocaoğlu yapım aşamasındaki 26 kilometrelik Selçuk hattı ve tramvay hatlarımızla birlikte 2019'a gelindiğinde 180 kilometrenin üzerinde bir raylı sistem ağını hizmete almış olacağız” dedi...

Vadistanbul Havaray Raylı Sistem Hattı Projesi ne zaman yapılacak?

Artaş-Aydınlı-Invest-AFK Adi Ortaklığı tarafından, Sarıyer Cendere Vadisi ve Seyrantepe İstasyonu- TT Arena Stadyumu güzergahı arasına 750 metre uzunluğunda Vadistanbul Havaray Raylı Sistem Hattı Projesi yapılacak.

İnegöl Hafif Raylı Sistem bu yıl tamamlanacak!

Hafif raylı sistemin Bursa kent merkezinden sonra devreye alınacak ilk ilçe olma özelliğine sahip İnegöl'de proje, Burulaş tarafından hayata geçirilecek. İnegöl Hafif Raylı Sistem'in (İNRAY), bu yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor.

Merkezi sistem ısıtma yönetmeliği!

Isı pay ölçer sistemi , 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile zorunlu hale getirildi. İşte, merkezi sistem ısıtma yönetmeliği!

Merkezi sistem ısıtma pay ölçer kanunu!

2007 yılında yürürlüğe giren Enerji Verimliliği Kanunu ve 2008 yılındaki ilgili yönetmelik ile ısı kontrol ve pay ölçer sistemlerinin kullanımı zorunlu hale getirildi. İşte, merkezi sistem ısıtma pay ölçer kanunu!

Merkezi sistem ısıtma pay ölçer zorunluluğu!

Ortak ısınma sistemlerinin yakıt masraflarını adaletli dağıtma amacı taşıyan ısı ölçer sisteme ısı pay ölçer sistemi deniyor. Peki, merkezi ısıtma sistemi kullanmak zorunlu mu? İşte, merkezi sistem ısıtma pay ölçer zorunluluğu!

İzmir aktarmalı sistem Haberi

İzmir aktarmalı sistem


Geçtiğimiz 29 Haziran'dan itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen aktarmalı ulaşım sistemine bu kez de otobüs şoförleri isyan etti. İzmirlilerden büyük tepki toplayan yeni ulaşım düzenlemesinin yarattığı sancılar bu sefer ESHOT'ta görevli 3 bin 200 personele yansırken, artan mesai saatleri ve mobbing iddiaları sonrasında işçilerin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası'ndan açıklamalar geldi. Eylem kararı alan sendika yönetimi, İzmir halkının can güvenliğini tehlikeye atan mesai düzenlemesinden geri adım atılmadığı takdirde iş bırakacaklarını duyururken, ESHOT yönetimine ise ateş püskürdü. Yapılan acil zirve sonrasında düzenledikleri basın toplantısı ile kamuoyunu bilgilendiren sendika, hafta sonundan itibaren otobüs seferlerinin durdurulacağını açıkladı.


Sabır, bir yere kadar 

Konu ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Bu yeni sistemle birlikte şoför arkadaşlarımız her ne...