05 / 05 / 2024

İzmir Arkeopark

İzmir Arkeopark

İzmir Altınpark Arkeopark’ta 10 yıl önce başlayan kazı çalışmaları ekonomik sorunlar nedeniyle durdu. rkeopark tamamlandığında, her yıl binlerce turistin ziyaret etmesi hedeflenirken, çevredeki esnafa da ticari açıdan büyük katkılar sağlaması öngürülmüştü.

Izmir Halkapınar-Otogar Metrosu için ihaleye çıkılacak!

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'ndan Ege Bölgesi'ni de yakından ilgilendiren projeler çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Halkapınar - Otogar Metrosu'nun ihale ilanına çıkılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Mahall Bomonti Izmir ödeme kampanyası!

Mahall Bomonti Izmir ödeme kampanyası haberimizde yer alıyor. 470 daire, 572 ofis ve 30 ticari üniteden oluşan proje İzmir'de hayata geçiriliyor.

Özmir Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Özmir Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Miroğlu tarafından kuruldu. 

Myrleia antik kentine arkeopark yapılacak!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde üzerine alışveriş merkezi inşa edilen 2 bin 700 yıllık Myrleia antik kentinin geri kalanı plan değişikliğiyle arkeopark ilan edildi. 

İstanbul'a Bathonea Arkeopark geliyor!

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, ‘’Bütün yollar Avcılar’dan Geçer’’ sempozyumun kapanış konuşmasında İstanbullulara nefes aldıracak yeni Bathonea Arkeopark projesinin müjdesini verdi.

Hisar Arkeopark Projesi için kamulaştırma!

Bursa'nın kurulduğu Hisar bölgesindeki arkeolojik kazılar kapsamında devam eden Hisar Arkeopark Projesi için 3 ve 15 bina kamulaştırıldı.

Çorum Hitit Barajı'na 22 milyon TL'ye arkeopark yapılacak!

Anadolu'nun en eski barajı olarak değerlendirilen Çorum'daki Hitit Barajı'nın koruma altına alınması ve turizme kazandırılması için rekreasyon projesi hazırlandı. DSİ Genel Müdürlüğünce hazırlanan 22 milyon liralık arkeopark ile rekreasyon projesiyle Çorum'un turizm merkezi olması sağlanacak.

İzmir Arkeopark’ta çalışmalar neden durdu?

İzmir Altınpark Arkeopark’ta 10 yıl önce başlayan kazı çalışmaları ekonomik sorunlar nedeniyle durdu. rkeopark tamamlandığında, her yıl binlerce turistin ziyaret etmesi hedeflenirken, çevredeki esnafa da ticari açıdan büyük katkılar sağlaması öngürülmüştü.

Bursa Aktopraklık Höyük Arkeopark ve Açıkhava Müzesi açıldı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ‘Aktopraklık Höyük Arkeopark ve Açıkhava Müzesi’, 11 Eylül Bursa’nın kurtuluşunun 93. yıldönümünde görkemli bir törenle halkın ziyaretine açıldı.

Kalehöyük Arkeopark Projesi'nin temeli atıldı!

Kırşehir Belediyesinin kent merkezindeki Kalehöyük mevkisinde bulunan arkeolojik kazı alanına yapacağı Arkeopark Projesinin temeli atma töreni gerçekleştirildi.

Arkeopark Projesi Kırşehir’de hayata geçiyor!

Kırşehir Belediyesi tarafından başlatılan Arkeopark Projesi için Kalehöyük’de temel atma töreni düzenlendi. Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, bölgenin kültürel anlamda cazibe merkezi haline getirileceğini söyledi.

Özmir Mimarlık İnşaat Metal Hırdavat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özmir Mimarlık İnşaat Metal Hırdavat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi 13 Şubat 2015'te, 10 bin TL sermaye ile Ataşehir'de, Sinan Demir Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Hisar Arkeoparkı için Bitinya'ya ilk kazma vuruldu!

Osmangazi Belediyesi, Hisar Arkeoparkı ile Bursa’nın Bitinya ve Bizans’tan Osmanlı’ya dek binlerce yıllık tarihini ortaya çıkarmak üzere…

İzmir Arkeopark Haberi

İzmir Arkeopark

İzmir’de bulunan güvenlik görevlilerinin bulunmadığı, Osmanlı Dönemine ait mezar taşları sağa, sola savrulurken Roma Dönemi’ne ait kalıntıların da tahrip olduğu görüldü.


Basmane’nin Altınpark bölgesinde arkeolojik kazılar durduruldu. Konak Belediyesi’nin desteği ile yapılan kazılarda Roma dönemine ait kalıntılar, sütunlar ortaya çıkmıştı. İçinde banyo, ve çamaşır teknesi olan bir ev bile bulundu. Osmanlı dönemine ait mezar taşları da büyük ilgi uyandırdı. Arkeopark’ta hedef, Yunanistan’daki Akropolis benzeri bir çalışma ile sütunların çıktığı alanların üzerinin camla kaplanıp, turistlerin bunun üstünde dolaşarak gezmeleriydi.


TARİHİ KALINTILAR TAHRİP EDİLİYOR

Agora ve Kadifekale eteklerinde bulunan antik tiyatronun güzergahı üzerinde olan Arkeopark tamamlandığında, her yıl binlerce turistin ziyaret etmesi hedeflenirken, çevredeki esnafa da ticari açıdan büyük katkılar sağlaması öngürülmüştü. Ancak 2006 yılında başlayan kazılar, ekonomik sorunlar nedeniyle durdu. Kazıların durması en...