23 / 05 / 2024

izmir arsa davası acele kamulaştırma durdurma kararı

izmir arsa davası acele kamulaştırma durdurma kararı

İzmir'in Balçova ilçesinde 3 bin mim arsa sahibini ilgilendiren ve varisleriyle 20 bin kişiyi bulan mağdurların 10 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesinde Danıştay'dan bitik bir karar daha çıktı.

Arsa payı düzeltme davası dilekçesi 2022!

Arsa payı hatalı ve eksik yazılmış olan kat mülkiyeti veya kat irtifakı sahipleri bir dilekçe ile arsa payı düzeltme davası açabiliyor. İşte arsa payı düzeltme davası dilekçesi 2022...

İzmir Narlıdere'deki 10 yıllık arsa davasından tazminat kararı!

İzmir'e bağlı Narlıdere Belediyesi 10 yıl önce Yeniköy mahallesinde vatandaşın arsasına kamulaştırmadan el koymuştu. Yaklaşık 10 yıl süren yargılama süreci sonrasında mahkeme, Narlıdere Belediyesi'nin arsa sahiplerine tazminat ödemesine karar verdi.

Arsa payı düzeltme davası dilekçesi 2021!

Binada malikler, arsa paylarının hatalı olması nedeniyle dava açılabiliyor. Peki arsa payı düzeltme davası nasıl açılır? Arsa payı düzeltme davası dilekçesi nasıl yazılır? İşte arsa payı düzeltme davası dilekçesi 2021...

Arsa payı düzeltme davası 2021!

Binada malikler, arsa paylarının hatalı olması nedeniyle dava açılabiliyor. Peki arsa payı düzeltme davası nasıl açılır? Arsa payı düzeltme davası dilekçesi nasıl yazılır? İşte arsa payı düzeltme davası 2021...

İzmir Bayraklı'da 10.6 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İzmir İli, Bayraklı İlçesi, Osmangazi Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 10 milyon 615 bin 500 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

İzmir Çeşme'de 5.5 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İzmir İli, Çeşme İlçesi, Dalyan Mahallesi Köyiçi mevkiinde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 5 milyon 597 bin 500 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

İzmir Gaziemir'de 5,1 milyon TL'ye satılık arsa!

İzmir Gaziemir'de yer alan arsa İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından satışa çıkıyor. Arsa için  5 milyon 165 bin TL bedel isteniyor.

İzmir Bornova'da 4.2 milyon TL'ye icradan satılık 2 arsa!

İzmir İli, Bornova İlçesi, Doğan Köyü'nde yer alan tarım arazisi ve arsa vasıflı 2 adet gayrimenkul toplamda 4 milyon 264 bin 660 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.

İzmir Torbalı'da 7 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İzmir İli, Torbalı İlçesi, Torbalı Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 7 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

İzmir Bornova'da 4.2 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İzmir ili Bornova İlçesi Altındağ Mahallesi, Kalabak Mevki'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 4 milyon 284 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.

Etiler'deki arazi için karar çıktı! İBB, Koçarslan'a servet ödeyecek!

İBB ile terör saldırısına uğrayan Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan arasındaki 3 farklı arsa davasının ilki için karar çıktı. Mahkeme İBB'nin Mehmet Koçarslan'a faiziyle birlikte 799 milyon 920 bin TL ödemesine karar verdi.

İzmir Menemen'de 5 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İzmir İli Menemen İlçesi, Kazımpaşa Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 5 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarılıyor. 

İzmir Bornova'da 5.5 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İzmir İli, Bornova İlçesi, Erzene Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 5 milyon 500 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarılıyor. 

izmir arsa davası acele kamulaştırma durdurma kararı Haberi

izmir arsa davası acele kamulaştırma durdurma kararı

İzmir'in Balçova ilçesinde 3 bin mim arsa sahibini ilgilendiren ve varisleriyle 20 bin kişiyi bulan mağdurların 10 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesinde Danıştay'dan bitik bir karar daha çıktı. 

Danıştay 6. Dairesi, mağdurların arsalanna bitişik durumdaki arsalarla ilgili alınan 'acele kamulaştırma" kararında yürütmenin durdurulmasına karar verdi. 

Balçova arsa magdurlaa davalanndaki yeni gelişmeleri görüşmek üzere îndralü Alı Osman Restoran'da toplandı. Avukattan Mustafa Kemal Turan, toplantıya katılan yüzlerce mağdura davalarındaki son gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Av Turan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İle İzmir Büyukşehir Belediyesi'nin bazı kişilere tanıdığı haklan kendilerine tanımadığını da örnekleriyle açıkladı. 


'AİHM TARİH VERDİ' 

Balçova arsa mağdurlar olarak 10 yıldır davaya devam ettiklerini belirten Av Turan. "1. hukukta bunu kaybettik. Avrupa insan Haklan Mahkemesine (AİHM) gittik. AİHM de son bir kotayı koydu, bu bağlamda...