06 / 05 / 2024

İzmir avm sayısı

İzmir avm sayısı

İzmir'de alışveriş merkezi sayısı gün geçtikçe artıyor. İzmir'de, yeni yatırımların devreye girmesi ile 3 yıl içinde bu rakamın 812 bin metrekareye ulaşması bekleniyor. 

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'deprem bölgesinde inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu' duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılında yaşanan İzmir depreminin ardından başlatılan konut ve köy evi inşaatı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, deprem bölgesinde inşa edilen konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu söyledi.

YSK 2023 milletvekili sayısını il il peş peşe açıkladı! İstanbul Ankara İzmir ve diğer iller kaç milletvekili çıkaracak?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) YSK il il milletvekili sayısını peş peşe açıklandı. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer iller kaç milletvekili çıkaracak? İşte detaylar...

Hayalet AVM'lerin sayısı katlandı! AVM'ler bankalara geçiyor ya da icradan satılıyor! 

Türkiye’de sayısı 450’yi geçen AVM’lerin kimisi için aylarca sıra beklenirken, kimisi bankalara geçiyor ya da icradan satılıyor. 452 AVM’nin doluluk oranı pandemi de yüzde 92-93’lerden 85’e kadar düştü...

2024'e kadar AVM sayısının yüzde 10 artması bekleniyor!

JLL Türkiye, 2021 üçüncü çeyreğine ilişkin Türkiye’nin Makroekonomik ve Gayrimenkul Piyasası Verileri Raporu'na göre; 2024 senesine kadar AVM sayısında yüzde 10 artış yaşanması bekleniyor. 

Nata Holding Vega AVM sayısını 12'ye yükseltecek!

AVM inşaatlarıyla adından söz ettiren Nata Holding Türkiye'de yatırımlarına devam ediyor. Ülke genelinde mevcut 8 AVM'si olan Nata Holding bu sayıyı 12'ye çıkarmayı hedefliyor. 

Konak Belediyesinde boşaltılacak hizmet binası sayısı 3'e çıktı!

İzmir'deki depremden sonra yapılan teknik inceleme sonucu boşaltılmasına karar verilen Konak Belediyesine ait hizmet binası sayısı 3'e yükseldi.

2023’e kadar AVM sayısı 475’e ulaşacak!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş AVM yatırımlarının belli bir doygunluğa ulaştığını belirterek, “Şu an 436 olan AVM sayımız 2023’e kadar planlanmış olanlarla birlikte 475’e çıkacak" dedi.

Knitss mağaza sayısını artıracak!

Geçtiğimiz ay Ankara Armada AVM'de mağaza açan Knitss mağaza sayısını artırmayı hedefliyor...

Kepenk kapatan esnaf sayısında büyük artış: AVM ve markalar poker oynuyor!

Koronavirüs salgını sonrası müşteri sayısında ve satışlarda tarihi dip seviyelerine düşen esnaf ve markalar kepenk kapatıyor...

AVM sayısı arttı, franchising sektörü büyüdü!

20 yıllık süreçte zincir işletme sayısı 3 bin 500'e ulaştı. Bu zincirlerin yurdun dört bir tarafına yayılan şube sayısı da 65 bini buldu. Peki yeni yıl franchising sektörünü nasıl etkileyecek? İşte merak edilen soruların cevapları...

2020'de AVM sayısı 445'e ulaşacak!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "Sektörün 2020 yılı sonu itibarıyla 445 AVM’ye ulaşacağını öngörüyoruz. Sektörümüzün önümüzdeki dönemlerde hedefi perakende sektörü ile sağlıklı ve sürdürülebilir bir büyümeye odaklanmak olacaktır" diye konuştu.

Son 15 yılda AVM sayısı 5 katına çıktı!

Türkiye'de 2003 yılında toplan 67 AVM bulunurken, 2019 yılında bu sayı 5 katına çıktı. 

İzmir avm sayısı Haberi

İzmir avm sayısı

İzmir'de alışveriş merkezi sayısında hızlı bir artış var. Şu an AVM'lerdeki kiralanabilir alan büyüklüğünün 577 bin metrekare olduğu İzmir'de, yeni yatırımların devreye girmesi ile 3 yıl içinde bu rakamın 812 bin metrekareye ulaşması bekleniyor. 

Dünya Gazetesi'nin haberine göre; Ege Bölgesi’nde alışveriş merkezlerinin (AVM) sayısı gün geçtikçe artıyor, buna bağlı olarak da perakande sektörü büyüyor. Büyük mağazaların ve firmalar alışveriş merkezlerinde yerlerini alıyor. İzmir’de yeni açılan AVM’ler ile beraber sayı 30’ayaklaştı. 5 yeni proje yatırımı devam ediyor. Bunların ikisi yakın zamanda hizmete girecek.

Üçkuyular, Alsancak, Bayraklı ve Karşıyaka’da da yeni AVM yatırımları yapılıyor. Gökdelenler bölgesi olarak anılan ve proje yapımlarına devam edilen Bayraklı ilçesi yakın zamanda yeni bir alışveriş merkezine sahip oldu. Ege Perla AVM 490 milyon liralık yatırımla açıldı. AVM’lerde yapılan...