29 / 04 / 2024

İzmir Belediye Meclisi

İzmir Belediye Meclisi

İzmir’in en eski yerleşimlerinden Basmane’de yer alan Hurşidiye Mahallesi, kent tarihine ışık tutan yapılarıyla dikkat çekiyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kira ihalesi gerginliği!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Tanıtım Şube Müdürlüğü'ne ait tanıtım alanlarının gelir getirmesi amacıyla 3 yıl süreyle ihaleye çıkarılması ihaleye çıkılması tartışmalara neden oldu…

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Buca Metrosu tartışması!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı ikinci birleşiminde, Buca Metrosu projesi ile ilgili tartışmalar devam etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kentsel dönüşüm görüşüldü!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısının son oturumu gerçekleşti. Mecliste Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çalışmaları ve İzmir'in vizyon projeleri konuşuldu.

Adana Ceyhan Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Ceyhan Belediye Meclisi, 5393 Sayılı Belediyeler Kanunu'nun 20.Maddesi gereğince 3 maddelik gündemle Şubat ayı toplantısını yeni meclis salonunda gerçekleştirdi. Toplantıda imar görüşüldü.

Dörtyol Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Dörtyol Belediye Meclisi 2016 yılı 3. Meclis birleşimini önceki gün Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy başkanlığında. Meclis üyelerinin tamamının katılımıyla, Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi.

Körfez Belediye Meclisi'nde imar planları kabul edildi!

Körfez Belediye Meclisi, 2016 Mart ayı olağan meclis toplantısı Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda imar dahil 13 gündem maddesi ele alındı.

Akdeniz Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Akdeniz Belediye Meclisi, Mart ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, 32 hektarlık alanda 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarının revizyonu için Büyükşehir Belediyesi'ne yetki verildi.

Tarsus Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı gerçekleşti!

Tarsus Belediye Meclisi Mart ayı toplantısını Belediye Başkanı Şevket Can başkanlığında gerçekleştirdi. Açılış, yoklama ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan Meclis toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.

Antakya Belediye Meclisi Mart toplantısında imar görüşüldü!

Antakya Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci'nin başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısı Mahfeli Sosyal Tesislerinde bulunan Belediye Nikah salonunda yapıldı.

Borçka Belediye Meclisi'nin Şubat toplantısında imar görüşüldü!

Borçka Belediye Meclisi, 5393 Sayılı Yasanın 20. Maddesi uyarınca Şubat birleşimi için yukarıda belirtilen üyelerin katılımı ile 02.02.2016 gün ve saat 13:00 de Belediye Meclis toplantı salonunda toplandı. Gündem okundu ve görüşmeye geçildi.

Çay Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyesi Zeynep Özcan oldu!

Çay Belediye Meclisi'nin 5 Şubat Cuma Günü 2016 yılı Şubat Ayı Olağan birinci birleşim birinci oturumu gerçekleştirildi. İmar Komisyonu üyesi Ali Selvi'nin bu görevi için de yerine Zeynep Özcan seçildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kentsel dönüşüm görüşüldü!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan devam meclis toplantısı gerçekleşti. Belediye Meclisi'nin görüştüğü konular arasında kentsel dönüşüm de vardı. Kentsel dönüşüm raporu AKP ve MHP meclis üyelerinin oyu ile kabul edildi.

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi'nde, Forum AVM karşısında bulunan parsel ile ilgili gerginlik yaşandı. MHP grubunun ret oyu verdiği gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

İzmir Belediye Meclisi Haberi

İzmir Belediye Meclisi

Mahallede nüfus kayıtlarına göre 150 kişi ikamet ederken, gündüz saatlerinde ise bu rakam 15 bine kadar çıkıyor

İzmir'in en eski yerleşim yerlerinden biri olan Basmane bölgesinde 17. Yüzyıl'dan kalma olan Hurşidiye Mahallesi'nin, adını 1875 yılında İzmir Valisi olarak görev yapan Hurşit Paşa'dan aldığı tahmin ediliyor. Mahalleye bu ad İzmir Belediye Meclisi'nin 11 Şubat 1937 tarihli toplantısında alınan kararla verildi. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Türklerle Musevilerin bir arada yaşadığı mahalle, şimdilerde tamamen SİT kapsamında yer alıyor. 150 kişilik resmi kayıtlı nüfusa sahip mahallede insan sayısı, gündüz saatlerinde ise 15 bine kadar çıkıyor. Mahallede Konyalı, Mardinli ve Kütahyalılar çoğunlukta.


Muhtar, köşkü kurtardı 


Hurşidiye Mahallesi'nde 3 dönemdir muhtarlık görevini yürüten Enis İpek, 7 yaşında Urfa Siverek'ten gelerek Basmane'ye yerleşmiş. Dedesi Ali İpek'in Oteller Sokağı'ndaki Değerli Palas'ı...