15 / 05 / 2024

izmir belediyesi bina restorasyonu

izmir belediyesi bina restorasyonu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora Pazaryeri'nde metruk durumdaki 164 yıllık tarihi binayı restorasyon çalışmalarıyla ayağa kaldırdı. Yıkılmak üzere olan 2 katlı metruk bina, adeta küllerinden yeniden doğarak eski görkemli günlerine kavuştu.

Nevşehir Belediyesi'nden yeni konut hamlesi! Kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacak!

Nevşehir Belediyesi, kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacağını duyurdu. İşte ihaleye ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Üsküdar Belediyesi, bina ve arsa satıyor! Fiyatı gören inanamadı! İhalesi 13 Nisan'da!

Üsküdar Belediyesi, İstanbul ili, Üsküdar ilçesi, Ahmediye ve Altunizade mahallelerinde yer alan bina ve arsayı satıyor. Peki Üsküdar'daki bina ile arsanın fiyatları ne kadar? 

Üsküdar Belediyesi, 220 milyon TL'lik bina ve 60 milyon TL'lik arsa satacak!

Üsküdar Belediyesi, ek bütçe teklifi hazırladı ve belediye meclisine sundu. Ek bütçenin, 220 milyon liralık bina ve 60 milyon liralık arsa satışlarından karşılanacağı açıklandı...

Kartal Belediyesi'nin akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor...

Sultanbeyli Belediyesi'nden hasarlı bina açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), deprem çalıştayında Sultanbeyli'de 45 binanın hasarlı olduğunu dile getirmişti. İlçe genelinde toplam 33 bin bina olduğunu söyleyen Sultanbeyli Belediyesi, konuyla ilgili yazılı açıklama da yaptı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden bina risk tespiti çağrısı!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında vatandaşlara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın lisans verdiği büro ve yapı denetim firmalarına “bina risk tespiti” yaptırmalarını söyledi. 

İzmir Bayraklı Belediyesi çürük yapıları 10 yıl önce raporladı!

Deprem incelemesi için İzmir’e CHP’li Seyit Torun, “Belediyeler İzmir’de 11 binin üzerinde binayı denetlemiş. Bayraklı Belediyesi, yıkılan 3 bina dahil, Bayraklı’da 208 çürük bina tespit edip Çevre Bakanlığı’na bildirmiş. Neden gereği yapılmadı” dedi...

Kartal Belediyesi'nden çöken bina açıklaması!

Kartal Belediyesi, Kartal Orhantepe Mahallesi Sema Sokak'ta meydana gelen bina çökmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Melikgazi Belediyesi'nden bina tahsisi!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi belediyesi olarak sağlık, eğitim, emniyet ve spor hizmetlerine olduğu gibi müftülüğün gerçekleştireceği hizmetlere de destek verdiklerini belirterek bina tahsis ettiklerini dile getirdi. 

Uçhisar Belediyesi Kapadokya Üniversitesi'ne bina tahsis etti!

Uçhisar Belediyesi tarafından Kültür Merkezi olarak hizmet veren bina 25 yıllığına Kapadokya Üniversitesine tahsis edildi..

İzmir Belediyesi kat karşılığı inşaat yaptıracak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir İli, Konak İlçesi, Ege Mahallesi'nde kat karşılığı anahtar teslimi inşaat yapım işini ihale edecek. İşin bedeli 332 milyon 729 bin 856 TL olarak belirlendi.

Çarşamba Belediyesi'nden 10 yıllığına kiralık bina!

Çarşamba Belediyesi tarafından Orta Mahalle'deki bodrum + 7 katlı bina 10 yıllığına kiraya veriliyor. Kiralama ihalesi 25 Temmuz'da yapılacak..

İzmir Büyükşehir Belediyesi için yeni bina istemi!

Folkart'ın İzmir'deki Basmane Çukuru Projesi'nde ÇED süreci başladı. Büyükşehir Belediyesi, kendi için ayrı bina yapılmasını istedi. Projede hizmet binası için yer açılıyor.

izmir belediyesi bina restorasyonu Haberi

izmir belediyesi bina restorasyonu


İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıllardır atıl durumda olan ve yıkılmaya yüz tutmuş tarihi bir yapıyı daha restorasyon çalışmalarıyla kente kazandırdı. Agora Pazaryeri'nde bulunan 2 katlı metruk bina, adeta küllerinden yeniden doğarak eski görkemli günlerine kavuştu. 


Bahçesiyle birlikte 377 metrekare alana sahip olan bina, bundan böyle Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet vermeye başlayacak. Bina, 2009 yılında Gülşen Durmuş, Hüseyin Hüsnü Hasdemir ve Şengül Gürsel tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağışlanmıştı.


Tarihçesi

Sivil mimari örneklerinden olan ve konut olarak kullanılan yapı, 1850 yılının sonlarında yapıldı. Duvarları kagir ve ahşap karkas, döşemeleri ise yığma kagir olan “Sakız” tipi bu yapıda günlük oturma, mutfak ve misafir mekanları zemin katta, yatak odaları ise üst katta konumlanmış durumda. Yine üst katta metal payandalarla desteklenen cumbalar yer alıyor. Zemin kat pencereleri demir,...