17 / 05 / 2024

izmir belediyesi yolcu vapurları

izmir belediyesi yolcu vapurları

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Körfez ulaşımını geliştirmek için hizmete alınan "ÇAKABEY"'in ardından "DOKUZ EYLÜL" yolcu gemisi de seferlere başladı. Yeni gemi ilk seferini Konak-Karşıyaka arasında gerçekleştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden satılık 60 daire!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karabağlar Yaşar Kemal Mahallesi'nde yer alan 60 adet dairenin satış ihalesi 29 Kasım 2018 tarihinde saat 14:00'te yapılacak...

İzmir Menderes Belediyesi'nden 3.6 milyon TL'ye satılık tarla!

İzmir Menderes Belediyesi, Ataköy-Kalabak Mahallesi'nde 73 bin 985,60 metrekare büyüklüğündeki tarlayı ihale ile satıyor. İhale 25 Nisan'da yapılacak..

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dönüşüm projeleri tanıtıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projeleri, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıyla tanıtıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 37 arsayı satışa çıkardı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki 37 arsayı satışa çıkardı. Her fırsatta ‘Belediyenin 1 metrekare arazisini satmadım’ diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bu hamlesi şaşırttı.

İzmir Belediyesi kat karşılığı inşaat yaptıracak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir İli, Konak İlçesi, Ege Mahallesi'nde kat karşılığı anahtar teslimi inşaat yapım işini ihale edecek. İşin bedeli 332 milyon 729 bin 856 TL olarak belirlendi.

İzmir Torbalı Belediyesi’ne yeni hizmet binası!

İzmir Torbalı Belediyesi’nce ihaleye çıkarılan, hem Osmanlı hem de modern Türk mimarisi ile dikkat çeken yeni hizmet binası projesi tanıtıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi için yeni bina istemi!

Folkart'ın İzmir'deki Basmane Çukuru Projesi'nde ÇED süreci başladı. Büyükşehir Belediyesi, kendi için ayrı bina yapılmasını istedi. Projede hizmet binası için yer açılıyor.

İzmir Belediyesi Balçova'da 31.3 milyon TL'ye otopark yaptıracak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, intifa hakkı tesis edilmesi karşılığında ototerminal ve otopark binası yapılması işini ihale edecek. 10 yıl süreyle işletilecek işin bedeli 31 milyon 334 bin TL olarak belirlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 13 yılda 1.6 milyarlık gayrimenkul aldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aziz Kocaoğlu’nun başkanlık yaptığı 13 yıllık döneminde 1 milyar 639 milyon liralık kamulaştırma gerçekleştirdi.

Tekirdağ'daki yolcu terminalleri yenileniyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Çorlu, Süleymanpaşa, Kapaklı, Saray ve ve Şarköy Uluslararası ve Şehirlerlarası Yolcu Terminalleri'nde bina bakım onarımı ile çevre düzenleme çalışmaları yapıldı.

Moody's İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin notunu düşürdü!

Türkiye'nin kredi notunu sürpriz bir şekilde düşüren uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notunu da Baa3'ten Ba1'e indirdi.

İzmir Bayraklı Belediyesi'nin gayrimenkullerine haciz kararı!

İzmir Bayraklı Belediyesi, kaybettiği bir "kamulaştırmadan el atma" davasından çıkan 13 milyon 713 bin TL tazminat nedeniyle gayrimenkullerinin haczedilmesiyle karşı karşıya kaldı.

İzmir Gaziemir Belediyesi'nden 4.5 milyon TL'ye satılık iş yeri!

İzmir Gaziemir Belediyesi, Gaziemir İlçesi, Gazi Mahallesi'nde bulunan dubleks işyerini satışa çıkardı. İhalesi 8 Eylül Perşembe günü yapılacak taşınmazın bedeli 4 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

izmir belediyesi yolcu vapurları Haberi

izmir belediyesi yolcu vapurları



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uzay teknolojisiyle inşa edilen ve karbon kompozit gövdeye sahip katamaran tipi yolcu gemilerinden ikincisi de sefere başladı. "DOKUZ EYLÜL" adı verilen gemi ilk seferini saat 09.40’ta Konak-Karşıyaka arasında gerçekleştirdi. Körfez ulaşımını geliştirmek amacı ile Yalova'da yaptırılan yolcu gemilerinden ilk olan Çakabey, Şubat ayından itibaren hizmet vermeye başlamıştı. 


Özata Tersanecilik tarafından üretimi devam eden dördüncü ve beşinci gemilerin gövde imalatı hızla devam ederken, yıl sonuna kadar gelmesi hedeflenen toplam 2 gemi ile körfez ulaşımında kapasitenin de artması planlanıyor. 


Yeni yolcu gemilerinin sürati ve manevra kabiliyeti sayesinde iskeleler arasında daha sık sefer düzenlenebilecek. Karbon kompozit gemiler sayesinde, daha az yakıt tüketimi ve ulaşımda maliyetlerin azaltılması da hedefleniyor. Gemilerde kullanılan karbon kompozit malzeme, ağırlığa bağlı olarak yakıt sarfiyatını düşürüyor, bakım-tutum-onarım masraflarını...