10 / 05 / 2024

izmir beton zammı

izmir beton zammı

İzmir inşaat sektörünün temsilcileri, betona yapılan fahiş zammın, konut fiyatlarını yüzde 5 artıracağını dile getirdi. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Olgun, ilçeye tüm İzmir'e de hizmet edecek bir hazır beton tesisi kurmayı planladıklarını açıkladı.

İMKON'dan çimento ve beton zammı eleştirisi: 6 aydır elektriğe ve doğalgaza zam gelmemesine rağmen bu neyin zammı?

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda çimento ve betona gelen zammı eleştirerek, "6 aydır elektriğe ve doğalgaza zam gelmemesine rağmen bu neyin zammı?" ifadelerini kullandı.

Beton fiyatlarına tam tamına yüzde 50 zam iddiası! O tarih belli oldu! 12 Aralık 2022 beton fiyat listesi 

İnşaat sektörünün en önemli malzemelerinden biri olan beton fiyatlarına tam tamına yüzde 50 zam olacağı iddiası ortaya atıldı. Gözler inşaat sektörüne çevrilirken zammın geleceği o tarih de belli oldu. Peki güncel beton fiyatları ne kadar? 12 Aralık 2022 beton fiyat listesi.

İnşaat sektörü temelden sallanıyor! Çimento, beton ve demir fiyatlarına gelen zamlar 'artık yeter' dedirtti!

Konut sektöründeki fiyatlar gündemden hiç düşmüyor. Konut fiyatlarına gelen zamlar aynı orantı da kira fiyatlarını da etkiliyor. Konuta gelen zammı anlamak için temele inmek gerekiyor. İnşaatın temelinde; demir, çimento ve beton fiyatları bulunuyor. Peki beton, çimento ve demir fiyatları ne kadar?

İzmir'deki binaların beton kalitesi korkutuyor!

İzmir’de tarihin en büyük yıkımlarından birine sebep olan depremin üzerinden henüz 2.5 ay bile geçmedi. Bayraklı’da yıkılan binaların bazılarında C3 kalitesinde beton kullanıldığı belirlendi.

AFAD’dan İzmir depremi raporu: Beton kalitesi yetersiz!

30 Ekim'de İzmir Seferihisar açıklarında yaşanan depremle ilgili AFAD'ın hazırladığı rapor yayımlandı. Raporda beton kalitesinin yetersiz olduğuna dikkat çekildi.

Türkiye Hazır Beton Birliği, İzmir Depremi İnceleme Raporu’nu yayınladı!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen depreme yönelik rapor yayınladı. 

Beton İzmir 2018 Fuarı başladı!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) ve Kalite Fuar Yapım AŞ tarafından 25-28 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacak olan Beton İzmir 2018 Fuarı başladı.

Beton İzmir 2018 Fuarı yarın başlıyor!

Küresel iş makineleri pazarının en büyük 50 oyuncusu arasında yer alan Hidromek ürünlerini 25- 28 Nisan tarihleri arasında Beton İzmir 2018 Fuarı’nda sergileyecek. 

Beton İzmir 2018 Fuarı 25 Nisan'da başlıyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) ve Kalite Fuar Yapım AŞ tarafından düzenlenen Beton İzmir 2018 Fuarı 25 Nisan'da başlıyor. Fuar 28 Nisan'a kadar devam edecek. 

Beton İzmir 2018 Fuarı 25-28 Nisan'da!

İnşaat ve Hazır Beton Sektörlerini bir araya getirecek Beton İzmir 2018 Fuarı 25-28 Nisan'da gerçekleştirilecek. Fuar Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) ve Kalite Fuar Yapım A.Ş. tarafından düzenleniyor.

İzmir’de hazır beton karteli!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Durmuş Odabaşı, İzmir’de çimento ve hazır beton fiyatlarını değerlendirdi. İşte o haber...

Demir ve beton zammı konut fiyatlarını etkileyecek!

Mayıs ayı başında hazır beton fiyatlarına gelen yüzde 12 zam, referandum sonrası hareketlenen inşaat sektörünü etkiledi. Hem demirde hem betondaki zamlar emlak fiyatlarını artıracak.

İzmir'de 10 hazır beton firması hakkında soruşturma başlatıldı!

İZMİR'DE ocak ayında yoğun biçimde gündeme gelen hazır beton fiyatı tartışması yeni bir boyut kazandı. Rekabet Kurulu, İzmir'deki 10 hazır beton firması hakkında soruşturma başlattı.

izmir beton zammı Haberi

izmir beton zammı

İzmir'deki hazır beton firmalarının yaptığı yüzde 35'i bulan zamma tepkiler çığ gibi büyüyor. Torbalılı müteahhitler, yüzde 35'i bulduğu belirtilen zam nedeniyle 15 gün boyunca beton dökmeme kararı alırken zammın vatandaşın cebini de vuracağı ortaya çıktı. Beton zammının konut fiyatlarını da yükseltmesi bekleniyor. Bu arada Torbalı'da başlatılan eyleme öncülük eden Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, ilçeye tüm İzmir'e de hizmet edecek bir hazır beton tesisi kurmayı planladıklarını açıkladı.

İŞTE İNŞAATÇILARIN TEPKİLERİ

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak



"Açıkçası bu zam oranının yüzde 35'leri bulacağını sanmıyorum. Zam oranı yüzde 25-30 civarında olacak. Ancak, bu yüzde 25-30'luk oran dahi fazla. Beton üretimi yapan firmalarla görüşmeler yapılarak ortak çözüm noktası bulunulabilir. Ancak, bu zam oranı 1-2 ay içinde konut fiyatlarında da yüzde 5'lik bir...