10 / 05 / 2024

izmir bölünmüş yol

izmir bölünmüş yol

Ege Bölgesinde son 10 yılda yapılan bölünmüş yolların uzunluğu 2 bin 135 kilometreyi geçti. Bölünmüş yolların 8 Ege ilindeki toplam uzunluğu ise 3 bin 7 kilometreye ulaştı

Mistral İzmir projesindeki 132 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar?

Mistral İzmir projesinin değerleme raporu yayınlandı. Peki Mistral İzmir projesindeki 132 bağımsız bölümün değeri ne kadar oldu?

İzmir Urla'da 56 villalı sitedeki bazı bölümler için yıkım kararı!

İzmir Urla'da ilçesinde geçtiğimiz senede 6 Ekim tarihinde, kumar oynatıldığı ve sahte içki satıldığı iddiasıyla jandarma tarafından operasyon gerçekleştiren Bademler Mahallesi'ndeki 56 villalı sitede bazı bölümlerin imara aykırı ve kaçak yapıldığı öğrenildi.

Diyarbakır-Batman Bölünmüş Yol Projesi mecliste!

Diyarbakır-Batman Bölünmüş Yol Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kahramanmaraş'ta TOKİ vasıtasıyla 4 bin 119 konut projesini hayata geçirildi!

Kahramanmaraş'ta TOKİ vasıtasıyla 4 bin 119 konut projesini inşa ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölünmüş yol uzunluğunu 73 kilometreden 339 kilometreye çıkardıklarını aktardı.

İzmir'de 81 bin 187 bina ve 460 bin 506 bağımsız bölümde hasar tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada İzmir'de meydana gelen depremin ardından 9 günde 81 bin 187 bina ve 460 bin 506 bağımsız bölümde hasar tespiti gerçekleştirdiklerini belirtti.

İzmir'de 141 bin bağımsız bölümün hasar tespit çalışmaları tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de şu ana kadar 22 bin binada, 141 bin bağımsız bölümün hasar tespit çalışmalarını tamamladıklarını dile getirerek, ağır hasarlı, acil ve yıkık bina sayısının 180 olduğunu açıkladı.

Koronavirüs salgını yatırımların hızını kesemedi!

Salgın tüm dünyada faaliyetlere ara verirken, Türkiye, dev projelerine ara vermeden tamamlayarak bir bir hizmete açtı. Salgın süresi boyunca 498 kilometre bölünmüş yol, 221 köprü, 52 hidroelektrik santralin yapımı tamamlandı.

Evora İzmir'de 260 bağımsız bölümün ruhsatı alındı!

Emlak Konut GYO projelerinden Evora İzmir kapsamında, 8110 Ada 1 Parselde yer alan 195 adet konut ve 65 adet ticari üniteden oluşan toplam 260 adet bağımsız bölüm ve 8115 Ada 3 Parselde yer alan 2 ticari üniteye ait Yapı Ruhsatları alındı.

Bu yıl 438 kilometre otoyol yapılması planlanıyor!

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bu sene 438 kilometre otoyol, 405 kilometre bölünmüş yol, 250 kilometre tek platformlu yol yapılması hedefleniyor.

Kaputaş Plajı’ndan geçecek yola mahkeme engeli!

Kaş-Kalkan bölünmüş yol projesi için Antalya Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun yolun sit alanından geçen kısmına dair verilen izin, mahkeme tarafından iptal edildi…

Kaş- Kalkan bölünmüş yol projesi için karar belli oldu!

Antalya'nın dünyaca ünlü Kaputaş Plajı'nı da kapsayan Kaş- Kalkan bölünmüş yol projesi için Antalya Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu, yolun sit alanından geçen bölümüyle ilgili verdiği izni iptal etti.

Müteahhitlerin, yol yapımından doğan alacaklarının bir bölümü kapatıldı!

Merkez Bankası'nın “ihtiyat akçesi ”nin bir bölümünün Hazine’ye aktarılmasının ardından, başta Karayolları ve enerji olmak üzere bazı kamu kurum ve kuruluşlarının finansal talepleri karşılandı...

Kaş-Kalkan bölünmüş yol projesi için karar verildi!

Antalya'da dünyaca ünlü Kaputaş Plajı'nı da içine alan ve tartışmalara neden olan Kaş-Kalkan bölünmüş yol projesi için verilen 'ÇED gerekli değildir' kararı, Antalya 2'nci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

izmir bölünmüş yol Haberi

izmir bölünmüş yol


Ege Bölgesinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından son 10 yılda yapılan bölünmüş yolların uzunluğu 2 bin 135 kilometreyi geçti. Yakıt ve zamandan tasarruf sağlayan, trafik kazalarında can ve mal kayıplarını önemli ölçüde düşüren bölünmüş yolların 8 Ege ilindeki toplam uzunluğu ise 3 bin 7 kilometreye ulaştı.


Yıldırım faktörü 

Cumhuriyet tarihinin en uzun süre görev yapan Ulaştırma Bakanı olan Binali Yıldırım'ın 11 yıllık bakanlığında Ege Bölgesi'ndeki bölünmüş yolların uzunluğu 843,1 km'den 3 bin 7 kilometreye çıktı. Yeni Asır'ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2014 yılı bütçesinden derlediği bilgilere göre, 1 Ocak 2003- 31 Ekim 2013 tarihleri arasında İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Uşak, Muğla, Balıkesir ve Çanakkale'de 2 bin 135 kilometre bölünmüş yol tamamlanarak hizmete açıldı. Bakanlık 11 yılda Ege Bölgesindeki bölünmüş...