07 / 05 / 2024

İzmir Buca yeşil damgalı projeler

İzmir Buca yeşil damgalı projeler

İzmir Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, '' 2 yılda 54 projeyi hayata geçirerek, bu konuda ne kadar kararlı olduğumuzu gösterdiğimizi sanıyorum. Biz işe ihmal edilmişliğinin izlerini silmekle başladık. 20 yıldır girilmemiş sokaklarımızı yenilemek için 11 milyondan fazla yatırım yaptık.''dedi.

Yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine yeşil alan düzenlemesi!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerinde yeşil alan düzenlemesi yapılacağını söyleyen Bakan Kurum, depremde yaşamını yitirenlerin hatıralarının yaşatılacağı bir mekan inşa edileceğini açıkladı.

Türkiye’nin ilk 'Yeşil Şehir Eylem Planı' İzmir için hazırlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Yeşil Şehir Eylem Planı ve İzmir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nı hazırladı. Her iki planda 61 eylem belirleyen Büyükşehir, İzmir’in iklim ve diğer çevre konularına ilişkin 2030 yılına kadarki yol haritasını belirledi.

Nurgül Yeşilçay'a haciz şoku!

Ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay'ın İzmir'deki mağazına haciz geldiği ve motosikletine, banka hesaplarına ve tapularına haciz kararı çıktığı iddia edildi.

Soyak Siesta Oxygen’e LEED Silver Yeşil Bina Sertifikası!

Türkiye’nin en çok yeşil konut üreten firması Soyak Yapı’nın, İzmir Karşıyaka’da hayata geçirdiği Soyak Siesta Oxygen Projesi, LEED Silver Yeşil Bina Sertifikası almaya hak kazandı.

İzmir Kadifekale'de yıkılan binaların yerine yeşil alan yapılacak!

İzmir Kadifekale semtinde 440 bin metrekarelik alanda çarpık yapılaşmanın önüne geçildi, yıkılan binaların yerine yeşil bir alan yaratıldı. Bu alana 13 bin ağaç, 12 bin çalı dikildi...

İzmir’de yeni projeler ile yeşil alan artacak!

İzmir’de yeni projeler ile hem yeşil alan artırılacak, hem de halkın denize ulaşımı kolaylaştırılacak. Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda, karayolunu yeraltına alarak 42 bin metrekarelik yeşil alan oluşturacak.

Bornova'ya yeni yeşil alan!

Bornova Belediyesi, İzmir - İstanbul Otoyolu’nun çevresinde yaptığı yeni imar düzenlemesiyle, Bornovalılara yeni yeşil alan ile spor, otopark ve kültürel tesis alanları kazandırdı. İşte ayrıntılar...

Wyndham Grand İzmir Özdilek yeşil yıldız belgesi aldı!

'Yeşil Yıldız' Belgesi alan turizm tesisleri Özdilek Wyndham Otel'inde düzenlenen akşam yemeğinde ödüllerini aldı.İzmir Valisi Mustafa Toprak yeşil yıldız belgesi alan Wyndham Grand izmir Özdilek'in ödülünü Genel Müdür Funda Çam'a takdim etti.

Azat Yeşil: Alsancak Stadı 90 günde maçlara açılabilir!

İzmir'in önemli müteahhitlerinden biri olan Yeşil, "Bir binada deprem riski varsa, güçlendirilip işlevi korunabilir. Alsancak Stadı'nın tribünleri, acil iş kapsamında ihalesi yapılırsa yaklaşık 4 milyon TL'ye 90 günde güçlendirilir" dedi

Azat Yeşil: Alsancak Stadı 90 günde yenilenip açılabilir!

Depreme dayanıksız olduğu gerçekçesiyle yıkım kararı alınan Alsancak Stadı için Karşıyaka 2'nci Başkanı ve İzmir'in önemli müteahhitlerinden biri olan Azat Yeşil, Alsancak Stadı'nın 90 günde güçlendirilip açılabileceğini söyledi.

Azat Yeşil: Alsancak Stadı'nı 90 günde güçlendiririz!

İzmir'in önemli müteahhitlerinden biri olan Yeşil, "Bir binada deprem riski varsa, güçlendirilip işlevi korunabilir. Alsancak Stadı'nın tribünleri, acil iş kapsamında ihalesi yapılırsa yaklaşık 4 milyon TL'ye 90 günde güçlendirilir" dedi

Damlacık semti yeşil alan olacak!

İzmir'de yapımı süren Konak Tünelleri projesi kapsamında kentin eski mahallelerinden biri olan Damlacık semtinde çok sayıda evin kamulaştırılması "rant" tartışmalarına neden oldu. Damlacık semti yeşil alan olacak.

Damlacık, yeşil alan olacak!

İzmir'in tarihi semti Damlacık, yeşil alan olacak. İzmir'de Konak Tünelleri projesi kapsamında kamulaştırılması gündeme gelen Damlacık semtinin projenin tamamlanması sonrası yeşil alan olarak değerlendirileceği belirtildi.

İzmir Buca yeşil damgalı projeler Haberi

İzmir Buca yeşil damgalı projeler

Hayalinizdeki Buca’yı nasıl tarif edersiniz? 


Buca, İzmir’in ilk yerleşim yerlerinden biri. 30 yılda çok fazla göç alarak, İzmir’in en fazla nüfuslu ikinci ilçesi olmuş, bunun beraberinde getirdiği sorunlarla aynı hızla baş edememiş.Tarihi ve doğal zenginliklerine rağmen yıllar yılı ihmal edilmiş bir kent. Adeta uykuya yatmış, kabuğuna çekilmiş kent görünümündeydi. Biz, Buca’nın kabuğunu kırarak, modern, dinamik, yaşayan bir kent görünümüne kavuşmasını istiyoruz. Bunun için de kentin sahip olduğu değerlere yoğunlaşarak, bir vizyon belirledik. Buca’yı “tarih, turizm ve spor” kenti vizyonuyla planlıyoruz. Buca’ya yeni bir kimlik kazandırmaya çalışırken, ihmal edilmişliğin izlerini silmek için de yoğun çaba harcıyoruz. Sosyal demokrat belediyeciliğin ilkelerini rehber alıyoruz. Hazırladığımız projeleri sadece bir binadan ibaret görmüyoruz. Bu çağdaş projelerin insanlarla buluşmasını da sağlıyoruz. Yani insana dokunuyoruz. Kadınları, çocukları,...