03 / 05 / 2024

İzmir Büyükdağlıdaki evler restore edilecek mi

İzmir Büyükdağlıdaki evler restore edilecek mi

Karacasu'nun Büyükdağlı mahallesindeki eski taş döşemeli Hacı Arap Sokak, tarihi evleri ve çeşmeleriyle Safranbolu gibi olacağı günleri bekliyor. Muhtar Ceylan, koruma altındaki sokaklarda yaşamın giderek zorlaştığını vurguladı.

AK Parti İzmir Büyükşehir adayı Hamza Dağ'dan dikkat çeken konut projesi vaadi!

AK Parti İzmir Büyükşehir adayı Hamza Dağ merakla beklenen seçim çalışmalarına başladı. Adnan Menderes Havalimanı'nda yaklaşık 10 bin vatandaştan tarafından karşılanan Hamza Dağ, belediye aracılığıyla yapılacak konut projeleriyle ilgili detayları da açıkladı. 

İzmir Büyükşehir'den İstanbul Beyoğlu'nda 225 milyon TL'ye satılık arsa!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul Beyoğlu'ndan 697 metrekare alana sahip arsa satacak. Arsanın satış bedeli 225 milyon TL olarak açıklandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesi 45 milyar TL!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 45 milyar 100 milyon Türk Liraı şeklinde kabul edildi. Söz konusu bütçenin yüzde 41’lik kısmı yatırımlara ayrıldı. 

İş arayanlar için büyük fırsat! Dolgun maaşlı kamu çalışanı olma şansı

İş arayanlara dikkat çeken bir müjde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki personel açısını kapatmak için ilan yayınladı. Kadroya göre KPSS’den 60 üzeri puan alan başvuru şansı kazanıyor. İşte tüm ayrıntılar…

ABD Hazine Bakanlığı'ndan açıklama: ‘Rusya’nın petrol geliri büyük ölçüde düştü!’

ABD Hazine Bakanlığı’ndan Rusya’nın petrol gelirlerine ilişkin açıklama geldi.  Bakanlık, tavan fiyat uygulamasından sonra Rusya'nın petrol gelirlerinin büyük ölçüde düştüğünü duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 16 farklı meslek grubundan çok sayıda personel alımı yapacak! Başvurular bitmeden yetişin!

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZELMAN 16 farklı meslek grubundan personel alımı yapacağını duyurdu. Bazı alımlardan KPSS şartı aranmadığı öğrenildi.

Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Deprem uzmanı Naci Görür peş peşe açıkladı! İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

İzmir Büyükşehir'den arsa fırsatı! Çiğli'de 15 arsa satılıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Çiğli'de yer alan 15 arsayı 2 milyon 4 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuyor... 

İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkım ihalesi Nisan'da!

İzmir Büyükşehir Belediyesinin 2020 yılında gerçekleştirilen depremde hasar gören ana hizmet binasının yıkım ihalesi önümüzdeki ay gerçekleştirilecek.

Buca Kırklar'daki kaçak konutlar yıkılıyor!

İzmir Buca'da muhtar senediyle vatandaşlara satılan arazilere yapılan konutlar ile ilgili başlatılan hukuki süreçte karar çıktı. Kaçak oldukları tespit edilen yapıtlar İzmir Büyükşehir ekiplerince yıkıldı.

Büyükdağ Otomotiv Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi The Charm Hotel Şubesi açıldı

Büyükdağ Otomotiv Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi The Charm Hotel Şubesi Fatih’te 13 milyon TL sermaye bedeli ile Ferit Fadıl Büyükdağ tarafından açıldı.

İzmir Büyükşehir'den 129.8 milyon TL'ye satılık 6 gayrimenkul!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir ili, Bornova, Çiğli ve Karşıyaka ilçelerinde yer alan 6 gayrimenkulü 129 milyon 822 bin TL'ye satıyor...

İzmir Büyükşehir'den 10.4 milyon TL'ye satılık 5 arsa!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir ili, Balçova, Bornova, Buca ve Güzelbahçe ilçelerinde yer alan 5 arsayı 10 milyon 376 bin 350 TL'ye satıyor...

İzmir Büyükdağlıdaki evler restore edilecek mi Haberi

İzmir Büyükdağlıdaki evler restore edilecek mi

Karacasu'nun Büyükdağlı mahallesindeki eski taş döşemeli Hacı Arap Sokak, tarihi evleri ve çeşmeleriyle Safranbolu gibi olacağı günleri bekliyor.


Koruma altında olduğu için sokakta yaşayanlar evlerinde herhangi bir iyileştirme yapamazken, Büyükdağlı'nın Karacasu'nun en büyük mahallelerinden olduğunu belirten mahalle muhtarı Yaşar Ceylan, evlerin her geçen gün yıkıldığını söyledi. Büyükdağlı mahallesinda bulunan Hacı Arap Camii'nden itibaren başlayan Hacı Arap Sokak, yaklaşık 300 metre dar bir yol ve Arnavut kaldırımıyla döşeli. Sokağın sağlı sollu çevresinde yaklaşık 15-16 restore edilebilecek ev olduğu belirtilirken, sokaktaki 250 yıllık çeşmeler de mahalleye farklı bir doku kazandırıyor.


TADİLAT YASAĞI VAR


Mahallenin sokaklarının dar olmasından dolayı herhangi bir durumda itfaiye ve ambulans giremediğini söyleyen muhtar Ceylan, koruma altındaki sokaklarda yaşamın giderek zorlaştığını vurguladı. Ceylan, mahalledeki son durum hakkında şunları söyledi: "Göçük duvarlar...