23 / 11 / 2024

İzmir çalışmaları

İzmir çalışmaları

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Doğaner: " Biz taşınabilir raporu verdik. Bizim için önemli olan firma değil taşınmadığı halde mozaiklerin başına gelecekler" dedi...

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş " Biz İzmir'de TOKİ' yi istemiyoruz, kentsel dönüşümü İzmirli müteahhitler kendi imkanlarıyla yapar " dedi...

İzmir'de yapılması planlanan ikinci çevre yolu çalışmaları TBMM'de!

İzmir'de yapılması planlanan ikinci çevre yolu çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir kentsel dönüşüm çalışmalarında nelere dikkat edilmeli?

Cumhuriyet Gazetesi konuk köşe yazarı Av. Senem Kiraz köşe yazısında İzmir'de deprem sonrası çözüme kavuşması gereken konuları ve kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı.

İzmir kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tam gaz! 

İzmir'de meydana gelen şiddetli deprem sonrası ağır hasar alan binaların yıkımı için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar dahilinde Bayraklı ve Bornova’da 488 ağır hasarlı binanın daha yıkımı başladı.

İzmir-Afyonkarahisar-Ankara YHT projesinde kazı çalışmaları başladı!

Uşak'ın Eşme ilçesinde İzmir-Afyonkarahisar-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Eşme-Salihli kesiminde kazı çalışmaları başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazı Başlangıç Töreni'ne katıldı.

İzmir Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmaları meclis gündeminde!

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmalarında tarihi kalıntılara rastlanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, kentteki deprem sonrası hız kazanan kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuştu. Gökçe, çok sayıda konutta tedirginlik yaşandığını belirtti.

İzmir'de yıkılan 71 binada çalışmalar başladı! 

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremin ardından yıkımı gerçekleşen 71 binada çalışmalar başladı. 

İzmir'de ikinci havalimanı yapılması için yürütülen çalışmalar mecliste!

İzmir'in kuzey bölgelerinin ihtiyacına yönelik olarak ikinci bir havalimanı yapılmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in en önem verdiği projelerden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor. Çarşı yakın zamanda yeni bir görünüme kavuşacak. 

Buca'da Park 1928 çarşı merkezi için çalışmalar başladı!

İzmir Buca'da Bucaspor’a ait olan Cemil Şeboy Tesisleri’nde dünyaca ünlü markalarının bulunacağı çarşı projesini hayata geçirmek için çalışmalar başladı. 

Murat Kurum: İzmir'de hasar tespiti için çalışmalarımızı sürdürüyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada İzmir'de meydana gelen sel nedeniyle il müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

İzmir'de 145 bin 677 binada hasar tespit çalışmaları tamamlandı!

İzmir depremiyle ilgili hayata geçirilen çalışmalar hakkında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de 145 bin 677 bina ile 737 bin 291 bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarını tamamladıklarını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden deprem çalışmalarına 200 milyonluk kaynak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 Mali Yılı bütçesinde yapılacak düzenlemeyle kentte deprem nedeniyle meydana gelen hasar ve yıkımların etkisini azaltma ve yaşanabilecek depreme yönelik çalışmalar için 200 milyon TL ayrılmasına karar verildi. 

İzmir çalışmaları Haberi

İzmir çalışmaları

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde bir perakende şirketine ait arazide arkeolojik kalıntılara rastlanmasının ardından yürütülen kurtarma kazılarında bulunan mozaiklerin taşınması yönünde tavsiye kararı veren  Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Doğaner, "Mozaikleri kurtarmak için oradan alınmasına karar verdik. Bizim için önemli olan firma değil taşınmadığı halde mozaiklerin başına gelecekler" dedi.


Doğaner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu şirket tarafından depo yapılmak istenirken bulunan alanda yürütülen kurtarma kazıları sonrasında M.S 4'üncü yüzyıla ait mozaiğe rastlandığını hatırlattı.


Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun kendilerinden tavsiye kararı istediğini, bunun üzerine Yrd. Doç. Emine Tok ile rapor hazırladıklarını ve mozaiklerin taşınabileceği yönünde görüş belirttiklerini ifade eden Prof. Dr. Doğaner, şu bilgileri verdi:


"Biz mozaiklerin taşınabileceği konusunda rapor verdik o kadar. Taşınmaz demedik. Çünkü Antakya...