07 / 05 / 2024

İzmir Efemçukuru maden projesinde son durum

İzmir Efemçukuru maden projesinde son durum

İzmir'e su sağlayan havzada kurulan altın madeninin kapasite artırımına verilen ÇED olumlu kararı için, çevrecilerin itirazı üzerine 6'ncı İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurdu.

İzmir Bayındır'da tarım arazilerine maden ocağı yapılacağı iddiası TBMM'de!

İzmir'in Bayındır ilçesinde tarım arazilerine kum-çakıl ocağı ve maden sahası yapılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Basmane Çukuru'nda başa dönüldü!

İzmir’de 20 yıldır yılan hikâyesine dönen ‘Basmane Çukuru’ projesinde yine başa dönüldü. TMSF’nin açtığı ihaleyi 80 milyon dolar bedelle alan Folkart ruhsattaki gecikme nedeniyle başlama süresinin dolması üzerine projeden şimdilik çekildi.

Basmane Çukuru imar planı iptal oldu!

İzmir'de 'Basmane Çukuru' adıyla bilinen 20 bin 855 metrekarelik alanın imar planı iptal edildi. Karar, Folkart Yapı’nın ruhsat aşamasına gelen projesini durdurdu.

İzmir Efemçukuru Mahallesi'ndeki 2B arazileri mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Efemçukuru Mahallesi'ndeki 2B arazilerini meclis gündemine taşıdı..

Basmane Çukuru’ndaki inşaat projesine ne olacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark revizyon planına ve Basmane Çukuru’ndaki inşaat projesine Kültürpark Platformu karşı çıkarak eleştirilerini yineledi.

İzmir Kültürpark ve Basmane Çukuru protesto edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Kültürpark'a yönelik hazırladığı proje ile Folkart'ın Basmane Çukuru projesi protesto edildi. Çevreciler, kente sahip çıkılmalı mesajı verdi.

Basmane Çukuru'nda oylama bitti, ÇED başladı!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Basmane Çukuru'nda yapılması planlanan proje için oylamanın kaldırıldığını ve projelerden biri ile ilgili ÇED incelemesi başlatıldığını belirtti.

Basmane Çukuru’na ÇED olumlu raporu!

İzmir'in önemli noktalarından Basmane Çukuru'na Folkart tarafından yapılacak proje için valilik ÇED olumlu raporu verdi.

İzmir Basmane Çukuru'nda inşaat başladı!

İzmir'de 18 yıldır çivi çakılmayan bir dönem içine dolan yağmur suyunda balık avlanan Basmane Çukuru'nda inşaat çalışması başladı.

İZSU’dan Menderes’e 5,5 milyonluk yeni şebeke!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 5.5 milyon liralık yatırımla Menderes’in Çamönü, Çakaltepe, Karakuyu, Kısıkköy, Çileme ve Efemçukuru mahallelerinde içme suyu alt yapı yatırımlarına başlıyor.

Basmane Çukuru'nun akıbeti belli değil!

İzmir’de adı ‘Basmane Çukuru’na çıkan Dünya Ticaret Merkezi Projesi Folkart’ın oldu. Proje için 20 yılını veren Kemal Zorlu, ihalenin iptali için dava açtı.

Basmane Çukuru'nda tarafların düellosu sertleşiyor!

İzmir’de yaklaşık 20 yıldır çözülemeyen bir sorun olan “Basmane Çukuru” konusunda tarafların düellosu sertleşiyor. İşin içinde hem İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem Güçbirliği Holding, hem Sancak Ailesi, hem TMSF var…

Eti Maden'den İzmir ve Ankara'da 6.1 milyon TL'ye satılık 5 gayrimenkul!

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü İzmir Konak ve Ankara Çankaya'da yer alan 5 adet gayrimenkulü 6 milyon 180 bin TL bedelle satışa çıkardı.

İzmir Efemçukuru maden projesinde son durum Haberi

İzmir Efemçukuru maden projesinde son durum

İzmir’e su sağlayan en büyük havzalardan birisi durumundaki Efemçukuru’na açılan altın madenini işleten firmaya, 2012 yılında kapasite artırım izni verildi. Bunun için gerekli olan ÇED olumlu raporuna ise çevreciler itiraz edip İzmir Birinci İdare Mahkemesi’ne dava açtı. İlk önce bu rapor için, yürütmeyi durdurma kararı veren mahkeme, ardından iptal etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile şirketin temyiz başvurusunu inceleyen Danıştay 14’üncü Dairesi, 1’inci İdare Mahkemesi’nin verdiği iptal kararını bozdu. Danıştay gerekçesinde ise bilirkişilerin İzmir’deki üniversitelerde görevli olmalarını gösterdi.

DANIŞTAY BOZDU, BAŞKA BİR YEREL MAHKEME AYNI KARARI VERDİ

Danıştay’ın ilk ‘ÇED olumlu raporu’ için verdiği bozma kararının tekrar Birinci İdare Mahkemesi’nde görülmeye başlamasından önce, şirkete bakanlıkça verilen ikinci ÇED olumlu raporu için bu kez İzmir 6’ıncı İdare Mahkemesi’ne dava açıldı. 6’ncı İdare...