05 / 05 / 2024

İzmir EXPO alanı

İzmir EXPO alanı

EXPO Fuar Organizasyonu için aday olan İzmir'de EXPO Fuar Organizasyonu'nun yapılacağı alanın İnciraltı olarak belirlenmesine ilişkin tasarı kabul edildi

Gaziantep, Isparta ve İzmir'de 41 adet arsa satılıyor! Bu tarihlere dikkat! 

Gaziantep, Isparta ve İzmir yer alan 41 adet arsa Belediyeler tarafından satılıyor. Peki 3 ildeki arsaların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Mimarlar Odası'ndan Rıza Bey Apartmanı için yeni proje!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde Rıza Bey Apartmanı yıkılmıştı. Apartmanda 10’u çocuk 37 kişinin yaşamını yitirdi. Mimarlar Odası İzmir Şubesi alan için alternatif yeni bir proje hazırladı.

Hatay EXPO alanı inşaatı Mart sonunda tamamlanacak!  

Hatay'da, "Medeniyetler Bahçesi" temasıyla gerçekleşecek alanda devam eden inşaat çalışmalarının Mart ayı sonunda tamamlanması bekleniyor. 

Antalya EXPO alanına otel mi yapılacak?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Antalya EXPO alanının turizme katkı sağlayacak biçimde değerlendirilebileceğini belirtti. Çelik, 'atıl' alana otel yapılabileceğini söyledi.

EXPO 2016 Antalya'da hizmetler tam gaz!

Faruk Çelik "EXPO alanımız 31 Ekim’den itibaren aynen bu altı ay boyunca, nasıl hizmet verdiyse Antalyalılara ve bütün ülke turizmine, aynı şekilde hizmet sunmaya devam edecek” dedi.

Acun Ilıcalı, Antalya EXPO alanına talip!

Türkiye; tarihinin ilk EXPO’sunu Antalya’da gerçekleştirdi. 30 Ekim’de sona erecek organizasyon sonrası dev fuar alanının özelleştirilmesi yönünde bir formül üzerinde çalışılıyor. 3 milyar dolara mal olan EXPO alanının özelleştirileceği, talibinin de Acun Ilıcalı olduğu konuşuluyor.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı'nda son durum!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ''Bin 100 dönümlük EXPO alanına yapılan yatırım, eski parayla 2 katrilyon lira. Ayrıca raylı sistemden, Altınova Bulvarı’na kadar EXPO’yu destekleyen pek çok altyapı çalışması yapıldı. Tüm bunlarla bütçesi 10 milyar lira''dedi.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı açıldı!

Bakan Yıldırım, "Tam 150 günde Kasım 20'den Nisan 20'ye beş ay içerisinde Antalya şehir meydanından EXPO alanına kadar, 19 kilometre tren yolu, raylı sistem tamamlandı ve bugün açılışını yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Moritanya heyeti, EXPO 2016 Antalya alanını inceledi!

Moritanya, EXPO 2016 Antalya’ya katılmak için katılım sözleşmesi imzaladı.Aksu İlçesi’ndeki EXPO 2016 Antalya sergi alanına geçen Moritanya heyetine, proje ve yapım işleri direktörlüğü tarafından sunum yapıldı.

Antalya tramvay hattının maliyeti ne kadar?

Antalya'da EXPO alanı ile havalimanını şehir merkezine bağlayacak 18 kilometre uzunluğundaki tramvayın Türkiye'nin en pahalı raylı sistem projesi olduğu ortaya çıktı.

İzmir'de 43 metrekare alan dönüşümle yenilenecek!

Kentsel dönüşüm uygulamalarını İzmir geneline yaymayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, 1/25.000 ölçekli plan ile kent bütününde 4.700 hektarlık "sağlıklaştırma ve yenileme program alanı" belirledi.

İzmir'deki Uzundere Rekreasyon Alanı hakkında ne karar verildi?

İzmir Karabağlar'daki 42 milyon lira maliyetli Uzundere Rekreasyon Alanı Projesi'nin belediye harcamalarını inceleyen denetim komisyonu, şerh raporunda kamu zararı oluştuğunu vurguladı.

Antalya EXPO alanında çalışmalar ne durumda?

Antalya Valisi Muammer Türker, EXPO 2016 Antalya'ya şu ana kadar 34 ülkenin katılımı teyit ettiğini, 7 uluslararası kuruluşun da katılmasının beklendiğini bildirerek, çalışmaların büyük bölümünün aralık ayının sonunda tamamlanacağını ifade etti.

İzmir EXPO alanı Haberi

İzmir EXPO alanı

TBMM Genel Kurulu'nda, 2020'de gerçekleştirilecek EXPO Fuar Organizasyonu için aday olan İzmir'de EXPO Fuar Organizasyonu'nun yapılacağı alanın İnciraltı olarak belirlenmesine ilişkin tasarı kabul edildi.


İzmir EXPO Alanı Hakkında Kanun, İzmir EXPO Fuar Organizasyonu'nun gerçekleştirileceği alan için yer belirlenmesini, bu alanın planlanmasını ve alanda yapılacak imar uygulamalarının tespitini amaçlıyor.


Kanuna göre, İzmir'in Balçova İlçesi'ndeki İzmir-İnciraltı Turizm Merkezi'nin İnciraltı kesiminde büyük kentsel yeşil alan olarak planlanan alan EXPO alanı olarak belirlenecek.


EXPO alanında imar uygulaması; ilgili imar planının onaylanmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi'nce öncelikle yapılacak. Alanın EXPO alanı dışında kalan kısımları sağlık, turizm ve konut amaçlı planlanacak. İmar planlamalarında ihtiyaç duyulan yol düzenlemeleri için yeterli alan ayrılacak. Yapılaşmaya esas inşaat hakkı 4 katı geçemeyecek.


EXPO alanında, sabit olmayan, sökülüp takılabilir nitelikteki geçici...