09 / 05 / 2024

İzmir Foça eğitim alanı imar planı

İzmir Foça eğitim alanı imar planı

İzmir’in Foça ilçesindeki Bağarası Mahallesi’nde yer alan ve büyükşehir meclisince eğitim alanından alınarak özel eğitim alanı yapılması uygun görülen alan için Şehir Plancıları Odası tarafından dava açıldı.

Foça'daki EKO Köy projesi tartışmalara neden oldu! İşin rengi inşaat başlayınca değişti!

İzmir Foça’daki “Ekolojik Köy” projesinde lüks villa yapımına başlandı. Çevreciler ve meslek odaları bunun bir rant projesi olduğunu iddia ederek, söz konusu projenin iptali istemiyle yargıya başvurdu.

Foça'da yüksek yargı üyeleri için deniz manzaralı kooperatif projesi: 4 ayda 400 bin TL kira getirisi!

Yargının üst düzey bazı isimleri kurdukları konut kooperatifiyle, İzmir Foça’da denize nazır konutlar hayata geçirmek için hazırlığa başladı. İşte gündeme gelen tüm detaylar...

İzmir Foça ve Antalya Aksu'daki 13 adet arsa satılıyor! Belediyeler tarihleri açıkladı! 

İzmir Foça'da ve Antalya Aksu'da yer alan toplam 13 adet arsa satılıyor. Peki İzmir ve Antalya'da satışı yapılacak arsaların fiyatları ne kadar? İhaleleri ne zaman? 

Foça'da konutların metrekare fiyatı 70 bin TL'ye çıktı!

EVA Gayrimenkul Değerleme’den Değerleme Uzmanı Oğuzhan Karaarslan, İzmir Foça’da konut fiyatlarının 40-70 Bin TL/metrekare, tarla fiyatlarının da; 1000-12 bin TL/metrekare aralığında değiştiğini söyledi.

İzmir Foça'da 8 taksitle 3 arsa ve 1 arazi satılıyor! 

İzmir Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İzmir ili, Foça ilçesinde yer alan 3 arsa ve 1 araziyi satıyor. Peki İzmir Foça'da yer alan arsalar ile arazinin fiyatları ne kadar? 

Soytaş Foça'da teslimler Haziran 2023'te! 

Soytaş Holding imzasıyla İzmir Foça’da hayata geçirilen Soytaş Foça projesinde konut teslimleri Haziran 2023'te gerçekleştirilecek. İşte Soytaş Foça ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Milli Emlak'tan büyük fırsat! İzmir Foça'da 8 taksitle imarlı arsa satıyor!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı, İzmir Foça'da yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 21 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Foça'daki eğitim alanının imar planı değişikliğine mahkemeden dur!

İzmir’in Foça ilçesindeki Bağarası Mahallesi’nde yer alan ve büyükşehir meclisince eğitim alanından alınarak özel eğitim alanı yapılması uygun görülen alan için Şehir Plancıları Odası tarafından dava açıldı.

İzmir Foça Belediyesi'nden tapu işlemlerinde büyük kolaylık!

İzmir Foça İlçe Tapu Müdürlüğü ile İzmir Foça Belediyesi arasında ‘‘Rayiç Bedeli İşlemleri Protokolü" için imzalar atıldı.

İzmir Foça Tatil Köyü'nün kiralanma ihalesi TBMM'de!

İzmir Foça Tatil Köyü'nün kiralanması ihalesini alan firmanın beklediği onaya ve bu alanın değerlendirilmesi meclis gündemine taşındı. CHPli Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Foça Tatil Köyü'nün kiralanması için onay bekleniyor!

İzmir Foça Tatil Köyü'nün kiralanması ihalesini alan firmanın beklediği onay ve bu alanın değerlendirilmesi meclis gündemine taşındı. CHPli Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Lefkoşa Eğitim ve Kültür Kompleksi’nin temeli atıldı!

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Kooperatifi’nin ortak girişimiyle KTÖS Genel Merkezi’nin yanında eğitim ve kültür kompleksi inşa ediliyor.

Foça'daki Fransız Tatil Köyü satışa çıkıyor!

İzmir Foça'da yer alan Fransız Tatil Köyü, bitişiğindeki orman arazisi ile birlikte özelleştiriliyor. Özelleştirilecek arazilerin toplam büyüklüğü 284 bin metrekare...

İzmir Foça eğitim alanı imar planı Haberi

İzmir Foça eğitim alanı imar planı

İzmir’in Foça ilçesindeki Bağarası Mahallesi’nde yer alan ve büyükşehir meclisince eğitim alanından alınarak özel eğitim alanı yapılması uygun görülen alan için Şehir Plancıları Odası tarafından dava açıldı. İz Gazete'de yer alan habere göre; Şehir Plancıları Odasınca açılan dava kapsamında İzmir 6. İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulmasına ilişkin karar aldı. 

Mahkeme tarafından, söz konusu işlemin hayata geçirilmesi durumunda telafisi güç hasarlar oluşabileceğine karar verildi ve  yürütmenin durdurulmasına ilişkin karar alındı. 

ŞPO tarafından konuyla ilgili açıklama geldi. İşte o açıklama:

"İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.02.2020 tarih ve 05.154 sayılı kararı ile uygun görülerek Başkanlık Makamınca 23.03.2020 tarihinde onanan İzmir İli, Foça İlçesi, Bağarası Mahallesi, 349 ada 1 parsel ve 325 ada 1 parsele ilişkin NİP-36655,2 plan işlem numaralı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği...