03 / 05 / 2024

İzmir Gaziemir kentsel tasarım yarışması sonuçları

İzmir Gaziemir kentsel tasarım yarışması sonuçları

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, 122 hektarla, üzerinde çalıştığı en büyük kentsel dönüşüm alanı olan Gaziemir'deki Aktepe ve Emrez bölgeleri için düzenlediği 500 bin TL ödüllü "Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması'nı sonuçlandırdı.

Milli Emlak'tan Gaziemir'de yüzde 20 indirimle satılık dükkan!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı, İzmir Gaziemir Atıfbey Mahallesi'nde yer alan dükkanı satışa çıkardı. Merakla beklenen satış ihalesi 12 Aralık'ta yapılacak.

İzmir Gaziemir'e 483 konutluk yeni proje geliyor!

S.S. İzmir Otoskop2 Konut Yapı Kooperatifi, İzmir Gaziemir'de 483 konutluk yeni proje inşa edecek. 483 konutun yer alacağı proje 211 milyon 794 bin 207 TL'ye mal olacak.

İzmir Gaziemir'e 275 konut için imzalar atıldı!

İzmir Gaziemir Aktepe-Emrez Mahalleleri için Kentsel Dönüşüm projesi başlıyor. Proje kapsamında 275 konut ve 9 ticari ünite inşa edilecek.

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İzmir genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor. Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinin 4. Etap lansmanı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, lansmanda kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İzmir Bornova'da kentsel dönüşüm için kritik viraj!

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. İzmir Bornova Belediyesi Bornova alanını kapsayan bazı bölgelerde kentsel dönüşüm için harekete geçti.

Turkmall İzmir'de kentsel dönüşüme giriyor!

25 senedir ülke genelinde hayata geçirdiği çeşitli konut projeleri ile adından söz ettiren Turkmall İzmir'de kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı. 

İzmirlilerden 400 bin TL'lik sıfır faizli kentsel dönüşüm kredisi talebi!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, İzmir'deki kentsel dönüşüm kredisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özkan, 400 bin TL'lik sıfır faizli kentsel dönüşüm kredisi talep ettiklerini belirtti.

Necip Nasır'dan kentsel dönüşüm açıklaması! 

İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları için yoğun mesai harcayan AK Parti Milletvekili Necip Nasır, kentsel dönüşüm için herhangi bir kredi alınmadığını dile getirdi.

İzmirli müteahhitler kentsel dönüşüm için düğmeye bastı!

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak için bir araya gelen Müteahhitler Federasyonu (MÜFED), yeni bir şirket kurduklarını dile getirdi. 

İnşaat maliyetleri kentsel dönüşümü yavaşlatıyor mu?

İzmir'de kentsel dönüşümün yavaş bir şekilde ilerlediğini söyleyen İZTO Meclis Üyesi Levent Bendeş, en büyük nedenin inşaat maliyetindeki artış olduğunu dile getirdi. 

İzmir Gaziemir kentsel dönüşüm projesinde ilk imzalar atıldı!

İzmir'in Gaziemir ilçesinde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları için birinci etap protokolü yapıldı. 

Gaziemir Sarnıç sakinleri tapu için çözüm bekliyor!

İzmir Gaziemir'e bağlı Sarnıç Mahallesi'nde 40 yıldır devam eden tapu sorunu için vatandaşlar çözüm bekliyor. 

İzmir kentsel dönüşümde sınıfta kaldı!

İzmir için kaçınılmaz kentsel dönüşüm uygulamalarının bir an önce tamamlanması gerektiğini söyleyen İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Başkanı Feyyaz Sungur, il İzmir'in kentsel dönüşümde sınıfta kaldığını dile getirdi.

İzmir Gaziemir kentsel tasarım yarışması sonuçları Haberi

İzmir Gaziemir kentsel tasarım yarışması sonuçları

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, 122 hektarla, üzerinde çalıştığı en büyük kentsel dönüşüm alanı olan Gaziemir'deki Aktepe ve Emrez bölgeleri için düzenlediği 500 bin TL ödüllü "Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması'nı sonuçlandırdı. 


KENTİN farklı bölgelerinde kent dönüşümü için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir'in Aktepe ve Emrez bölgelerinde 122 hektarlık alanda uygulayacağı proje için açtığı "Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması"nı sonuçlandırdı. Yarışmada 5 eş değer eser ile 5 esere mansiyon ödülü, düzenlenen kolokyum üe sahiplerini buldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki günlerde 5 eş değer eser arasından bir tanesini "uygulanacak proje" olarak seçecek. 


Eserler 18 Ekim'e kadar Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sergilenecek. 


"YOĞURDU ÜFLÜYORUZ" 


Kolokyumun açüış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşüm konusunda şu anda 6 bölgede...