05 / 05 / 2024

İzmir-Gebze otoyolu ihalesi

İzmir-Gebze otoyolu ihalesi

Gebze-İzmir otoyolunun işletmesini üstlenen Otoyol Yatırım A.Ş. potansiyel hisse satışı için uluslararası yatırım bankası olan JPMorgan'ı danışmanlık için yetkilendirdi...

Arsa-arazi fiyatlarına Kuzey Marmara ve İzmir-İstanbul Otoyolu dopingi!

Yakın zamanda inşaatı tamamlanan Kuzey Marmara ve İzmir-İstanbul Otoyolu projesi bölgedeki arsa ve arazilerin değerini ikiye katladı. İzmir’de arsa fiyatların son 1 yılda yüzde 49, son 4 yılda yüzde 133 artış gösterdi

Manisa'da sanayi imarlı arsalara talep artıyor!

Ege'nin değerli bölgelerinden Manisa'da son zamanlarda imarlı arsalara rekor sayıda talep bulunuyor. İzmir-İstanbul Otoyolu Projesi ve Kuzey Ege Otoyolu gibi yatırımlar Manisa'ya olan ilgiyi artırdı. 

Kuzey Marmara Otoyolu Nakkaş-Başakşehir kesiminin müşavirlik ihalesi 12 Nisan'da!

Kuzey Marmara Otoyolu Nakkaş-Başakşehir kesiminin müşavirlik ihalesi 12 Nisan tarihinde yapılacak.

TOKİ Gebze 301 konut ihalesi bugün!

Kocaeli İli, Gebze İlçesi, Kirazpınar Mevkii 301 Konut İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi işi (e-ihale) ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Gebze 301 konut ihalesi yarın!

Kocaeli İli, Gebze İlçesi, Kirazpınar Mevkii 301 Konut İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi işi (e-ihale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

Aydın-Denizli Otoyolu Projesi için müşavirlik hizmeti ihalesi açıldı!

Aydın-Denizli Otoyolu'nun yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yapılması için başlatılan proje kapsamında "müşavirlik hizmeti ihalesi" yapılacak.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Gebze-İzmit Etabı açıldı! 

400 kilometreden oluşan 5 milyarlık yatırım bedelli Kuzey Marmara Otoyolu'nun Gebze-İzmit Etabı'nın açılışı yapıldı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Gebze-İzmit Etabı bugün açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Gebze-İzmit Kavşağı arasındaki kesiminin bugün açılacağı müjdesini paylaştı. 

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Gebze-İzmit etabı 19 Eylül'de açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Gebze-İzmit Kavşağı arasındaki kesiminin 19 Eylül'de açılacağını söyledi.

Aydın-Denizli Otoyolu ihalesi bugün yapılıyor!

8. kez ertelenen Aydın-Denizli Otoyolu ihalesi bugün yapılacak. İhale şartnamesinde bazı firmaların isteğiyle birtakım değişiklikler yapıldığı belirtiliyor...

Aydın-Denizli Otoyolu’nun ihalesi yılan hikayesine döndü!​​​​​​​

İzmir-Antalya arasındaki 580 kilometrelik devlet yolunu 440 kilometreye indirerek, iki turizm kentini birbirine bağlayacak otoyolun ikinci etabı olan Aydın-Denizli Otoyolu’nun ihalesinin sürekli ötelenmesi tepkilere neden oldu.

Aydın-Denizli otoyolu ihalesinin ertelenmesine tepki!

Aydın – Denizli otoyolu ihalesi 9'uncu kez ertelendi. DESİAD'dan konuya ilişkin tepki gösterildi. İhale 3 Temmuz'da gerçekleştirilecek...

Aydın Denizli Otoyolu ihalesi 3 Temmuz'a ertelendi!

Türkiye’nin iki turizm merkezi İzmir ve Antalya’yı birbirine bağlayacak olan otoyol projesinin 154 kilometrelik Aydın-Denizli Otoyolu etabının ihalesi 3 Temmuz 2020 tarihine ertelendi. 

İzmir-Gebze otoyolu ihalesi Haberi

İzmir-Gebze otoyolu ihalesi

Açıldığı dönemde otomobiller için İstanbul ile İzmir arası gidiş dönüş maliyetinin 500 liradan fazla olması ile çok tartışılan Gebze-İzmir otoyolunun işletmesini üstlenen Otoyol Yatırım A.Ş.'de potansiyel hisse satışı için uluslararası yatırım bankası JPMorgan'ı danışmanlık için yetkilendirdi. Osmangazi köprüsünü de içeren Gebze-İzmir otoyolunun ihalesini Nisan 2009 yılında Nurol, Özaltın, Makyol, Astaldi ve Göçay firmalarının oluşturduğu konsorsiyum almıştı.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, yetkilendirmeye ilişkin bilgi konuya yakın dört kaynaktan edinildi.

Türkiye’nin en büyük altyapı projelerinden birisi olan ve Osmangazi köprüsünü de içeren İzmir-Gebze otoyolunun ihalesini Nisan 2009’da Nurol, Özaltın, Astaldi, Makyol ve Göçay firmalarının oluşturduğu konsorsiyum kazanmıştı.

Toplam yatırım bedeli 7.3 milyar dolar olan projenin 4.96 milyar doları kredi, 1.5 milyar doları özkaynak ve 800 milyon doları net erken işletme geliri ile...