01 / 05 / 2024

izmir gecekondu

izmir gecekondu

İzmir Müteahhitler Derneği (İMDER) Yönetim Kurulu Başkanı İslam Yıldırım, şehir içerisindeki gecekonduların acil olarak dönüşmesi  gerektiğini dile getirerek olası deprem için alınacak önerileri anlattı.

İzmir'in kentsel dönüşüm sorunu çözülmeli!

Türkiye'nin ilk belediye Deprem Etüt Merkezi, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) işbirliğinde ilk acil kurtarma telsiz ekibi gibi örnek projeleri hayata geçiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir'in kentsel dönüşüm meselesini hızla çözmesi gerektiğini söyledi.

İzmir Yeşildere'deki gecekondular görüntü kirliliği yaratıyor!

Asıf Kurban, Egeli Sabah'a yerel yönetim ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. AKİDER Başkanı Kurban, yurt dışından gelen misafirlerinin Yeşildere yolu üzerindeki gecekonduları görünce çok şaşırdığını ifade etti.

İzmir'de 10 yıl sonra gecekondu kalmayacak!

Avrupa Yapı Denetim Kurulu İzmir Toplantısı'nda konuşan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "İzmir'de gelecek 10 yıl içerisinde gecekondu kalmayacaktır diye düşünüyoruz" dedi.

Adnan Menderes Havalimanı güzergahındaki gecekondular ortadan kalkacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan imar planına göre, EXPO alanı, fuar bitiminde rekreasyon, sahil parkı, spor, oyun ve eğlence alanlarının bulunduğu kent parkı olarak değerlendirilecek.

İzmir'de yıkılan gecekondunun duvarı tarihi eser çıktı!

İzmir Kadifekale'de bulunan antik Roma tiyatrosu için yıkım çalışmaları başladı. Yıkılan gecekondunun bir duvarı antik Roma tiyatrosuna ait...

1071 Malazgirt Bulvarı'ndaki gecekondu yıkıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Sokullu'ya direk ulaşımı sağlamak amacıyla 1071 Malazgirt Bulvarı'nda bulunan ve davalık olan gecekondu kaldırıldı.

Ankara Mamak'ta her yıl 4 bin gecekondu yıkılıyor!

Halen 23 bin gecekondunun bulunduğu Mamak’ta her yıl 4 bin gecekondu, yaklaşık 300 metruk bina yıkılıyor. Yerlerine ise belediye-TOKİ işbirliğinde binlerce modern konut inşa ediliyor.

1071 Malazgirt Bulvarı'ndaki gecekondu 41 kazaya neden oldu!

Başkent'te Eskişehir Yolu'nun yükünü büyük ölçüde azaltan, Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı 1071 Malazgirt Bulvarı'nın Öveçler kısmında, Bulvar'ın tam ortasında kalan gecekondu, trafikte "kara noktaya" dönüştü.

Ankara Hıdırlıktepe'de 200 gecekondu yıkıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerinden biri olan "Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi"kapsamında bugün 200 gecekondu yıkıldı. Proje kapsamında 1050 gecekondu daha yıkılacak.

Necip Nasır: Konutta en büyük talep İzmir'de olacak!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, önümüzdeki dönemde konut satışlarında Türkiye genelinde en hızlı yükselişin izmir'de yaşanmasını beklediklerini söyledi.

İzmir Yeni Kent Merkezi için imar değişikliği şart!

Karabağ, Yeni Kent Merkezi'yle ilgili açıklamalar yaparak, "Brezilya gibi önde gökdelenler arkada gecekondu olmaz. Bunun için imar planı değişikliği şart" dedi.

İzmir Bayraklı'da imar planı değişmeli!

İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Yeni Kent Merkezi'yle ilgili açıklamalar yaparak, "Brezilya gibi önde gökdelenler arkada gecekondu olmaz. Bunun için imar planı değişikliği şart" dedi.

Gecekondu Yasası’nda değişiklik teklifi Meclis'e sunuldu!

Gecekondu Yasası’nda değişiklik öngören kanun teklifi, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve 25 Ak Partili milletvekili tarafından TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Arnavutköy'deki gecekondu yıkıldı!

İstanbul Arnavutköy'de 1 polisi şehit eden saldırganın öldürüldüğü gecekondu belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Gecekondudan geriye moloz yığınları kaldı.

Yenimahalle'deki gecekondu alanlarında dönüşüm ilan edilmeli!

Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ak Saray balkonunda Erdoğan'a ilçenin sorunlarını anlattı. Yaşar, "Karşıyaka Mezarlığı'nın yanındaki gecekondu alanı. Buranın kentsel dönüşüm ilan edilmesi gerekiyor." dedi.

Altındağ'da 45 gecekondu yıkıldı!

Altındağ'da göreve geldiği günden itibaren 45 civarında gecekondu yıkan, ilçenin çehresini değiştiren Başkan Tiryaki, yıllardır 'yıkıldı, yıkılacak' denilen belediye binasını da yıktı.

İzmir Doğanlar Stadı Temmuz'da açılacak!

İzmir yıkılan Alsancak Stadı ile yaşlı ve sorunlu Atatürk Stadı'nın yerine izmir Büyiıkşehir ve Bornova belediyeleri, Doğanlar Stadı'nı bitirdi.

Alejandro Aravena: Gecekondu mimarisinden ilham alın!

Dün başlayan 15. Uluslararası Venedik Mimarlık Bienali’nin Direktörü ödüllü mimar Alejandro Aravena, tüm dünya metropollerinin gecekondu mimarisinden ilham alması gerektiğini söyledi.

izmir gecekondu Haberi

izmir gecekondu

İzmir'de 30 Ekim’de meydana gelen deprem sonrasında dönüşüm çalışmaları hızlandı. Öncevatan'da yer alan habere göre; depremin ardından telefonlarının kilitlendiğini anlatan İzmir Müteahhitler Derneği (İMDER) Yönetim Kurulu Başkanı İslam Yıldırım, vatandaşların hak kayıpları nedeniyle büyük mağduriyet yaşadığını dile getirerek yerel yönetimlere şehir planlaması konusunda çağrıda bulundu.

İzmir'in kentsel dönüşümde yıllardır ilerlemediğini söyleyen Yıldırım, "Deprem olunca aklımız başımıza geldi. Yapı kullanım izin belgesi olup 20 ya da 30 daireli bir apartmanda oturan vatandaşlarımız binalarını dönüştürüp, yenilemek istiyor. Vatandaşlar bir araya gelip anlaşsalar da binalar yıkıldığı zaman farklı mağduriyetler ortaya çıkıyor. Büyükşehir belediyesi ya da ilçe belediyeleri bu konuda bir adım atarlarsa çok düşük hak kayıplarıyla bu sorunun önüne geçilmiş olur. Aksi takdirde vatandaşlarımız 30 konutluk bir binada oturuyorsa yeni yönetmelikle beraber daire...