30 / 04 / 2024

izmir Hacılarkırı imar

izmir Hacılarkırı imar

İzmir'in değişik ilçelerinde son zamanlarda çok çeşitli kurumlarca yapılan imar plan değişiklikleri dikkat çekiyor...

İzmir Karşıyaka'da imar hakları artırıldı! 'Yapı stoku kötü, deprem kuşağında' dendi!

İzmir Karşıyaka'nın Bahriye Üçok, Bahçelievler, Bahariye, Aksoy, Tuna, Donanmacı, Alaybey, Tersane Mahalleleri ile Bostanlı Mahallesinin bir kısmını içeren bölgenin imar planında revizyona gidildi. İşte ayrıntılar...

İzmir Gümüldür için imar planları onaylandı!

İzmir'e bağlı Menderes Belediye Meclisi uzun zamandır beklenen Gümüldür imar planlarına onay verdi. 

İzmir Karabağlar'da imar planlama süreci hızlandı!

Karabağlar Belediyesi, revizyon imar planlama süreci için Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı bazı odalarla görüş alışverişi yaptı. 

İzmir Harmanlı bölgesine imar müjdesi!

İzmir'de Çiğli Belediyesi uzun yıllardır çözüm bekleyen Harmandalı bölgesinin imar sorununu yüzde 60 oranında çözecek olan imar planı düzenlemesini Belediye Meclisinde görüştükten sonra onanması için İzmir Büyükşehir Belediyesine iletti. 

İzmir Karşıyaka sakinlerinin imar endişesi: Planlar gözden geçirilsin!

Karşıyaka Belediyesinin hazırlamış olduğu Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerinin tamamını Örnekköy’ün ise bir bölümünü kapsayan imar planları tartışması sürüyor. Mahalleli plana itirazda bulundu.

Ayda'nın babası Ufuk Gezgin'den binalar denetlensin çağrısı!

Eşi Fidan Gezgin'in Hacılarkırı Mezarlığı'ndaki cenazesinde taziyeleri kabul eden Ufuk Gezgin,"Binalar denetlensin" çağrısı yaptı...

İzmir İnciraltı'nın imar sorunu çözülüyor!

İzmir’in yıllardır çözüm bekleyen İnciraltı imar sorunu için harekete geçildi.AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ile bir araya geldi.

Bornova Hacılarkırı'ndaki imar değişikliğine mahkeme engeli!

İzmir 4. İdare Mahkemesi tarafından Bornova Hacılarkırı’nda bulunan eski askeri alanın ‘Toplu İşyerleri, Ticaret, Akaryakıt + LPG Servis İstasyonu gibi kullanımlarının dönüştürülmesiyle ilgili plan değişikliği iptal edildi.

Kocaeli Hacıhazır'da kentsel dönüşüm için oylama!

Kocaeli Belediyesi, riskli alan ilan edilen Hacıhazır Mahallesi'nde kentsel dönüşümü vatandaşa soruyor. Mahallelinin dilekçeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletilecek.

İzmir'deki tekerlekli ev imar barışına girmedi!

İzmir'in Selçuk ilçesinde yaşayan Umut Konak, "imara aykırı" olduğu nedeniyle belediye tarafından mühürlenen tekerlekli evinin imar barışından yararlanmasını istedi. Ancak talep kabul edilmedi.

Üsküdar Arakiyeci Hacı Mehmet Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Üsküdar İlçesi, Arakiyeci Hacı Mehmet Mahallesi, 204 ada, 71, 72, 7, 8 parseller ve 60 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyarbakır'ı imar etmek için çalışıyoruz!

Diyarbakır'da katıldığı Gençlik Festivali'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, Diyarbakır'ı istismar etmek için değil imar etmek, geliştirmek, yükseltmek, huzura ve refaha kavuşturmak için çalışıyoruz." dedi.

İzmir Gültepe'nin imar planları meclisten geçti!

İzmir Konak  Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısı düzenlendi. Gültepe imar planları, komisyonlarda görüşüldükten sonra meclis onayından geçti.

izmir Hacılarkırı imar Haberi

izmir Hacılarkırı imar

Milliyet Gazetesi yazarlarından Mustafa Yılmaz bugün köşesinde "Önce imar sonra satış" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları;

Son zamanlarda İzmir’in değişik ilçelerinde çok çeşitli kurumlarca yapılan imar plan değişiklikleri dikkat çekiyor.
Toplu Konut İdaresi, İller Bankası ya da Özelleştirme İdaresi gibi kurumlarca yapılan önemli plan değişiklikleri var.

Bornova Ağaçlı Yol’daki Karayolları Genel Müdürlüğü arazilerinin ‘Bölgesel Park’ olan planları değiştirilerek yapılaşmaya açıldı.

Balçova’da baraj havzalarına imar verildi. Karşıyaka’da binlerce dönüm araziye ayrıcalıklı imar hakları tanındı.

Çarpıcı örneklerden biri de Hacılarkırı’ndaydı. Burada 136 bin metrekarelik (136 dönüm) alan, Askeri Bölge’den çıkarılarak Maliye Bakanlığı’na verildi. Maliye Bakanlığı da bu alanı TOKİ’ye devretti.

TOKİ de yine kendi imar yetkisini kullanarak bu arazinin imar planını değiştirdi.

Yeni planlarda arazi, konut dışı kentsel çalışma alanı olarak ilan edildi. 5 kata...